Odświeżam temat okularów Gunnar, ponieważ już coś nich pisaliście. Czy ktoś z powodzeniem ich używa i może je śmiało polecić dla osób spędzających masę czasu przed kompem ??
Używam bardzo długo, choc w pokera ostatnio nie gralem. Z tego co zauwayzylem to zmeczenie oczu jet mniejsze, maja delikatne powiekszenie dzikei ktoremu lepiej widac HUDa. Poszukaj dobrze to znajdizesz na forum moja reenzje tych okularow. Jedyne co mne wkurza to ich czyszczenie, ale to pewnie kwestia tego ze nigdy nie nosilem okularow i nie jestem przyzwyczajony ze jak tylko dotkne szkiel to od razu sa smugi
Ja używam i wszystkim serdecznie polecam, dzisiaj nie wyobrażam sobie dłużej sesji bez tych okularków, gra mi się lepiej, wszystko widze wyraźniej, ekran mnie tak nie razi .
jesli ktos musi uzywac standardowych okularow ze wzgledu na swoja wade i nadal mecza mu sie oczy a chcialby to zniwelowac to co polecacie?
Napisane przez narybek
jesli ktos musi uzywac standardowych okularow ze wzgledu na swoja wade i nadal mecza mu sie oczy a chcialby to zniwelowac to co polecacie?
też się chciałbym dowiedziec
Napisane przez MightySparow
Napisane przez narybek
jesli ktos musi uzywac standardowych okularow ze wzgledu na swoja wade i nadal mecza mu sie oczy a chcialby to zniwelowac to co polecacie?też się chciałbym dowiedziec
antyrefleks
kupiłem ten model w Media Markt :
http://www.gunnar-optiks.de/product_detail_gaming-96/items/ppk-onyx-chrome-47.html cena 229zł
Pan w sklepie był na tyle miły, że pozwolił odpakować kilka modeli i mogłem je przymierzyć
Używam 2 dzień, także póki co to staram się przyzwyczaić do nich
ja dzis kupilem te za 199zł w Vobis Poznań
pan nie byl tak mily i nie dal mi odpakowac

równiez sie przyzwyczajam
A czym dokładnie różnią się różne modele tych okularów? Bo tego już na ich www znaleźć się nie da =o
Czy może chodzi tylko o stylizację i tyle?
kupiłem jakiś rok temu GUNNAR Phantom G w Vobis, różnią się tylko oprawą, szkła te same we wszystkich modelach.
Napisane przez StahooKrk
kupiłem jakiś rok temu GUNNAR Phantom G w Vobis, różnią się tylko oprawą, szkła te same we wszystkich modelach.
ye, różnią się oprawkami i rozmiarami, z tego co się zorientowałem każdy model ma jeden rozmiar
Te okulary mogą być w wersji "korekcyjnej"?
Tzn. -0.5 lewe -0.25 prawe dla przykładu czy to są "czyste" szkła z antyrefleksem?
Napisane przez SeBiX7
ja dzis kupilem te za 199zł w Vobis Poznań
pan nie byl tak mily i nie dal mi odpakowac![]()
równiez sie przyzwyczajam
![]()
mam dokladnie takie same, zajebista sprawa, raz ze widac wyrazniej i wszystko nieco wieksze, dwa ze oczy nie bola przy dlugiej sesji mtt, polecam ♠_thumbsup:
Napisane przez narybek
zglos sie do dystrubutora gunnars oferuja oni na zamowienie okulary ze szklami redukcyjnymi (czy jak to sie nazywa)
Oto link do mojej mini recenzji Gunnars - warto? [mini recenzja]
Hej
Jeśli chodzi o prace/sesje nocne to ja dodatkowo polecam ten program f.lux odkąd zacząłem go używać nie wyobrażam sobie siedzenia nocnego przy komputerze z wyłączonym (polecam testowo na chwilę wyłączyć w nocy ten program)
W archiwum forum znajdziecie dyskusje na temat zmiany barw(temperatury) wyświetlanego obrazu na monitorach LCD/LED (czy to przy użyciu gunnarów czy f.luxa) a światłem otoczenia (światło dzienne/światło sztuczne).
pozdrawiam