Przejdź do forum
NL5 FR 13k rozdań

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL5 FR 13k rozdań

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
248 Wyświetlenia
MoCuishle3
Oldschool Grinder

Jest to tylko 13k rozdan, ale myslę, że jeśli jakieś błędy popełniam, to powinno je być już widać. Spieszy mi się z oceną ponieważ w ciągu ostatnich 3k rozdan jestem na -10BI więc chcę wiedzieć czy to poprostu bad run czy robię jakieś widoczne błędy które to powodują. Chociaż.. łamane asy i króle, wyższe sety to chyba nie wina mojej gry :f_eek:

3 odpowiedzi
Kamil1010
Elite Grinder

Patrzac na ciebie jako rega to grajac z toba jest kilka rzeczy ktore rzucaja sie w oczy.

Jesteś nitem, wszystko co robisz jest 4value, dostajac od ciebie jaka kolwiek akcje ja folduje
-call open 5% to sa tylko pp pod seta
-dostajac c/r 4% to zawsze masz sety i gdy nie mam lepiej to folduje
-afq maleje czyli wraz z kolejnymi stretami twoja reka jest coraz slabasza w tym znaczeniu ze sam na riv. valubetujesz tylko nutsy przy afq 7%

Można cie latwo floatowac bo
-masz CB 65% i CB turn 36% wiec dla mnie to jest z any two bez wiekszego equity i wwsf 38% mowi ze jestes szczery i jesli to polacze z agresja to wszystko jest jasne.

-fold to cb 70% kontynuujesz tylko majac seta badz TP+ nigdy nie buffraisujesz ani nie floatujesz

-fold CB to raise 70%, kontynuujesz gre tylko z made hand z twojego top range
wiec moge na iwelu bordach cie bluffraisowac bardzo dochodowo

Akcja na PF
-3bet 2% i 4b range 0,6% stakujesz tylko AA i KK a wiec ja na ciebie PF zrzucam KK, jesli ktos ma staty na ciebie to nigdy ci nie wrzuci QQ/AK nawet w bvb

-fold to 3bet 78%, praktycznie to jest any two z tym ze przesuwam w strone 3bet moj trash a caluje moj top range

-steal
tutaj mozna podciagnac spokojnie do 30-40%+
w tabelakch shc z ps.com mozesz sobie zobaczyc przykladowy zakres na late position który jest znacznei szerszy niż twój.

-3bet z sb/bb to tylko AK/QQ+, sporo odpuszczasz wiec cie stealuje z any two.

Podałem ci tylko kilka rzeczy na ktore warto zwrocic uwage bo prawdopodobnie w tych spotach tracisz najwecej bb/100 i regi cie exploatuja.
Warto pograc z kims kto gra tight 15/13 zeby cos sie nauczyc, bo jesli wyzej bedziesz grac 11/9 to agresa przeciwnikow cie zniszczy.

Wspólne sesje
Możesz w tym watku znalez pomoc, i kogos do wspolnych seji, ja mowie tylko o cyferkach a to co najwazniejsze to rozgrywanie dochodowo spotow a tego z pop upa nie napisze nic bardziej szczegółowego.

rusher88
PokerStrategist

Siemanko. ;)

Widze ze Kamil sie wypowiedzial i od razu pojechal Ci od nitow - hehe ;) ;) Pamietajmy jednak ze to jest NL5 i to sie na prawde sprawdza tutaj.

Jednak ja sie zgadzam z tym, ze grasz bardzo tight - i faktycznie, nie ma co ukrywac, grasz nitowato.

Ale czy cos bym zmienal na NL5? Zobaczmy...

CallOpen mi sie podoba - pockety tu wystrczaja.

Range z Ep/MP mi sie podoba - z CO/BU/SB powinienes grac szerzej. Steauj!
z 10% wiecej na Co, z 20% wiecej na BU i znow z 10% wiecej na SB. To i tak jest wg mnie minimum.

3betujesz tylko 4value. To nie jest zle na NL5, ale poszerz wiedze o light 3betach, ktore dobrze podnosza winrate na NL5.

Blindow bron raczej agresywnie - nie pasywnie! - Restealuj! :)

Z pewnoscia staraj sie nie foldowac tye do cbetow.

Floatuj - czyli calluj flop, aby blefowac na turnie jesli przeciwnik poczeka.

Po prostu czesciej betuj jesli przeciwnik poczekal!

Masz dosc maly cbet, a mimo to bardzo malo 2nd barrelujesz. Mysle ze powinienes robic to czesciej oraz.... majac taki cbet masz BARDZO wysoki FCBtR - 70% ---> oplaca sie Twoje cbety raiseowac z any2 jako bluff. Musisz tu postarac sie cos zmienic.

Majac tak mocny range na river malo tam vbetujesz.

Poza tym masz niski W$SD - z tym ze to jest tylko 13k hands wiec pewne staty to moze byc run i nie sa one wymierne. To moze byc wina runa, bo teoretycznie range z jakim idziesz na SD obecnie to nutsy.

Ft3bet 78% dla poczatkujacego gracza NL5 to standard imo.

Czeka cie sporo pracy nad gra na turn/river, ale ciezko cos mowic na 13k hands.

MoCuishle3 Autor wątku
MoCuishle3
Oldschool Grinder

Dziękuję za opinie zarówno Kamilowi jak i rusherowi, napewno zmobilizowało mnie to do dalszej pracy :)