Przejdź do forum
PokerStrategy.com T...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] PokerStrategy.com TV World Championship - Coach heroes [wątek aplikacji]

12 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
3,139 Wyświetlenia
Mooris
PokerStrategist

Ważne: Od teraz aplikacje mogą składać nie tylko coache, ale i wszyscy freelancerzy. Zniesiony został również warunek 12-miesięcznego stażu.

Twoja społeczność potrzebuje bohatera!

Wybrany przez Twoją społeczność, wyzwany przez innych trenerów i wystawiony na próbę w turnieju STT, w którym zwycięzca bierze wszystko - to Twoja szansa, aby zostać bohaterem społeczności i wygrać miejsce na PokerStrategy.com TV World Championship w Londynie.

Wiemy, że masz umiejętności - nie byłbyś trenerem, gdybyś ich nie miał - ale czy masz wszystko co potrzebne, aby wygrać nasz Main Event? Przekonajmy się.

Chwała, sława, 42 000 $ w puli nagród, 9 trenerów z innych społeczności oraz inni zakwalifikowani gracze PokerStrategy.com czekają na Ciebie w relacjonowanym w TV turnieju w Londynie.

Dotarcie do stolika finałowego odsłoni przed Tobą jeszcze większą przeszkodę - Dominika 'Korn' Koferta. Tak, będziesz miał szansę pokonać założyciela PokerStrategy.com w drodze po mistrzowski tytuł!

Nadszedł czas, aby reprezentować swoją społeczność i przywieźć do domu najbardziej prestiżowy tytuł PokerStrategy.com. Niech wygra najlepszy trener!

Uwaga: wymagany 9. poziom wtajemniczenia, poczwórny "range merging" oraz umiejętność polaryzacji zakresu air.

Oto szczegóły:

• Aplikuj w tym wątku (włączając min. 5 linijek opisu oraz zdjęcie). Zgłoszenie powinno zawierać również linki do Twoich filmów, najlepszej produkcji, Twojego wątku na forum, bloga, ...
  • Każdy trener, który był aktywny przez ostatnie 12 miesięcy i ma konto na Poker Heaven (lub takowe założy), jest uprawniony do złożenia aplikacji. Termin składania wniosków upływa 07/08/2011.
  • Cała społeczność PokerStrategy.com (od użytkowników ze statusem brązowym wzwyż) będzie głosowała na trenerów, którzy złożyli aplikacje. Głosowanie odbędzie się w dniach 08/08/2011 - 14/08/2011
  • Pierwszych 10 trenerów, którzy otrzymali najwięcej głosów, zagra w turnieju STT (single table tournament). Turniej ten będzie częścią treningu live i będzie nagrywany. Następnie zbierzemy bazę rąk i będzie można przeanalizować wszystkie zagrania.

Turnieje kwalifikacyjne:

• STT 1 (GER) & STT 2 (ENG)
    niedziela 11/09, godz. 16:00 GMT
  • STT 3 (PL) & STT 4 (RUS)
    niedziela 18/09, godz. 16:00 GMT + 14:00 GMT
  • STT 5 (ES) & STT 6 (HUN)
    niedziela 25/09, 16:00 GMT + 15:00 GMT
  • STT 7 (3 PT, 3 NL, 2 FIN, 2 SWE) & STT 8 (1 CZ, 2 BG, 2 ROM, 3 ZH, 1 JP, 1 KO)
    niedziela 02/10, godz. 18:00 GMT + 14:00 GMT
  • głosowanie na zwycięzcę: Francja i Włochy

Dalsza droga kwalifikacyjna:

• Zwycięzca turnieju STT otrzyma 3-dniowy pakiet na event w Londynie (łącznie z buy-inem, przelotem, zakwaterowaniem i kieszonkowym). "TV Live Heat" odbędzie się w dniach 20/11/2011 - 23/11/2011 lub 23/11/2011 - 26/11/2011
  • Zwycięzca "TV Live Heat" otrzyma pakiet na wielki finał w Londynie, który odbędzie się w dniach 11/12/2011 - 13/12/2011 (pakiet zawiera przelot, zakwaterowanie i kieszonkowe). Zwycięzca finału otrzyma 20 000 $.
  • Więcej informacji znajdziecie tutaj!

Jeśli nie posiadasz konta na Poker Heaven, kliknij tutaj! W przeciwieństwie do naszych graczy, konta trenerów nie muszą być podpięte do PokerStrategy.com!

Zasady i warunki uczestnictwa w PokerStrategy.com TV World Championship - by Poker Heaven: (w języku angielskim)

Spoiler

BACKGROUND
(A) This Agreement applies to the PokerStrategy.com World Championship powered by Poker Heaven Main Event ("Event") taking place from August 01 to December 13 2011.
(B) In order to participate in the Event, the Player agrees to be bound by and to act in accordance with the terms set out in this Agreement.

1. To participate in the Satellite, the player needs to be a registered member of PokerStrategy.com.

2. Furthermore, the player has to provide their full name, email address, postal address and telephone number associated with their registered account at PokerStrategy.com. All provided data must be accurate.

3. In order to participate in the qualification tournaments for the Event and the accompanying Freerolls, the Player must be a registered user of Poker Heaven as well. The account of the Player at Pokerheaven.com needs to be tracked to PokerStrategy.com.

4. In the event a player wins a package for the Event, only the person whose name is connected to the PokerStrategy.com account shall be regarded as the person who played and won the satellite. This person will be obliged to attend and play in the heat.

5. By participating in the Event, the player grants PokerStrategy.com the right to use the player’s name, nickname, picture and likeliness for promotional purposes including, but not limited to, news articles, forum posts, interviews etc. published on PokerStrategy.com, without further compensation to the Player. Also, PokerStrategy.com shall be entitled to list any of this information in result overviews, rankings etc.

6. If a player qualifies for the Event through more than one promotion, the player ranked second will receive a ticket for the heat.

7. For the Heats and the final of the Event, the player will receive a shirt which needs to be worn during the Event. The player may not advertise any other poker rooms or affiliates other than Poker Heaven and PokerStrategy.com.

8. Any form of collusion is strictly forbidden. If Poker Heaven or PokerStrategy.com notice a breach of this provision, all involved participants will be immediately disqualified.

9. PokerStrategy.com retains the right to exclude players from the Event at any time and in its sole discretion. In the event of exclusion, the player is not entitled to any kind of compensation and/or damages from PokerStrategy.com.

10. For the avoidance of doubt, the package for participating in the Event is non-cashable.

11. With regard to the qualification for the Event, the Terms & Conditions of PokerStrategy.com and the Terms & Conditions of Poker Heaven apply. BEFORE YOU PARTICIPATE, PLEASE MAKE SURE THAT YOU ARE AVAILABLE DURING THE HEATS AND THE FINAL. IT IS NOT POSSIBLE TO CHANGE ANY MATCH DATES!

12. Supplemental for coaches of PokerStrategy.com

12.1 Every coach who was active over the last 12 months and has a Poker Heaven account shall be entitled to apply. The application deadline ends on 31/07/2011.

12.2 The application of a coach must include a photo of him in portrait format. Regarding the use of such picture, clause 5 applies.

12.3 With regard to the participation of any coach who applied for the Event, the community (all bronze members and higher levels) of PokerStrategy.com vote on all Coaches who applied for the Event. The first 10 Coaches will then qualify for the single-table tournament ("STT"). The STT will be recorded including all hole cards and used for a live video, covered by clause 5 of these Terms & Conditions.

PRZED PRZYSTĄPIENIEM DO PROMOCJI UPEWNIJ SIĘ, ŻE BĘDZIESZ MÓGŁ UCZESTNICZYĆ W ROZGRYWKACH (RÓWNIEŻ W FINALE). PRZESUNIĘCIE TERMINÓW MECZÓW NIE JEST MOŻLIWE!

11 odpowiedzi
tmfinger
Elite Grinder

Pierwszy ;)

Witam wszystkich serdecznie. Niniejszym zgłaszam swoją kandydaturę do uczestnictwa w tym przedsięwzięciu :)
Nazywam się Tomek, w pokera na poważnie gram już od kilku lat, poświęcając się praktycznie całkowicie odmianie Sit & Go w wersji turbo. Swoją przygodę rozpocząłem od turniejów jedno stołowych turbo, przechodząc przez wszystkie praktycznie limity. Od ponad dwóch lat jestem sędzią, trenerem oraz producentem filmów dla PokerStrategy.com. W związku z tym, że stawiam bardzo mocno na wszechstronność, posiadam spore doświadczenie praktycznie w każdej popularnej odmianie SNG. Jest to spowodowane moim podejściem do pokera jako gracza, a jednocześnie trenera. Te dwie funkcje bardzo pokrewne ze sobą, wymagają czasami różnych kompetencji, które staram się pozyskać.
Dziękuję za głosy, obiecuję wszystkim, że nie zawiodę "w chwili próby" :)

Ja, to ten gość w środku :)

IMO moja najlepsza produkcja, to ta, która pomoże największej liczbie graczy. nawet jeśli jest to tylko podstawowy poziom. Niemniej jednak ze wszystkich jestem dumny (no może prawie ze wszystkich ;) )
Produkcja składająca się z 4 części zapoczątkowana:
https://polska.pokerstrategy.com/video/11612/

Jeśli chcecie się dowiedzieć czegoś więcej o mnie, to poniżej linki do wywiadów, w których uczestniczyłem
https://polska.pokerstrategy.com/news/content/Wywiady-z-trenerami-tmfinger_32966/
https://polska.pokerstrategy.com/news/content/Podcast-PokerStrategy.com-epizod-11_41959/

Dziękuję i pozdrawiam
Tomek

Cześć wszystkim.

Jedni mnie lubią, inni nienawidzą, ale to nie zmienia faktu, że zależałoby mi żeby oba te obozy na mnie głosowały. Wiem, że będzie mi chyba najciężej, bo raz, że jestem kobietą, a dwa, że to raczej coache i łamacze high stakes będą mieli większą siłę przebicia, ale nie poddaję się i zgodnie ze swoim góralskim pochodzeniem, walczę!
Kilka słów o sobie? No dobrze... Mam 25 lat. Pracę na PS rozpoczęłam około 2,5 roku temu z roczną przerwą, a teraz znów nagrywam filmiki od prawie roku i łączę tym samym przyjemne z pożytecznym. Świetnie gotuję _pleased:, więc jeśli udałoby mi się wygrać to zapraszam na pierogi własnej roboty, chleb, który sama potrafię upiec i masę potraw, których tajniki poznałam mieszkając we Włoszech.
W pokera gram już kilka lat, MTT i sng NL Holdem oraz Omaha hi/lo, a czasem lubię również bardziej egzotyczne odmiany. Jestem samoukiem i nie wzorowałam się na żadnych strategiach, filmikach itp. co na początku obfitowało w masę fishowatych zagrań. Później jednak kilku życzliwych forumowiczów udzieliło mi trochę wskazówek we wspólnych sesjach do białego rana i w końcu zaczęło iść... Co prawda nie mam 2 miliony $ winnings, ale jakoś tam sobie ciułam na bułki i mam z tego frajdę. Ponad rok temu zaliczyłam też swój pierwszy turniej live, a później kilka kolejnych i przekonałam się już co chcę robić w życiu :f_cool:
Skrywam sporo asów w rękawie dotyczących mnie samej, ale w miarę jedzenia apetyt rośnie, więc jeśli oddacie na mnie swój głos to uchylę rąbka tajemnicy _wink: Ewentualnie możecie zadawać pytania jeśli potencjalna odpowiedź miałaby Was nakłonić do oddania na mnie głosu.

No tak, teraz czas na najgorsze.. Zdjęcie :facepalm: Jestem jak kameleon, dlatego ciągle wyglądam zupełnie inaczej, więc wrzucam dwie wersje, w blond i ciemnych. Zresztą od zawsze mam zdjęcie w profilu, więc każdy wie jak wyglądam, ale jak mus to mus.

Jeszcze z turnieju live.

Link do mojego bloga, który co prawda został na moją prośbę zamknięty, ale poważnie myślę nad jego reaktywacją:

Kobiecy blog i tyle w temacie :)

Link do jednego z moich wątków na forum:

Kleo Znów Urwała Trochę Sianka. $875

Link do artykułów szkoleniowych nagrywanych przeze mnie:

https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=Kleopatra23&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10

Będzie mi bardzo miło jak oddacie na mnie głos, bo wzięcie udziału w takich pokerowych mistrzostwach byłoby dla mnie spełnieniem marzeń i na pewno rozwinęłoby moje pokerowe umiejętności. Sprawcie dziecku prezent :f_tongue:

MarioAK
PokerStrategist

Witam wszystkich:)

Korzystając z okazji chciałem zgłosić swoją skromną osobę do udziału w tym TV Show:P Mam na imię Mariusz i ... 31 lat. Użytkownikiem PS jestem już od kliku lat, a od jakiegoś czasu również sędzią w dziale SnG. Specjalizuję się w turniejach jednostołowych. Swoją "karierę" pokerową rozpoczynałem jak wielu z Was od odmiany SSS. Później była krótka przygoda z BSS i z MTT, aż w końcu trafiłem na kilka filmów tmfingera i od tej pory gram tylko SnG. Poza pokerem interesuję koszykówką, a zwłaszcza NBA. Jestem fanem LA Lakers i Kobe Bryanta. Oczywiście kibicuje też swojemu miejscowemu klubowi czyli Czarnym Słupsk. Jakiś czas temu zajmowałem się też bukmacherką ale ostatnio nie mam już na to czasu. Udział w takim turnieju byłby dla mnie wielką przygodą i mam nadzieję, że dzięki Waszym głosom uda mi się do niego zakwalifikować:)
Miałem problem ze zdjęciem ale udało mi się coś znaleźć:

Bloga którego kiedyś założyłem niestety nie udało mi się znaleźć... zresztą nie było nic w nim ciekawego:P Co do moich produkcji to jeszcze żadna się jeszcze nie ukazała, ale kto wie..

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Haj,

Jako, że promocja obejmuje teraz wszystkich freelancerów, nie tylko coachów, głupotą było by się nie zgłosić.

Jestem Jason, mam 24 lata, od 3 lat jestem aktywnym członkiem społeczności, natomiast od około 3 miesięcy pełnię funkcję moderatora na naszym forum. Od zawsze zależało mi na porządku na forum, dlatego cieszę się, że mogę należeć do ekipy, która jest za to odpowiedzialna.

W pokera gram od pewnego czasu, od zawsze w odmianę No Limit Shorthanded, gdyż uważam, że jest doskonale wyważona pod względem wymaganego skilla/wariancji. Największym moim problemem przy pokonywaniu kolejnych stawek są częste wypłaty, z czym muszę zacząć walczyć.

Wyglądam mniej więcej tak:

Pozdrawiam, i mam nadzieję, że dane mi będzie zaprezentować się w Londynie.

TheNaturat
PokerStrategist

I'm in ;)
Z większością użytkowników miałem już okazję poznać się przy takiej czy innej okazji, ale dla reszty napiszę kilka słów. Jestem Marek, na PokerStrategy.com od nieco ponad dwóch lat pełnię funkcję trenera BSS na stołach Full Ring. Poważną grę w pokera zaczynałem kilka lat temu od 50$ kapitału startowego PokerStrategy, z którym, nigdy nie wpłacając ani złotówki, udało mi się przejść z mikrostawek do gry na najwyższych dostępnych stolikach FR online z blindami dochodzącymi do 25$/50$, a także gier high stakes live na jeszcze wyższych limitach. Moim najszerzej znanym osiągnięciem jest udane zakończenie challenge'u, w którym atakowałem magiczną granicę 100 000 zł profitu w miesiąc w marcu zeszłego roku:
https://polska.pokerstrategy.com/news/content/TheNaturat-100k-challenge-To-jest-juz-koniec_31243/ .
Dla chcących poznać lepiej moją osobę polecam wpisy na oficjalnym blogu Full House:
http://fullhouse.pokerstrategy.com/categories/thenaturat
(kolejność wpisów z nieznanych mi przyczyn jest pomieszana, acz mam nadzieję że nie będzie to dużym problemem)
Próbka dostarczanego contentu:
https://polska.pokerstrategy.com/video/13689/
Londyn w którym odbywać się będzie turniej jest dla mnie praktycznie drugim domem, i byłbym szczęśliwy mogąc tam reprezentować polską społeczność. Z góry dziękuję wszystkim za udzielone wsparcie.

yac
Coach
yac
BlackMember

Cześć

Nazywam się Jacek i na Poker Strategy pracuje od roku w sekcji BSS FR. W pokera zacząłęm grać 2,5 roku temu dostając kapitał startowy od Pokerstrategy. W dosyć szybkim tempie udało mi się pokonać mikrolimity po pół roku zagościć na NL100. Dziś gram NL400 i 600 - gdyby FTP nie pokrzyżowało moich planów, to już bym próbował swoich sił na NL1k z 6-cyfrowym bankrollem :) Możecie mnie kojarzyć z działu oceny rąk na limitach NL20-50 oraz NL100, środowych treningów dla srebra oraz filmów często nagrywanych w duecie ostatnimi czasy.

jeśli chcecie dowiedzieć się o mnie więcej, w filmie poświęconym o modelowaniu nagranym z Lechemrumskim macie naprawdę dużo informacji:
https://polska.pokerstrategy.com/video/18433

A tutaj seria z Ninjaiem
https://polska.pokerstrategy.com/video/16913/

W podpisie jest również odnośnik do mojego działu z private coachingiem :)

Liczę na Wasze głosy, ponieważ wyjazd do Londynu jest świetną mobilizacją do polepszania własnej gry, łapania szlifów w innych odmianach, a także świetną imprezą społecznościową i okazją do zwiedzenia miasta - czyli po prostu człowiek nie chce tego przegapić :)

Urbi23
Oldschool Grinder

Hej,

To i mnie nie może tutaj zabraknąć :)

Nazywam się Michał, całkowitym zbiegiem okoliczności (który kiedyś musiał się zdarzyć) mam 23 lata. Patrząc wyłącznie na datę rejestracji, jestem jednym z najstarszych członków tej społeczności, ale czynnie udzielam się od początku 2009 roku, a w lipcu tegoż roku zostałem moderatorem na forum :) Między tą datą a dniem dzisiejszym przybyło mi trochę obowiązków i to mój głos możecie usłyszeć w mniej więcej co trzecim podcaście, jak również w wielu filmach, tak dubbingach jak i własnych

Co do mojej kariery pokerowej, to aby wzbudzić uczucie litości, współczucia i być może nutkę sentymentu, wypada mi napisać iż swój pierwszy kapitał startowy przegrałem na PP w ciągu maksymalnie dwóch dni, choć zupełnie tego nie pamiętam (niestety, są na to dowody :(). Jako że drugiego kapitału nigdy nie otrzymałem, a jeden zdążyłem już przegrać, kłamstwem byłoby napisanie, że nigdy nie wpłaciłem pieniędzy na pokera. Dokonałem depozytu w wysokości, co chyba oczywiste, 23$ na P* w grudniu roku pańskiego 2008, a pół roku później śmigałem już shortem nl200/400 z shotami na magiczne nl1k. Te stawki były jednak wówczas soooo scary, że postanowiłem wypłacić i grać niżej. Aż do teraz błąkam się mniej więcej na nl50/100 już na normalnym stacku

Mój blog kiedyś bardziej aktywny, teraz mniej, ale myślę, że to całkiem przyjemna lektura. Zdarza mi się go nawet przeglądać wstecz i nie ma to nic wspólnego z samouwielbieniem czy karmieniem ego :P Serio
Nie ma czasu na życie // reaktywacja

Co do mojego doświadczenia w STT, to co prawda jest ono z grubsza żałosne, ale samą teorię mam całkiem nieźle opanowaną, rzekł bym nawet zaskakująco, głównie dzięki tłumaczeniu i dubbowaniu filmów pzhona, które uważam za niewiarygodną studnię wiedzy
https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=pzhon&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10
Można by też rzec, że nie obce są mi wysokie stawki, jako że widziałem na żywo grę jego czarnej eminencji Qsypala na turbo osiemnastkach z trzycyfrowym momentami buy-inem, a na moją korzyść przemawia fakt, że zdecydowaną większość decyzji podejmował bym takich samych jak on (jak chociażby open fold 83o we wczesnej fazie z UTG)

Aby regulaminowi zgłoszeń stało się zadość , prezentuję moją fotkę ze zlotu we Wrocławiu. Nie jest ona specjalnie słit, ale wyraża wiele emocji i buduje w wyobraźni odbiorców równie wyraźny obraz prezentowanej osoby, co autofotka trzynastolatki przed lustrem w samej bieliźnie i z dzióbkiem (przy czym ta akurat ekspresja, która stać się może za chwile waszym udziałem, jest skrajnie niewłaściwa, albowiem na co dzień jestem uosobieniem spokoju i rozwagi)

Pozdrawiam :)

//to jest wątek aplikacji - mooris

Mooris Autor wątku
Mooris
PokerStrategist

Adam, 26 lat, Łódź

Oczywiście zgłaszam chęć uczestnictwa w tym wspaniałym evencie i podbój turnieju w Londynie.

Niestety, cokolwiek bym tu nie wpisał, to i tak raczej nie zostanę bohaterem społeczności, gdyż:

a) jeśli kiedykolwiek dostałeś/dostaniesz bana, jest bardzo wielka szansa, że dostałeś/dostaniesz go właśnie ode mnie
b) jeśli chodzi o edycję wpisów, zasadniczo j/w
c) jeśli nie podobają Ci się różne zmiany na PS (brak możliwości wystawiania nie-pokerowych rzeczy na targowisku, zwlekanie z podziałem blogów, zbytnia ingerencja moderatorów w wypowiedzi etc., to już wiecie, kogo obwiniać) ;)

Jak więc widzicie, moje szanse są mniej więcej takie, jak wybór Jarka na prezydenta.

Jednak w akcie desperacji, postanowiłem nieco ubarwić swoją kandydaturę i wstawić zdjęcie randomowych titsów, licząc na to, że wszystkie grzechy zostaną mi wybaczone.

P.S

Wyślę Wam jakieś fajowskie zdjęcia z Londka

Siemanko. Jestem Michał, mam 20 lat. Swoją przygodę z pokerem rozpocząłem około 3 lat temu, kiedy startowałem od fixed limit. Szło mi jednak niezbyt dobrze, dlatego postanowiłem zmienić odmianę na NL SH. Aktualnie gram nl200-nl600 SH. Na Pokerstrategy zajmuję się oceną rozdań nl50+ Jestem graczem, który ciagle się rozwija, pracując sporo nad grą. W kontekście pokera interesuję się trochę psychologią.

Więcej informacji o mnie możecie znaleźć na blogu:
Praca nad skillem! Nl400/600 SH

Porównując pierwsze kilka stron z ostatnimi, możecie zauważyć jak bardzo ewaluowało moje podejście do pokera. Ta gra sprawia mi wiele radości i satysfakcji.

Uploaded with ImageShack.us

Dziękujemy serdecznie za zgłoszenia.

Termin zgłaszania kandydatur już upłynął, więc ten wątek zamykam. Śledźcie nasze newsy - już wkrótce kolejne informacje :)

Pozdrawiam!