Przejdź do forum
Waiting list proble...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Waiting list problem

12 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,131 Wyświetlenia
PrafonumInt
Elite Grinder

Witam

Od jakiegos czasu mam spory problem z pokerstarsami. Gram multitabling z użyciem TST i TN.

Od niedawna jest problem gdyż po jakiś 50-60 min sesji trace możliwość dołączania do waiting listy tzn tst dziala jak nalezy dostaje komunikaty opening/joining ale nie dolacza mnie do zadnej listy. Malo tego gdy probuje sam wejsc w lobby pokerstarsów i sam klikam join waiting list także nic sie nie dzieje.
Rozwiązaniem problemu jest ponowne uruchomienie softu pokerstars.

W momencie wystapienia problemu nie robilem aktualizacji zadnego programu. Po wystapieniu problemu zaktualizowalem zarowno soft pokerstarsow jak i table scan turbo(chociaz nie wiem czy ma on cos do rzeczy).

Jeśli dobrze pamietam grzebalem cos jeszcze w opcjach - szukalem auto zamykania stolu gdy mam zaznaczone 'sit out next big blinda' i dojdzie do blinda - ustawilem sobie ta opcje ale raczej nie powinna ona miec na to wplywu.

pozdro

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi

Witaj PrafonumInt,

Możesz wkleić screeny ustawień TST i TN? Oczywiście chodzi o sekcje związane z automatycznym buy in'em/waitlist'owaniem.

Pozdrawiam,
jeneral86

Odpowiedz
Cytat
PrafonumInt Autor wątku
PrafonumInt
Elite Grinder

Napisane przez jeneral86
Witaj PrafonumInt,

Możesz wkleić screeny ustawień TST i TN? Oczywiście chodzi o sekcje związane z automatycznym buy in'em/waitlist'owaniem.

Pozdrawiam,
jeneral86

Spoiler

Jeszcze mała uwaga - gdy przechodze na filtry bardziej wyszukane i do waiting listy jest dodawane mniej stolików moge grać dłużej z możliwością dodawania stołów do waiting listy... dziwne, jakby p* blokował możliwość wskakiwania do wainting listy po określonej ilości odrzuconych zapytań.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Hej PrafonumInt,

Niestety nie znam rozwiązania tego problemu, ale nie jesteś jedyny. Był już kiedyś podobny wątek:
Dlaczego czasami nie dziala " Join to waitlist "

Na forum 2+2 była też chyba osoba z tym samym problemem, która twierdziła, że dodawanie do waiting list przestaje działać po np. chwilowym rozłączeniu z internetem.

Może skontaktuj się z bambucza1988 poprzez prywatną wiadomość. Być może dowiedział się czegoś nowego w tej sprawie lub razem będzie Wam łatwiej znaleźć przyczynę.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

hehe wlasnie szukalem znowu na forum odpowiedzi i juz napisalem w innym temacie ale widze ze nie jestem sam

odpowiedzi jak to naprawic nadal przez pare miasiecy nie znalazlem, zauwazylem tylko ze u mnie jak wlacze starsy bez zadnych modow to dziala dobrze, a jak wrzucam moja przerobke wygladu stolu to po jakims czasie zacina sie waitlista, mojego moda uzywam zeby mi sie hud miescil na stole i sie mecze

piszesz ze moze byc ograniczenie odrzuconych zapytan o dolaczenie do stolow, ale ja raczej zauwazylem ze jak ostatnimi czasy gralem 12 stolow to moglem grac godzinami i czasami dzialalo, a jak teraz gram 20-24 stoly to wylacza sie po kilkunastu minutach mimo ze rzadziej odrzucam propozycje dolaczenia do stolow

edit:
dodam tylko ze w tym czasie nie zmianialem filtrow tst tylko zmienialem ilosc stolow miedzy 9 a 24

Odpowiedz
Cytat
PrafonumInt Autor wątku
PrafonumInt
Elite Grinder

Na początku grałem 24 stoł teraz gram 6-9.

Jak cały czas pracuje TST i nie usuwam stołów z kolejki tylko TN automatycznie odrzuca propozycje siadania gdy mam 9 stołów aktywnych po jakimś czasie strace możliwość dołączania do tych wait list - czasami jest nawet tak, że dopiero jak gram np 3 sesje w ciągu dnia ale p* cały dzień wisiał uruchomiony trace możliwość dołączenia do waitlisty.

Rozwiązaniem które jak narazie mnie nie zawiodło jest ręczne usuwanie wszystkich stołów z kolejnki (opcja po ctr +y) gdy mam odpalonych max stołów jakie chce mieć + wyłączanie pokerstarsów po każdej sesji.

Odezwij sie na skype - prawdziwylenio , może znajdziemy jakieś współne cechy przy naszym problemie.

pozdro

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

wlasnie tego mi brakuje zeby te wyskakujace info mnie nie meczylo jak mam juz swoja liczbe stolow, moze czas w koncu przekonac sie do table ninja

jak mam juz wszystkie stoly to zaznaczam w komunikacie usun mnie z listy do innych stolow, ale po jakims czasie i tak przestaje soft dzialac

wyslalem zapro na skype

a tak naprawde to wlazlem w ten dzial dzisiaj zeby zoabczyc czy jest mozliwa gra w blindach zamiast dolcow na stole i przypadkiem trafilem na ten temat, jakos juz sie z waitlist problemem na tyle oswoilem ze traktuje to jako normalna prace softu starsow

nawet czasami pomaga mi to byc caly czas na swiezosci, bo wylacza mi sie najdalej po godzinie wiec robie reset, 5-10 minut przerwy i jazda - teraz jak znowu zaczelo czesciej sie psuc to nie gram glodny i nie boli mnie pecherz od wstrzymywania :D

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez PrafonumInt
Witam

Od jakiegos czasu mam spory problem z pokerstarsami. Gram multitabling z użyciem TST i TN.

Od niedawna jest problem gdyż po jakiś 50-60 min sesji trace możliwość dołączania do waiting listy tzn tst dziala jak nalezy dostaje komunikaty opening/joining ale nie dolacza mnie do zadnej listy. Malo tego gdy probuje sam wejsc w lobby pokerstarsów i sam klikam join waiting list także nic sie nie dzieje.
Rozwiązaniem problemu jest ponowne uruchomienie softu pokerstars.

W momencie wystapienia problemu nie robilem aktualizacji zadnego programu. Po wystapieniu problemu zaktualizowalem zarowno soft pokerstarsow jak i table scan turbo(chociaz nie wiem czy ma on cos do rzeczy).

Jeśli dobrze pamietam grzebalem cos jeszcze w opcjach - szukalem auto zamykania stolu gdy mam zaznaczone 'sit out next big blinda' i dojdzie do blinda - ustawilem sobie ta opcje ale raczej nie powinna ona miec na to wplywu.

pozdro

mam tak samo

rozwiązanie

ctrl+alt+delete zamknij starsy otwórz na nowo wróci ci do stołów i wait lista działa

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

Napisane przez blelol
mam tak samo

rozwiązanie

ctrl+alt+delete zamknij starsy otwórz na nowo wróci ci do stołów i wait lista działa

... i pisz od nowa notki i zaznaczaj kolka, jezeli ktos nie uzywa tego to nie ma problemu

ciekawe ze jest wiecej osob z tym problemem ale nigdzie nie ma o tym mowy i nikt sie publicznie nie skarzy

pisaliscie do starsow?

Odpowiedz
Cytat

jakie notki i kółka ? ja tam wszystko czego potrzebuje w hm'e pisze.

Jest to naprawdę denerwującą sprawa. Nie wiem czy to wina tn hm'a raczej starsów.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

po tym jak Profanum podsunal pomysl ze starsy moga miec ograniczenie odrzucen przyjecia stolika z kolejki zainstalowalem dzis z ciekawosci table ninja i....
TN automatycznie odrzuca propozycje siadania, gdy ustawie mu ze chce np 20 stolow jak wyskakuje propozycja czy chce dolaczyc do stolu on sam daje nie i jest git, ale...

normalnie jak gram i mam otwarte wszystkie stoly to nie odmawiam za kazdym razem stolika, tylko naciskam zeby mnie usunelo ze wszystkich waitlistow i nawet maks pare godzin moge pograc, TN z kolei odmawia kazdy stol pojedynczo przez co ten licznik odmow nabija sie bardzo szybko i waitlista sie blokuje

proponuje zeby jeszcze ktos sprawdzil czy tez tak ma:
na table ninja ustaw ze chcesz miec otwarty 1 stol, a na table scan turbo ustaw jakis filtr ktory doda do waitlisty jak najwiecej stolow z lobby

mi w ten sposob po kilku minutach przestaje dzialac

edit:
a jeszcze dodam ze problem jest tylko gdy uruchamiam z pliku PokersStars.exe bo gdy uruchomie z PokerStarsUpdate.exe to problemu nie mam

po uruchomieniu z PokerStarsUpdate.exe nawet z pomoca TN nie udalo mi sie popsuc softu :D

blebol z ktorego uruchamiasz?

a kolka robie po to ze jak wyskakuje mi nowy stolik to po oznaczeniach zanim jeszcze wlaczy sie hud juz wiem czy stolik nadaje sie do gry i czy go zamknac

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

udalo wam sie naprawic ten problem?

Odpowiedz
Cytat