Przejdź do forum
Dlaczego czasami ni...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Dlaczego czasami nie dziala " Join to waitlist "

13 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,219 Wyświetlenia
bambucza1988
PokerStrategist

witam

moze ktos sie spotkal z takim problem i umialby pomoc lub cos podpowiedziec
ponizej wkleje maila jaki wyslalem z zapytaniem do supportu poker stars wyjasniajac sprawe

po wlaczeniu softu, na poczatku gry wszystko dziala prawidlowo i nie wiem od czego to zalezy, ale w pewnym momencie przestaje mi dzialac mozliwosc dodawania sie do listy oczekujacych do stolu, nieraz zdazalo sie to po godzinie gry, nieraz wcale w ciagu kilku godzin grania, a od wczoraj mam to za kazdym razem po kilkunastu minutach gry

gdy nie moge dodawac sie do waitlisty wystarczy ze zamkne poker stars, wlacze od nowa i ta funkcja juz dziala, dzieje mi sie to od miesiaca, a pamietam ze w zeszlym roku jak gralem na poker stars wszystko bylo dobrze grajac na tym samym komputerze i chyba jedyne co zmienilem to system na windows8, ostatnia aktualizacja softu nie rozwiazala tego problemu, a w ostatnich dniach z jakiegos powodu problem pojawia sie juz caly czas

czy ktos moze zglaszal juz taki problem lub moze jest znany powod dlaczego moze wystepowac? czy moze gdzies u mnie komputerze zapisuja sie informacje o bledach jakie wystepuja w sofcie (byc moze tam znalazlbym rozwiazanie)?

dodam jeszcze to czego nie napisalem w mailu - uzywam dodatkowo TableScan Turbo, rozmawialem na skype z (chyba) tworca tego programu i nie wie od czego to moze byc, mial zgloszenia o tych przypadkach ale podobno zdazalo sie to ludziom tylko raz a pozniej dzialalo normalnie (ja mecze sie z 2 miechy), poradzil mi tylko zeby sciagnac najnowsza wersje z forum TST (ktora nie pomogla) i zeby poszukac przyczyny w sofcie starsow stad mail do supportu

ktos pomoze? cos podpowie gdzie lezy problem?
pozdrowka

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć bambucza1988,

Widocznie nikt nie spotkał się z tym problemem. Jeżeli support PokerStars czy TST znalazł rozwiązanie to daj znać, bo może się jeszcze kiedyś komuś przydać.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988 Autor wątku
bambucza1988
PokerStrategist

Stephen z supportu TableScan Turbo odpisal jedynie ze nie mial zgloszen o takim przypadku, slyszal jedynie o jednorazowych zawieszkach waitlisty ale po resecie softu PS pozniej podobno bylo juz ok - u mnie pomaga to na chwile

---------------

polski support poker stars odpisal najpierw zeby wyslac im logi, wyslalem, opisalem z jakiego pliku odpalam, o jakich godzinach robily sie zawieszki zeby latwiej bylo znalezc przyczyne problemu, ale odpisali tylko zeby zrobic reinstall softu

zrobilem i nie pomoglo, ale odpisalem ze nie dziala tylko jezeli uzywam zmienionego wygladu stolu i jak wiedza jak czytac logi to mogliby powiedziec co powoduje konflikt - odpowiedz dostalem taka jak sie spodziewalem, ze moj mod moze powodowac konflikt ale w tym juz pomoc mi nie moga i zebym zrobil moda jeszcze raz od nowa bo themsy byly zmieniane

zmiany w gx.ini dla theme Black zrobilem od nowa i pomoglo bo nie blokuje sie po 5minutach tylko po godzinie albo trzech, jest troche lepiej i da sie juz grac

----------------

forum strategii sie nie odezwalo wiec ostatnie miejsce gdzie moge szukac pomocy to Bar Nuthin z tiltbuster.com albo forum 2+2 w watku o modach do starsow
dzisiaj postaram sie cos do nich wyskrobac, chociaz moj angielski jest na tyle kiepski ze nie wiem czy zostane dobrze zrozumiany a analiza odpowiedzi tez troche zajmie :f_cool:

------------

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988 Autor wątku
bambucza1988
PokerStrategist

powstal drugi watek w tym temacie, ale dopisze tutaj czesc dalsza historii

pisalem jeszcze do starsow, ale odpawiadaja standardowa regulka w stylu kopiuj-wklej: to nie nasz problem i trudno, zreszta zwracalem sie do nich juz kilka razy w kilku sprawach i zawsze tak samo reaguja, kopiuj-wklej i tylko podpis pod mailem sie zmienia, chyba ze chodzi o jakies pierdoly jak np zmiana avataru

najlepsze ze wczesniej prosili zeby wyslac pliki logowania, ale chyba nie bylo speca ktory umialby je odczytac bo nic na ich podstawie nie wymyslili i po "glebokiej analizie" potrafili tylko zaproponowac reinstal softu

------------

napisalem tez na 2+2 w temacie o modach do starsow ale nic sie nie dowiedzialem
http://forumserver.twoplustwo.com/45/software/pokerstars-theme-free-main-poker-stars-mods-thread-1384/index586.html

gdybym lepiej znal angielski pewnie napisalbym cos do barnuthina z http://tiltbuster.com/index.html , ale niewiem czy to cos da, gralem troche na modzie kupionym od niego i dzialalo wszystko git, a jak sam dokonuje zmian w gx.ini to sie wiesza waitlista

a w sumie zaraz wysle info moze cos odpowie...

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988 Autor wątku
bambucza1988
PokerStrategist

hello, I do not know English well but I will try to describe good

after changing gx.ini file on poker stars, after some time playing, soft block opportunity to join the waiting list for a table, push down on join to waiting list and soft does not respond, sometimes it locks up after a few minutes of playing, and sometimes after a few hours , completely randomly, with original gx.ini works well

I tried to change the gx in several themes (black, oldblack, hyper simple, stars, classic) but each to be blocking after some time.
I only play on the smallest tables, and changed only the players on the table settings, this is all my changes:

[9x2]
seat= 512,80 610,113 671,192 604,355 395,350 185,355 123,192 184,113 277,80
status= -60,28 75,-5 65,-25 -70,-10 0,55 70,-10 -65,-25 -75,-5 60,28
large= 492,28 625,95 667,216 561,334 363,313 162,335 59,217 96,102 232,27
large_full_face=460,28 684,94 667,216 531,334 332,355 132,335 29,217 9,94 232,27
small= 470,131 555,125 585,190 521,280 380,280 235,280 165,190 205,125 295,131
small_enlarged=%small
bet= 510,169 610,145 615,225 570,312 365,310 225,312 160,225 195,170 285,169
dealer= 435,130 575,145 590,230 549,290 358,285 202,290 175,230 175,145 325,130
chat_bubble=0,-28 -42,-28 -10,-28 0,-28 0,-28 0,-28 0,-28 20,-28 0,-28
pot=350,274 450,284 250,284 696,64

which may be a reason?

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
Erandiel
PokerStrategist

Nie mozesz sie dopisac do waitlisty z poziomu softu TST ? Czy z poziomu softu Starsow (po otwarciu stolu) ?

Odpowiedz
Cytat
jubi89
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
Erandiel
PokerStrategist

Hmm ja mam czasami tak, ze w TST opcja join waitlist jest niedostepna, ale dzieje sie tak tylko wtedy gdy stoly nie sa pelne (lub gdy sa pelne podczas skanowania, ale zanim zrobie join waitlist ktos opusci stol). Imho program powinien opcje join waitlist traktowac jako chec dolaczenia do stolu niezaleznie czy jest pelny czy sa jakies miejsca i w przypadku miejsc tak czy tak dolaczac, ale tak nie jest. Jednak wtedy bez problemu moge zrobic open table z poziomu TST i wtedy juz recznie dolaczyc do stolu lub zapisac sie na waitliste. Tak wiec jesli problem wystepuje tez po wlaczeniu stolika to nie mam pojecia co go moze powodowac :(

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988 Autor wątku
bambucza1988
PokerStrategist

Erandiel - tst dziala normalnie, pokazuje stoliki i moze sie do nich dolaczac, ale soft starsow nie reaguje, w lobby stolik nie dodaje sie do waitlisty, nie zapala sie na niebiesko, nawet jezeli recznie nacisne guzik dodaj do listy to widac ze guzik sie wciska ale soft nie reaguje

nie wiem czy dobrze rozumiem bo piszesz ze tst nie chce cie dodac do listy gdy na stole jest wolne miejsce, ale to przeciez logiczne bo do takiego stolu nie ma kolejki tylko mozesz do niego od razu usiasc i wtedy musisz skorzystac z opcji open table, dopiero gdy stolik jest zapelniony tworzy sie kolejka do niego i gdy miejsce sie zwolni pierwszy w kolejce wskakuje na to zwolnione miejsce

Odpowiedz
Cytat
Erandiel
PokerStrategist

Reki sobie nie dam uciac, ale z tego co pamietam to na jakims sofcie TST automatycznie dolaczal do stolu przy klikniecu join waitlist (nawet jak bylo miejsce puste to dalo rade kliknac join waitlist). Tylko gdzie to bylo to nie pamietam :facepalm:

A co do Twojego problemu to najwidoczniej problem stricte softu starsowego. A jak reinstalki nie dzialaja ani nic co oni proponuja to ja nie wiem co to moze powodowac. Moze w systemie Ci brakuje czegos z czego soft korzysta i to moze byc problem ?( No ale zeby sie tego dowiedziec trzeba by zrobic swieza instalke systemu.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988 Autor wątku
bambucza1988
PokerStrategist

system instalowalem juz 3 razy a do tego jeszcze zmianialem dwa razy dysk, byl win7, teraz jest win8, ale nie wplynelo to na soft starsow

domyslam sie, ze ciezko bedzie rozwiazac ten problem bo mi juz skonczyly sie pomysly, minely 4 miesiace, a dopiero przed paroma dniami znalzlem osobe, ktora skarzy sie ze na to samo Waiting list problem

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988 Autor wątku
bambucza1988
PokerStrategist

polecial kolejny mail do polskiego supportu:

witam

co jakis czas (nie licze jak czesto) pojawia sie komunikat o jakims bledzie ktorego screen dolaczam do wiadomosci,
a do tego bardzo czesto blokuje sie\nie dziala mozliwosc dodania sie do kolejki do stolu, czasami po 5 minutach gry czasami po godzinie
polega to na tym ze po wlaczeniu softu jest dobrze, a po chwili naciskam na przycisk joint to waitlist, widac ze sie naciska, ale nie dadaje mnie do kolejki
resetuje soft poker stars jest chwile dobrze i od nowa po kilka razy dziennie (wczoraj chyba 5 razy dzisiaj nie wiem a za kazdym razem trzeba zamknac stoly i zaczynac sesje od nowa)

reinstal softu nie pomogl, probowalem reinstal windowsa, mialem win7 teraz win 8, uruchamialem z pliku pokerstars.exe i pokerstarsupdate.exe, gralem ze zmienionym wygladem stolu i na oryginalnych ustawieniach, probowalem z programem TableScan Turbo i dodawalem recznie na listy oczekujacych, blokuje sie caly czas co bym nie robil, znalazlem juz wiecej osob, ktorym dzieje sie to samo, myslalem ze wspolnymi silami rozwiazemy problem, ale sie nie udaje, radzilem im kontakt z supportem ale nie wiem czy skorzystali

w zalaczniku dodalem pliki logowania zapisane dzisiaj kilka minut po kolejnej awarii i resecie softu, meczy mnie to od poczatku roku i juz sobie z tym nie radze bo dzieje sie coraz czesciej

co robic?
pozdrawiam

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988 Autor wątku
bambucza1988
PokerStrategist

problem chyba sie rozwiazal bo od prawie tygodnia juz dziala dobrze, wymieniliem z supportem kilkanascie maili i dlugo by pisac ile rzeczy moglo byc zle u mnie na kompie

support zdiagnozowal blad w pliku z ustawieniami user.ini, kilka razy reinstalowywalem soft, chwile dzialalo i blad pojawial sie od nowa, ale support nie mogl stwierdzic dlaczego tak sie dzieje, ogolne podejrzenia to za slabe polaczenie, zly dysk, zle zainstalowany soft itp. itd.

w koncu po kilkukrotnym reinstalowaniu kiedy kolejny raz usunelem wszystkie pliki ps z dysku, sciagnelem z oficjalnej strony najnowsza instalke softu, zainstalowalem, poustawialem wszystko i w koncu dziala

nie wiem co tak naprawde pomoglo, ale meczylem sie z tym 5 miesiecy i nagle minelo, jedno co kojarze, ze zrobilem inaczej to nie instalowalem ze starej instalki tylko zainstalowalem najnowsza ze strony P*

oby tylko dzialalo nadal i zeby juz mozna bylo spokojnie grac (oczywiscie jak bedzie mozna juz uruchomic hm-a bo cos sie dzisiaj wysypal, ale na szczescie ten problem jest ogolnie znany wiec szybko naprawia)

edit:
blad z posta wyzej nadal sie pojawia ale jak wszystko dziala to juz mi nie przeszkadza

Odpowiedz
Cytat