Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Więcej FTP!

58 Posty
27 Użytkownicy
0 Reakcje
4,388 Wyświetlenia
Bestyjka

Panie i Panowie! Od dziś za każdego dolara wydanego w rake na turniejach otrzymujemy 10 punktow FTP zamiast 7! Nie wiem jak na cashowkach - napewno ktos niedlugo sprawdzi, a ja nie wiem ile było poprzednio.

Nareszcie moge grać 5 tuniejów HU żeby wyrobić Iron Mana zamiast 8 :D

57 odpowiedzi

W cash też się zmieniło na korzyść :)

Gry stolikowe:Za każdy dolar prowizji od puli w grze stolikowej na pieniądze przyznaje się zasiadającym przy stole dziesięć Punktów Full Tilt do równego podziału pomiędzy graczy biorących udział w rozgrywce. Na przykład:

Jeśli dziewięciu graczy bierze udział w rozdaniu gry stolikowej, a z puli pobiera się prowizję w wysokości $1,80, stół otrzymuje 18 Punktów Full Tilt. Następnie 18 punktów dzieli się równo pomiędzy dziewięciu graczy - każdy z nich otrzymuje dwa Punkty Full Tilt za to rozdanie.
Jeśli sześciu graczy bierze udział w rozdaniu gry 6-Max, a z puli pobiera się prowizję w wysokości $1,80, stół otrzymuje 18 Punktów Full Tilt, z czego każdy gracz uzyskuje trzy punkty.
Jeśli dwóch graczy bierze udział w rozdaniu gry jeden na jednego, a z puli pobiera się prowizję w wysokości $0,40, stół otrzymuje cztery Punkty Full Tilt, z czego każdy gracz uzyskuje dwa punkty.
Prosimy zauważyć, że można przyznawać również punkty ułamkowe. Na przykład: jeśli dwóch graczy bierze udział w rozgrywce, a z puli pobiera się prowizję w wysokości $0,50, każdy z graczy otrzymuje 2,5 punkta

cos polacy schrzanili chyba

wszedzie napisane ze mamy contributed rake , a nie dealt jak to jest tu opisane

Weighted Contributed Rake = Every player who puts money into the pot is raked relative to the amount they contributed to the pot.

C. New Rake Calculation Method: This only directly affects players with rakeback, but as of tomorrow, October 1st, we're moving from the "Dealt" method of calculating rake to the "Weighted Contributed" method. This means that instead of everyone who gets dealt into a hand getting an equal share of the rake credited to them, it's only the players who put money into the pot that get any rake credited. The credit is split by what % of the pot you contributed.

For example: The total pot is $100 and you put $40 in, player B puts $40 in, and player C puts $20 in. $3 gets raked. Both you and player B get credited for $1.20 (40% of $3) and player C gets credited for $0.60 (20% of $3).

Note that this change also only affects ring game players not playing heads-up. Heads-up and tournament players will see no difference.

We feel that this change is needed because the Dealt method unfairly punishes the more active players by giving them credit for less than their fair share of the rake (since it's only active players in a hand that actually contribute rake to that hand). Much like the points change, this was the most fair method we could come up with. If it wasn't obvious with the various changes we've been making this year, we're big into fairness over here.

W sumie to jest sprawiedliwe, na TitanPoker jest tak ze niewazne ile wniesiesz do puli to dostajesz tyle samo pkt. co inni.

karoldobo

Po angielsku jest to samo:

Ring Games:
For each dollar raked from the pot in a real-money ring game, 10 Full Tilt Points will be awarded to the table and then split equally between all players dealt into the hand.
For example: In a full-ring game, if nine players are dealt into a hand and a total of $1.80 is raked from the pot, 18 Full Tilt Points are awarded to the table. The 18 points are then split equally and all nine players receive two Full Tilt Points for that hand.
In a 6-Max game, if six players are dealt into a hand and a total of $1.80 is raked from the pot, 18 Full Tilt Points are awarded to the table and each player receives three points for that hand.
In a heads-up game, if two players are dealt into a hand and a total of $0.40 is raked from the pot, four Full Tilt Points are awarded to the table and each player receives two points for that hand.

W mailu też dostałem z resztą:

For each dollar raked from the pot in a real-money ring game, 10 Full Tilt Points will be awarded to the table and then split equally between all players dealt into the hand.

vindir

No to gracze tight dostaną po tyłku (jeżeli jest tak jak pisze cichodajka). Jeżeli tak jak reszta to oczywiście lepiej ;).

Edit:
W FAQ jest napisane:
"You earn Full Tilt Points (FTPs) whenever you play for real money. The more you play, the more points you earn! In ring games, 10 FTPs will be awarded to the table per each dollar raked from the pot, and then split equally between all players dealt into the hand."

Czyli każdy kto dostał karty ma naliczany rake.

http://forumserver.twoplustwo.com/28/internet-poker/ftp-answers-9-30-a-887601/

do poczytania

oficjalny przedstawiciel ftp

zmiany od dzis z rejkeim

vindir

Czyli gracze bez rakebacku maja dealt rake tak jak dawniej, z tym że dostają więcej punktów, a my mamy contributed ;/.

brommy

Ja się już w tym pogubiłem, więc mam kilka pytań:
1) Teraz FTP dostaje każdy kto był po flopie(lub na kolejnym stricie)? czy też każdy komu zostały rozdane karty?
2) Rakeback będzie od tego ile my zapłaciliśmy rakebacku? Czy to będzie na zasadzie, że w puli było powiedzmy 1$ rake'u a graczy 9 to każdy dostaje tak jakby zapłacił 0,11$ i od tego będzie rb?

Z góry dzięki za odpowiedz.

Każdemu zabrena zostanie tyle raku ile włozył $ do puli - proporcjonalnie.

Ja jestem tylko ciekawy czy wpłynie ta zmiana jakoś na wysokośc rakebacku, czy pozostanie on bez zmian. Wcześniej szacowałem sobie rakeback po ilości FTP - orientuje sie ktoś czy stosunek rakebacku do ftp uległ zmianie???

Napisane przez mark0s
Każdemu zabrena zostanie tyle raku ile włozył $ do puli - proporcjonalnie.

Ja jestem tylko ciekawy czy wpłynie ta zmiana jakoś na wysokośc rakebacku, czy pozostanie on bez zmian. Wcześniej szacowałem sobie rakeback po ilości FTP - orientuje sie ktoś czy stosunek rakebacku do ftp uległ zmianie???

jerzeli nie masz rejkbeku to zostaje po staremu

wydaje mi się, że jest znacznie gorzej..
otrzymałem 2x mniej punktów mimo, że grałem tyle samo co dnia poprzedniego..

Napisane przez gchol
wydaje mi się, że jest znacznie gorzej..
otrzymałem 2x mniej punktów mimo, że grałem tyle samo co dnia poprzedniego..

jak sie gra z statami 8/7 to nie ma co oczekiwac cudow

ja dzis na raszu w 30 min zrobilem tyle co zwykle w 1h / no ale nie muruje ... jak ma wiekszosc w zwyczaju

chmurowski

Czyli jakmam rjekbak to pónkty za jeden turniej som takie same czy som inne nisz dotyhczas :)?

karoldobo

Napisane przez chmurowski
Czyli jakmam rjekbak to pónkty za jeden turniej som takie same czy som inne nisz dotyhczas :)?

:facepalm: :D
Masz więcej, zamiast 7 to 10 punktów za dolara opłaty.

Nomedes

krotko zwiezle i na temat:

za kazdy $1 w turach i sng dostajesz 10 FTPs

FTPs sa przyznawane po rowno na stole dla wszystkich graczy ktorym zostaly rozdane karty, za kazdy $1 rake przyznane 10 FTPs na stol czyli 7handed table z puli 70c rake kazdy dostanie po 1 FTPs

ci co dostaja rakeback dostaja tyle samo FTPs co inni !!! natomiast zmienia sie zasada "przydzielania" rake z puli i tym samym rakeback
wczesniej jak byles nitem to mogles i tak urobic niezly rakeback bo rake byl "przydzielany" na takiej samej zasadzie jak FTPs po rowno niezaleznie czy wsadziles kase do puli czy nie

teraz jak nie wrzucasz kasy do puli to rake nie jest pobierany od ciebie i tym samym nie dostajesz rakeback

PRZYKLAD:
wsadzilem do puli kase z ktorej pobrano $1 rake i moj przeciwnik tak samo na 7 handed table. w sumie $2 rake kiedys byloby to podzielone na 7 i dostalbym 27% * $2/7 = $0,077 rakeback
teraz mam 27% * $1 = $0,27 rakeback
analogicznie nie uczestniczylem w tej puli dostane za nia $0 rakeback

Napisane przez cichodajka

ja dzis na raszu w 30 min zrobilem tyle co zwykle w 1h / no ale nie muruje ... jak ma wiekszosc w zwyczaju

rzeczywiście jak się gra 8/7 nie ma co oczekiwać cudów. na jakiej podstawie sądzisz że tyle mam, agro-mistrzu?

to jest krok wstecz teraz duzo graczy przejdzie na starsy bo tam rb wyniesie duzo wiecej dla graczy grajacych 8/7

mariuszl2

Ale bede bogaty, bede murowal sie na NL2 a fishe mi beda kase oddawac zeby im punkty lecialy :P

Napisane przez gchol

Napisane przez cichodajka

rzeczywiście jak się gra 8/7 nie ma co oczekiwać cudów. na jakiej podstawie sądzisz że tyle mam, agro-mistrzu?

ani ze mnie mistrz , ani agro mistrz , ani reg mistrz

nie wrzucasz kasy do pul , to nie masz rejkbeku , proste i logiczne. Jakiej odpowiedzi oczekiwales ? stakujesz sie tylko z nutsami , pare razy na sesje to nie licz cze rejkbek bedzie duzy .

skonczyl sie sytem gdzie dostawales rejk od kazdego rozdania , albo sie z tym pogodzisz albo przejdziesz na starsy , ostani bastion delat rejku , ktory pewnie jeszcze bardziej sie teraz zamuruje , bo rejkbekprosi z ftp przejda na starsy

mi to pasuje , bo juz mialem dosc dzielenia sie rejkeiem z nitami i murarzami.