Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Okulary Gunnar

124 Posty
68 Użytkownicy
0 Reakcje
23.7 K Wyświetlenia
lorpio

Odświeżam temat okularów Gunnar, ponieważ już coś nich pisaliście. Czy ktoś z powodzeniem ich używa i może je śmiało polecić dla osób spędzających masę czasu przed kompem ??

Odpowiedz
Cytat
123 odpowiedzi
krzychoo89

Używam bardzo długo, choc w pokera ostatnio nie gralem. Z tego co zauwayzylem to zmeczenie oczu jet mniejsze, maja delikatne powiekszenie dzikei ktoremu lepiej widac HUDa. Poszukaj dobrze to znajdizesz na forum moja reenzje tych okularow. Jedyne co mne wkurza to ich czyszczenie, ale to pewnie kwestia tego ze nigdy nie nosilem okularow i nie jestem przyzwyczajony ze jak tylko dotkne szkiel to od razu sa smugi

Odpowiedz
Cytat
wantmemoney

a daj linka do tematu gdzie je polecałeś

Odpowiedz
Cytat
Libera

Ja używam i wszystkim serdecznie polecam, dzisiaj nie wyobrażam sobie dłużej sesji bez tych okularków, gra mi się lepiej, wszystko widze wyraźniej, ekran mnie tak nie razi .

Odpowiedz
Cytat
narybek

jesli ktos musi uzywac standardowych okularow ze wzgledu na swoja wade i nadal mecza mu sie oczy a chcialby to zniwelowac to co polecacie?

Odpowiedz
Cytat
marekmak

a jaki konkretnie model polecacie ?

Odpowiedz
Cytat
MightySparow

Napisane przez narybek
jesli ktos musi uzywac standardowych okularow ze wzgledu na swoja wade i nadal mecza mu sie oczy a chcialby to zniwelowac to co polecacie?

też się chciałbym dowiedziec

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez MightySparow

Napisane przez narybek

też się chciałbym dowiedziec

antyrefleks

Odpowiedz
Cytat
lorpio Autor wątku
lorpio

kupiłem ten model w Media Markt :
http://www.gunnar-optiks.de/product_detail_gaming-96/items/ppk-onyx-chrome-47.html cena 229zł
Pan w sklepie był na tyle miły, że pozwolił odpakować kilka modeli i mogłem je przymierzyć :f_thumbsup:
Używam 2 dzień, także póki co to staram się przyzwyczaić do nich :)

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7

ja dzis kupilem te za 199zł w Vobis Poznań
pan nie byl tak mily i nie dal mi odpakowac :rage:

równiez sie przyzwyczajam :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

A czym dokładnie różnią się różne modele tych okularów? Bo tego już na ich www znaleźć się nie da =o

Czy może chodzi tylko o stylizację i tyle?

Odpowiedz
Cytat
StahooKrk

kupiłem jakiś rok temu GUNNAR Phantom G w Vobis, różnią się tylko oprawą, szkła te same we wszystkich modelach.

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7

Napisane przez StahooKrk
kupiłem jakiś rok temu GUNNAR Phantom G w Vobis, różnią się tylko oprawą, szkła te same we wszystkich modelach.

ye, różnią się oprawkami i rozmiarami, z tego co się zorientowałem każdy model ma jeden rozmiar :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Te okulary mogą być w wersji "korekcyjnej"?
Tzn. -0.5 lewe -0.25 prawe dla przykładu czy to są "czyste" szkła z antyrefleksem?

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7

nooo ja bym musiał mieć przynajmniej -1,5 trzeba się za tym rozejrzeć ?(

Odpowiedz
Cytat
Kuubek

Napisane przez SeBiX7
ja dzis kupilem te za 199zł w Vobis Poznań
pan nie byl tak mily i nie dal mi odpakowac :rage:

równiez sie przyzwyczajam :f_thumbsup:

mam dokladnie takie same, zajebista sprawa, raz ze widac wyrazniej i wszystko nieco wieksze, dwa ze oczy nie bola przy dlugiej sesji mtt, polecam _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
winkel1989

rozumiem, że to jest dla osób bez wad wzroku?

Odpowiedz
Cytat
krzychoo89

Napisane przez narybek

zglos sie do dystrubutora gunnars oferuja oni na zamowienie okulary ze szklami redukcyjnymi (czy jak to sie nazywa)

Oto link do mojej mini recenzji Gunnars - warto? [mini recenzja]

Odpowiedz
Cytat
ktosik

Hej

Jeśli chodzi o prace/sesje nocne to ja dodatkowo polecam ten program f.lux odkąd zacząłem go używać nie wyobrażam sobie siedzenia nocnego przy komputerze z wyłączonym (polecam testowo na chwilę wyłączyć w nocy ten program)

W archiwum forum znajdziecie dyskusje na temat zmiany barw(temperatury) wyświetlanego obrazu na monitorach LCD/LED (czy to przy użyciu gunnarów czy f.luxa) a światłem otoczenia (światło dzienne/światło sztuczne).

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat