Przejdź do forum
NL5/10 25k rozdań

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL5/10 25k rozdań

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
364 Wyświetlenia

Witam, prosiłbym o ocenę moich statystyk, ostatnio mam wyjątkowo zły run i chcę się zorientować, czy mam jakieś leaki które mogłyby znacząco wpływać na gorszy winrate :f_rolleyes: Podane statystyki dotyczą 19k rozdań z NL10 i 6k z NL5. Dzięki za pomoc :f_thumbsup:

EDIT: Zapomniałem dodać, że gram SH :facepalm:

6 odpowiedzi
kNoq001
PokerStrategist

nie lubie oceniac statow, ale na szybko
-mozesz wiecej foldowac z blindow bo powinienes unikac gry oop na ktorej przewaznie bedziesz tracil
-zwieksz swoj 3bet blef szczegolnie na BU, czesto przed Toba pewnie otwiera jakis reg ktory bedzie oop sporo foldowal wiec 3bet jest tutaj super profitowy (UWAGA!) zwracaj uwage takze na to kto za Toba siedzi bo jesli masz tam fiszow to nie 3betuj any2 bo czesto dostaniesz call na blindach i grasz z weak hendem
-masz wiekszy steal na SB niz na BU a powinno byc odwrotnie, mozesz takze troche szerzej otwierac na CO ale to tez zalezy od tego z kim grywasz
-mozesz wiecej betowac IP gdy ktos do Ciebie czeka bo na tych limitach ludzie maja slaby c/c range i albo c/f albo wywalaja henda na nastepnym streecie
-slabo vbetujesz river, pewnie uciekaja Ci spoty gdzie mozesz zastosowac thin vbeta a tego nie robisz
-wiecej stealuj limpowane poty bo lezy tam sporo kasy i czesto mozesz nawet vbetowac 2nd pair przez draw streety, postaraj sie zwracac na to uwage

pewnie cos sie jeszcze znajdzie ale to moze nastepna osoba odpisze

pozdro _thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za odpowiedź! :f_thumbsup:

Co do 3beta to ostatnio bardzo go zwiększyłem (do 7-9%), na początku chciałem zebrać jakąś bazę rąk, żeby nie 3betować UNKów którzy okażą się fishami którzy i tak callną z air.

Co do limpowanych pul to ostatnio też zwróciłem na to uwagę i zacząłem więcej stealować, głównie z TP+/drawami. Jaka według Ciebie powinna być ta statystyka?

kNoq001
PokerStrategist

nie mam teraz swojej bazy wiec nie powiem dokladnie ile ja mam jednak mysle, ze przedzial 40-50% jest ok
ofc wtedy trzeba tez czasami bawic sie w barrelowanie jak nie turna to rivera

rusher88
PokerStrategist

Siemanko.

Dosc tight.

Oczywiscie staraj sie nie limpowac :)

Ft3bet jak na te stawki jest OK :)

3bet masz niski. Wiecej 3betuj, wiecej blefuj! :)

Wiecej stealuj z CO, mysle ze mozesz wiecej z BU, ale na SB juz nie podnos.

Pomysl nad zwiekszaniem c/r :)

Wiecej betuj vs checki przeciwnikow.

Sporo cbetujesz. I cos tu jest jakby lekko nie tak, bo masz OGROMNY FCBtR! 63% total, a 66% w regularnych spotach. Oplaca sie raiseowac Twoje cbety z any2!

Mysle ze powinienes czesciej donkbetowac.

Wiecej raiseuj cbety. Szukaj graczy grajacych podobnie do Ciebie i staraj sie ich ogrywac postflop. Wykorzystaj znajmosc tego leaka :).

No i stealuj wiecej limpowane poty.

Co do betowania F/T/R to jak mowie, musisz pomyslac troche nad tymi spotami. Mysle ze jest troche do poprawy.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wielkie dzięki rusher, bardzo czekałem na to co napiszesz! :f_thumbsup:

Mam przy okazji parę pytań :f_biggrin:

Dosc tight. Oczywiscie staraj sie nie limpowac

Myślisz, że na mikrostawkach 18/15 to zbyt tight? Mój winrate nie jest zbyt wysoki (chociaż ciężko oceniać przy takiej próbce) natomiast widziałem graczy którzy kończą 95% sesji na plus na mikrostawkach, a grają bardziej tight+mają duży gap pomiędzy VPIP a PFR, do tego bardzo łatwo można ich ogrywać postflop, zupełnie tego nie rozumiem.

Praktycznie nie znam takiego zagrania jak limp, chyba że za mną mam mega fisha grającego 80/60 3bet 50 i mam pocketa np, wtedy wole grac l/c niz ciagle dostawac 3bet w twarz oop z reka o tak słabej playability.

3bet masz niski. Wiecej 3betuj, wiecej blefuj!

Jak zmieniałem pokerroom nie miałem bazy rąk i grałem mało 3betów, teraz ze statystykami na villainów mam tę statystykę na poziomie 8-9 + squeeze ~6. Myślisz, że to optymalne wartości?

Wiecej betuj vs checki przeciwnikow.

Tu mnie trochę zaskoczyłeś...wydaje mi się że wartość 60-70 jest optymalna (tzn. jaka powinna być? 80? 90?), często dostaję akcję ch/c i nie chcę grać mając praktycznie zerowe equity.

Sporo cbetujesz. I cos tu jest jakby lekko nie tak, bo masz OGROMNY FCBtR! 63% total, a 66% w regularnych spotach. Oplaca sie raiseowac Twoje cbety z any2!

Staram się ograniczać cbetF (zawsze mi to wytykałeś jako leak, kiedyś było 90:d), ale nie wiem ile jest optymalnie, np. 50 to już praktycznie gra fit or fold. Z fold do raise cbetF to chyba się nie zgodzę. Zwykle dostaję takie akcje od ludzi grających bardzo szczerze + jak sam mówisz mój szeroki zakres cbetu często nie pozwala mi zostawać w rozdaniu.

Wiecej raiseuj cbety. Szukaj graczy grajacych podobnie do Ciebie i staraj sie ich ogrywac postflop. Wykorzystaj znajmosc tego leaka . No i stealuj wiecej limpowane poty.

Tutaj wiem że jest dużo do poprawy, już nad tym pracuję. To głównie wynika z mojego przekoniania, że donkbety to zagrania dla fishów :facepalm:

Co do betowania F/T/R to jak mowie, musisz pomyslac troche nad tymi spotami. Mysle ze jest troche do poprawy.

Masz na myśli za duży gap pomiedzy cbetF i cbetT, czy coś jeszcze?

Sorry za takie zarzucenie pytaniami, ale nie umiem znaleźć swoich leaków i chcę wiedzieć co dokładnie poprawiać :f_thumbsup:

rusher88
PokerStrategist

Tzn. zebys nie odebral tego jako "grasz zbyt thight" bo tak raczej nie jest. Po prostu grasz TAGiem :) Nic wiecej ;)

Co do villainow, to tez widze paru notorycznie wygrywajacych graczy 35/10 - ale nie mam zamiary grac jak oni :D :D - wiesz co mam na mysli ;)

Jak 3betujesz 8% overall, to znaczy ze squeezujesz za malo :) Powinienes czesciej squeezowac niz 3betowac. No ale to jest mala probka. 8% wyglada fajnie. No ale cyferka to cyferka. Wazne jak grasz majac te 8% :)

Faktycznie wartosc 70% na turnie jest optymalna -> 60% na flopie mozesz podniesc no i... 30% OOP turn. Zwracaj uwage na to, kiedy agresor gra check back.

Z fold do raise cbetF to chyba się nie zgodzę. Zwykle dostaję takie akcje od ludzi grających bardzo szczerze + jak sam mówisz mój szeroki zakres cbetu często nie pozwala mi zostawać w rozdaniu

Czyli jednak sie zgodziles ;) pomysl przede wszystmim o range jaki cbetujesz, ale nie tak na oko, w powietrzu, tylko mysl co zrobisz z reka na danego gracza, zanim postawisz cbet! :)
A co do samej staty w sobie, to jest to informacja, dla kogos kto jest swiadomy, zeby Twoje cbety raiseowac. Troche potow Ci ukradne, zanim stwierdzisz ze robie to zbyt czesto ;)

Z cbet F/T/R to raczej chodzi mi o ogol i to w bardzo szerokim pojeciu. Nie tylko o same cyferki. Ciezko powiedziec czy masz tu na 100% leaka itp. To co robisz moze sie sprawdzac... jednak ja bym chcial szukac powodu mojego duzego FCBtR Flop - analizujac to, moze dam rade poprawic i cbet T, czy R. :)