Wielkie dzięki rusher, bardzo czekałem na to co napiszesz!
Mam przy okazji parę pytań
Dosc tight. Oczywiscie staraj sie nie limpowac
Myślisz, że na mikrostawkach 18/15 to zbyt tight? Mój winrate nie jest zbyt wysoki (chociaż ciężko oceniać przy takiej próbce) natomiast widziałem graczy którzy kończą 95% sesji na plus na mikrostawkach, a grają bardziej tight+mają duży gap pomiędzy VPIP a PFR, do tego bardzo łatwo można ich ogrywać postflop, zupełnie tego nie rozumiem.
Praktycznie nie znam takiego zagrania jak limp, chyba że za mną mam mega fisha grającego 80/60 3bet 50 i mam pocketa np, wtedy wole grac l/c niz ciagle dostawac 3bet w twarz oop z reka o tak słabej playability.
3bet masz niski. Wiecej 3betuj, wiecej blefuj!
Jak zmieniałem pokerroom nie miałem bazy rąk i grałem mało 3betów, teraz ze statystykami na villainów mam tę statystykę na poziomie 8-9 + squeeze ~6. Myślisz, że to optymalne wartości?
Wiecej betuj vs checki przeciwnikow.
Tu mnie trochę zaskoczyłeś...wydaje mi się że wartość 60-70 jest optymalna (tzn. jaka powinna być? 80? 90?), często dostaję akcję ch/c i nie chcę grać mając praktycznie zerowe equity.
Sporo cbetujesz. I cos tu jest jakby lekko nie tak, bo masz OGROMNY FCBtR! 63% total, a 66% w regularnych spotach. Oplaca sie raiseowac Twoje cbety z any2!
Staram się ograniczać cbetF (zawsze mi to wytykałeś jako leak, kiedyś było 90:d), ale nie wiem ile jest optymalnie, np. 50 to już praktycznie gra fit or fold. Z fold do raise cbetF to chyba się nie zgodzę. Zwykle dostaję takie akcje od ludzi grających bardzo szczerze + jak sam mówisz mój szeroki zakres cbetu często nie pozwala mi zostawać w rozdaniu.
Wiecej raiseuj cbety. Szukaj graczy grajacych podobnie do Ciebie i staraj sie ich ogrywac postflop. Wykorzystaj znajmosc tego leaka . No i stealuj wiecej limpowane poty.
Tutaj wiem że jest dużo do poprawy, już nad tym pracuję. To głównie wynika z mojego przekoniania, że donkbety to zagrania dla fishów
Co do betowania F/T/R to jak mowie, musisz pomyslac troche nad tymi spotami. Mysle ze jest troche do poprawy.
Masz na myśli za duży gap pomiedzy cbetF i cbetT, czy coś jeszcze?
Sorry za takie zarzucenie pytaniami, ale nie umiem znaleźć swoich leaków i chcę wiedzieć co dokładnie poprawiać