Ok, musze sie pochwalic ze umiem konwertowac rozdania
A tak serio to przytrafilo mi sie naprawde dziwne rozdanie i nie wiem czy dobrze to zagralem, niektorym moze sie wydac smieszne ze tak zrobilem, no ale czekam na krytyke:
Aha, rozdanie ze stolu finalowego, piata bodajze reka:
Full Tilt No-Limit Hold'em, 10+1 Tournament, 2000/4000 Blinds 500 Ante (5 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com
BB (t81417)
UTG (t119857)
MP (t106735)
Hero (Button) (t144768)
SB (t167723)
Hero's M: 17.03
Preflop: Hero is Button with A
, K
UTG calls t4000, 1 fold, Hero bets t16000, SB raises to t44000, 2 folds, Hero calls t28000
Flop: (t98500) 2
, J
, 10
(2 players)
SB checks, Hero checks
Turn: (t98500) A
(2 players)
SB bets t123223 (All-In), Hero folds
Total pot: t98500
Dlugo myslalem nad tym i doszedlem do takich wnioskow: daje raise z AK gosc mnie przebija, ale przebija mnie niewiele, wiec postanawiam to sprawdzic i rozegrac to bedac na pozycji. Na flopie trafiam gutshota + dwie overcards, po checku przeciwnika daje check behind, w nadzieji na dame albo jakas pare, na turnie pojawia sie as a typ idzie instant all in. Teraz co on mogl tak zagrac: kq raczej wykluczam- 3 bet preflop oraz check na flopie? mysle ze z oesd dalby semibluff all in na flopie wiec ten check byl dosc zastanawiajacy, teraz co bije: aq, ak-split pot, qq? kk?(nie gralby check na flopie) wiec jedyne co bije wlasciwie to aq, gosc byl big stackiem tak samo jak ja i wlasciwie nie chcialem sie pakowac w takiego all ina na stacki z top para przy takim boardzie. Moze spenialem, ale hipoteza z setem od flopa wydala mi sie dosc realna dlatego postanowilem spasowac.