Dlaczego ? Dla motywacji !
Członkiem Poker Strategy jestem już od dawien dawna, dawno temu w trawie przegrałem swój no deposit bonus, a przyczynił się do tego fakt iż była to moja pierwsza w życiu styczność z pokerem (mimo zdanego quizu nie kwapiłem się do grania wg strategii) wszedłem na stół z 50 $ i wszystko przegrałem w 10 minut (wiem, wiem nie ma się czym chwalić). Mimo to od tamtej pory regularnie grałem w pokera uczestnicząc wielokrotnie we frerollach forumowych innych serwisów oraz wpłącając własne pieniądze. Bardzo często wygrywałem niemałe kwoty co przyczyniło się do faktu iż jestem graczem czerpiącym z pokera zyski. Aczkolwiek ! Wyglądało to mniej więcej tak.
Przykład mermaid poker:
wygrywam 13 € we frerollu pewnego forum. Przez cały następny dzień gram stoliki short ugrywając jedynie 20-30 €. W końcu następuje upswing kiedy to zbliżam się do 100 € i nie baczącz na BRM wchodze na 0.10/0.25 TH NL. W przeciągu pół miesiąca z 13 € dochodzę do ok 300 € (miałem wtedy sporo czasu na gre bo rzuciłem drugi semestr studiów informatyki, mieszkałem u rodziców i nie pracowałem). Wypłacam 200 € a resztę przegrywam w niewyjaśnionych okolicznościach (zazwyczaj było to już lekkie podejście do pokera a po paru przegranych tilt).
Powtarzało się to wielokrotnie w całym tym okresie czasu, czy to wpłaciłem własne pieniądze czy je wygrałem. Od niedawna postanowiłem być stale wygrywającym graczem pokera i mam zamiar dążyć do tego z wielkim zaangażowaniem. Bowiem oprócz zysków poker daje niezwykle dużo satysfakcji i radochy. Ćwiczy charakter i umiejętność analitycznego myślenia.
A chcem to osiągnąć dzięki waszej pomocy.
Jako że jedyny room na jaki mogłem złożyć depozyt w celu przyłączenia się do społeczności Poker Strategy i osiągania kolejnych poziomów, to Bwin Poker, punktem do którego dążę jest wyrobienie tam bonusu 500 $ na które mam 90 dni (ilość punktów zdobyta do wyrobienia bonusu to 4000). Będę grał głównie BSS (rzecz jasna po osiągnięciu bankroolu na TH NL. 0.05/0.10), od czasu do czasu próbując SSS jeśli nie będę w stanie uzbierać dziennej normy punktów. Jak wiadomo na ugranie bonusu jest 90 dni, czyli wychodzi jakieś 44,5 pkt dziennie. Wiadomym jest iż nie codziennie będę mógł w stanie grać a co więcej na niskim limicie taką średnią będzie ciężko ugrać. Mam jednak nadzieję, że w miarę szybko skoczę na wyższy poziom/poziomy i będę nabijał je szybciej.
Na Bwin wpłaciłem z własnej kieszeni ( a tak naprawdę z ugranych pieniędzy w lidze studenckiej na Pokerium) 102 $.
Już dzisiaj zaliczyłem półtoragodzinną sesje gry SSS 0.05/0.10 TH NL. Jako że gram na OnGame muszę używać HM, bo PT 3 za bardzo mi tnie, niestety wersja trial to tylko 15 dni... jeszcze nie wiem co zrobię później bo nie stać mnie na zakup licencji.
Oto jej wyniki:
Liczba rozegranych rąk: 283
Zysk/Strata: 5,52 $
bb/100: 19.86
Punkty do wyrobienia bonusu: 3994,8
Teraz zaczynam drugą sesję na dzień dzisiejszy.