Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] BLOG StrimeR`a

223 Posty
41 Użytkownicy
0 Reakcje
12.1 K Wyświetlenia
Strimer
Oldschool Grinder

Dlaczego ? Dla motywacji !

Członkiem Poker Strategy jestem już od dawien dawna, dawno temu w trawie przegrałem swój no deposit bonus, a przyczynił się do tego fakt iż była to moja pierwsza w życiu styczność z pokerem (mimo zdanego quizu nie kwapiłem się do grania wg strategii) wszedłem na stół z 50 $ i wszystko przegrałem w 10 minut (wiem, wiem nie ma się czym chwalić). Mimo to od tamtej pory regularnie grałem w pokera uczestnicząc wielokrotnie we frerollach forumowych innych serwisów oraz wpłącając własne pieniądze. Bardzo często wygrywałem niemałe kwoty co przyczyniło się do faktu iż jestem graczem czerpiącym z pokera zyski. Aczkolwiek ! Wyglądało to mniej więcej tak.

Przykład mermaid poker:

wygrywam 13 € we frerollu pewnego forum. Przez cały następny dzień gram stoliki short ugrywając jedynie 20-30 €. W końcu następuje upswing kiedy to zbliżam się do 100 € i nie baczącz na BRM wchodze na 0.10/0.25 TH NL. W przeciągu pół miesiąca z 13 € dochodzę do ok 300 € (miałem wtedy sporo czasu na gre bo rzuciłem drugi semestr studiów informatyki, mieszkałem u rodziców i nie pracowałem). Wypłacam 200 € a resztę przegrywam w niewyjaśnionych okolicznościach (zazwyczaj było to już lekkie podejście do pokera a po paru przegranych tilt).

Powtarzało się to wielokrotnie w całym tym okresie czasu, czy to wpłaciłem własne pieniądze czy je wygrałem. Od niedawna postanowiłem być stale wygrywającym graczem pokera i mam zamiar dążyć do tego z wielkim zaangażowaniem. Bowiem oprócz zysków poker daje niezwykle dużo satysfakcji i radochy. Ćwiczy charakter i umiejętność analitycznego myślenia.

A chcem to osiągnąć dzięki waszej pomocy.

Jako że jedyny room na jaki mogłem złożyć depozyt w celu przyłączenia się do społeczności Poker Strategy i osiągania kolejnych poziomów, to Bwin Poker, punktem do którego dążę jest wyrobienie tam bonusu 500 $ na które mam 90 dni (ilość punktów zdobyta do wyrobienia bonusu to 4000). Będę grał głównie BSS (rzecz jasna po osiągnięciu bankroolu na TH NL. 0.05/0.10), od czasu do czasu próbując SSS jeśli nie będę w stanie uzbierać dziennej normy punktów. Jak wiadomo na ugranie bonusu jest 90 dni, czyli wychodzi jakieś 44,5 pkt dziennie. Wiadomym jest iż nie codziennie będę mógł w stanie grać a co więcej na niskim limicie taką średnią będzie ciężko ugrać. Mam jednak nadzieję, że w miarę szybko skoczę na wyższy poziom/poziomy i będę nabijał je szybciej.

Na Bwin wpłaciłem z własnej kieszeni ( a tak naprawdę z ugranych pieniędzy w lidze studenckiej na Pokerium) 102 $.

Już dzisiaj zaliczyłem półtoragodzinną sesje gry SSS 0.05/0.10 TH NL. Jako że gram na OnGame muszę używać HM, bo PT 3 za bardzo mi tnie, niestety wersja trial to tylko 15 dni... jeszcze nie wiem co zrobię później bo nie stać mnie na zakup licencji.

Oto jej wyniki:

Liczba rozegranych rąk: 283
Zysk/Strata: 5,52 $
bb/100: 19.86
Punkty do wyrobienia bonusu: 3994,8

Teraz zaczynam drugą sesję na dzień dzisiejszy.

222 odpowiedzi
Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

I już na początek mam pytanie które nurtuje mnie od dłuzszego czasu a nigdzie nie mogłem znaleźć na nie odpowiedzi. Mianowicie chodzi o rozdanie poniżej.

Texas Hold'em $0.05-0.10 NL (real money)
Table Maastricht
Hand #P4-90913696-417
Started At 9 Mar 2009 04:37:23 PM ET
Ended At 9 Mar 2009 04:38:32 PM ET

Button is Seat 5
Seat 1: saabokki ($15.58 in chips)
Seat 2: nickleson123 ($11.37 in chips)
Seat 3: autotasos ($24.82 in chips)
Seat 4: kn4rf ($2.00 in chips)
Seat 5: bluessoul ($11.45 in chips)
Seat 6: Kickme69 ($12.30 in chips)
Seat 7: BlueStriM [ Kc, Qd ] ($2.05 in chips)
Seat 8: omskuyx ($10.92 in chips)
Seat 10: Cebola_x ($10.45 in chips)

ANTES/BLINDS
BlueStriM posts small blind ($0.05), omskuyx posts big blind ($0.10).

PRE-FLOP
Cebola_x calls $0.10, saabokki folds, nickleson123 folds, autotasos folds, kn4rf folds, bluessoul folds, Kickme69 folds, BlueStriM raises $0.50, omskuyx folds, Cebola_x calls $0.45.

FLOP [ board cards 9s,Ks,Ah ]
BlueStriM checks, Cebola_x bets $1.20, BlueStriM folds.

SHOWDOWN
Cebola_x wins $2.34.

SUMMARY

Czy gdybym zdecydował się tutaj na cb który w zamierzeniu ma wynosić 2/3 puli i tym samym zabetowałbym ponad połowę swojego stacka, to czy nie powinienem już cbetowac all inem ?

StrimeR z WC3? xD Powodzenia :)

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

hasiek napisał
StrimeR z WC3? xD Powodzenia :)

Tak, zgadza się :)

Koniec na dziś... wynik uważam za bardzo zadowalający. Jako że jednak nie mogę korzystać z żadnego trackera bo na lapku mi piekielnie muli, jedynie będę wrzucał statystyki z Bwin oraz to co wiem.

Liczba rozegranych rąk: 508
Zysk/Strata: 11,25 $
Punkty do wyrobienia bonusu: 3988,9
Bankrool: 113,15 $

Pomoże ktoś z tym zagraniem u góry ?

YouKnowWho
PokerStrategist

Strimer napisał

Pomoże ktoś z tym zagraniem u góry ?

Korzystaj z converter'a https://polska.pokerstrategy.com/strategy/hands , ręce będą czytelniejsze to i ludzie się zaangażują.

PS: Pozdrowienia dla sw.Diego od tD.Master'a ;)

Lol, tD.Master = you? :D No to ja tu większość znam, ale ten świat mały. Sory za spam w blogu, ale po wc3 powinieneś być do tego przyzwyczajony :)

YouKnowWho
PokerStrategist

hasiek napisał
Lol, tD.Master = you?

Zgadza sie. Dodam jeszcze, ze Hurri to nikt inny jak tD.Hurricane.

SPQR.Hurricane :< Wiem, wiem :)

YouKnowWho
PokerStrategist

hasiek napisał
SPQR.Hurricane :<

tD=SPQR.

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Ja się śmieję bo warcrafta pożarł poker :D

Wiem że grają z powodzeniem, oprócz was Casin, Ent, holo, Lysy, Massacre ciekawe kiedy Paladyn i Terror się przerzucą :P

Dziś moze pogram a może nie, jeszcze się zobaczy dopieor wróciłęm na chatę a w piątek mam prawko więc muszę teorię powkuwać.

Niestety konwerter w tej sytuacji nie pomoże bo to ręce z OnGame. Także po prostu się zapytam.

Czy jeżeli podbijamy preflop zostaniemy sprawdzeni przez 1 gracza, a na flopie mamy trash hand (załóżmy middle pair) i kiedy zagrywamy pierwsi albo drudzy (chyba nie ma większego znaczenia) a cbet (czyli 2/3 puli) wynosi więcej niż połowę naszego stacka to wchodzimy all in ?

bMh
bMh
Oldschool Grinder

Terror od dawna grywa sobie sporadycznie :) Przynajmniej tak wynikalo z mojej ostatniej rozmowy z nim, ktora miala miejsca chyba na WCG we wrzesniu ubieglego roku :P

A mnie kojarzycie z WC3? :>>>

Strimer grajac SSS wchodzisz all in.

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Kojarze cię bmh.

Dzięki za odpowiedź.

YouKnowWho napisał

hasiek napisał
SPQR.Hurricane :<

tD=SPQR.

No wiem :D

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Koniec nocnej sesji, teraz jeszcze teorii na prawko i lulu...

Oto dzisiejsze wyniki, a może już wczorajsze :>

SESJA 1:

Liczba rozegranych rąk: 565
Czas gry: 117.6 min
Zysk/Strata: 3,74$

SESJA 2:

Liczba rozegranych rąk: 144
Czas gry: 27.8 min
Zysk/Strata: 11,41$

Punkty do wyrobienia bonusu: 3971,8

I wykresik po dwóch dniach gry:

Nie wiem czmeu ale jest przekłamanie, może dlatego że przy importowaniu HM miał 7 rąk z błędami. tak naprawdę mam o 2 dolary więcej, ale że chcem szybko skoczyć z SSS na 0.10/0.25 TH NL to wpłąciłem jeszcze to co miałem na MB, czyli jakieś 15 $. Aktyalny bankrool to:

143,3 $

Także jeszcze 6,7 $ i mogę startować wyżej. Dobranoc.

SamRadziwill
Elite Grinder

Fajny wykresik i ładne wyniki na początek bloga :)

Ja nikogo z was z Warcrafta nie kojarzę... Aaaa, pewnie dlatego że w niego nie grałem :D

Powodzenia w budowaniu rolla.

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Dzięki :P Dziś były już dwie sesje:

SESJA 1:

Liczba rozegranych rąk: 297
Czas gry: 55.2 min
Zysk/Strata: 3,01$

SESJA 2:

Liczba rozegranych rąk: 261
Czas gry: 50.7 min
Zysk/Strata: 5,79$

Punkty do wyrobienia bonusu: 3962

Tym samym ugrywam bankrool równy:

151,95 $

I przechodzę na 0.10/0.25 Texas Holdem No Limit grając strategią SSS.

Całkowity wykres z limitu 0.05/0.10 Texas Holdem No Limit.

Sesję na nowym poziomie zaliczę może jeszcze dzisiaj. Biorę się za ogarnianie teorii do prawka.

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

Wczoraj postawiłęm swoje pierwsze kroki na NL 25 z pozytywnym wynikiem. Niestety HM mi nawalił i z całej sesji zaimportował tylko 14 rąk. Może to wina systemu. Dziś zrobię reinstalkę + format (niekoniecznie w tej kolejności) i zainstaluje PT 3. Z tego powodu zamieszczam tylko info o moim rollu i wyrobionych punktach.

Ilość punktów potrzebna do wyrobienia bonusu: 3953.4

Bankrool

165,4 $

Teraz zmykam do pracy.

SamRadziwill
Elite Grinder

Witam,

Widzę, że bankroll idzie ładnie w górę :) No i te wykresy naprawdę nieźle wyglądają. Oby tak dalej.

Pozdrawiam

Strimer Autor wątku
Strimer
Oldschool Grinder

SamRadziwill napisał
Witam,

Widzę, że bankroll idzie ładnie w górę :) No i te wykresy naprawdę nieźle wyglądają. Oby tak dalej.

Pozdrawiam

Dziękuję :) Oby :P

Dopiero wróciłem do domu, tak jak myślałem trackery mi ciężko chodziły przez system. Wziąłem lapka do pracy zrobiłem format, ponistalowałem wszystko co niezbędne i śmiga, może nie jak marzenie ale PT przynajmniej włącza się w przyzwoitym czasie. Co więcej zapomniałem skopiować bazy rąk z bwin przed formatem i będę musiał przedstawiać wykresy i statystyki prowadzone od tej chwili.

Dziś nie pogram wcale albo pogram bardzo mało , a to ze względu jutrzejszego egzaminu na prawo jazdy.

AltairZiom
PokerStrategist

Też gram na BWin ;] Niezłe akwarium. z 56$ w 1,5 miecha 350 SSS ;] A z wyrobieniem bonusu to nie ma h*ja żeby wyrobić PKT lecą strasznie wolno ;/