Przejdź do forum
7th Prague Open Mai...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 7th Prague Open Main Event

34 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
1,533 Wyświetlenia
Supreme10
Elite Grinder

Po dniu pierwszym Chiplider - 330k, przy 210k 2nd, niestety drugi dzień w ogóle nie poszedł po mojej myśli... i dzień drugi już kończyłem z najmniejszym stackiem. Niestety czasem tak jest, że nic sienei układa i dzień pierwszy i drugi to była dwa zupełnie różne bieguny ;)

FT to tylko czekanie na jakąś rękę, żeby shipnąć, w końcu padło na K6s - wpadłem na A8o i nie siadło 40:60 i jest 7 miejsce i 66 000 Czeskich koron a to się równa ok. 3200$

Double-up bankrolla i mój największy życiowy sukces jak do tej pory ;)

PS. Dodam jeszcze, że na FT było dwóch gości Czech, który ponoć wygrał Sunday Milion i Rumun, który wygrał Sunday Warm-up, a wyglądał jak menel :D

33 odpowiedzi

Graty, i tak fakt, że udało Ci się podziałać w turnieju live i coś ugrać to rzecz godna uznania, a jak na zdaję się pierwszy występ w większym turnieju (nie wiem, tak jakoś wnioskuję z charakteru wypowiedzi) to imo wyrazy szacunku dla Pana się należą. ;]

Supreme10 Autor wątku
Supreme10
Elite Grinder

No tak, to był pierwszy mój tak duży turniej, wcześniej grywałem trochę live, a najwiekszy turniej to 35zł w PokerFace'ie i out na bubble'u...

malarz1990
PokerStrategist

no naprawdę szkoda że nie było wyżej;/ ile było za 1 ?

Thorek
Oldschool Grinder

7. miejsce w takim turku live to i tak super wynik. Pewno mały niedosyt pozostał, ale z drugiej strony pewnie pojawi się sportowa złość, żeby wynik poprawić w kolejnych turniejach :). Graty.

Supreme10 Autor wątku
Supreme10
Elite Grinder

414 000 KC

No szkoda drugiego dnia, który był baaardzo nie dla mnie... W trakcie rozgrywania semi-ft dostałem więcej Premium hands niż przez całą pozostałą czesc dnia 2, AA, QQ, AK, TT, 2x AQ i nikt nie scallował pusha.

Mając AQo pushowałem z UTG, koleś mający prawie 3x większy stack ode mnie wyrzucił A9s z bb... I nie udało się podwoić przed ft, a już na ft też nic, jak juz dostalem KJo to UTG zagrał bet a UTG+1 3-bet więc, musiałem shipnac z K6s...

Napisane przez Supreme10
No tak, to był pierwszy mój tak duży turniej, wcześniej grywałem trochę live, a najwiekszy turniej to 35zł w PokerFace'ie i out na bubble'u...

Jak jesteś z Krakowa, to tym bardziej gratuluję ;p

Supreme10 Autor wątku
Supreme10
Elite Grinder

Jestem z Chrzanowa - 40km od Krakowa, ale w piątek zaczynam studiować w Krakowie więc można tak powiedzieć :P

I jest taka akcja... Mam kumpla, który jest dziennikarzem sportowym w lokalnej gazecie i chce zrobić ze mną wywiad... co o tym sadzicie pod względem prawnym i popularyzacji pokera jako gry logicznej nie hazardu? Bo imo to wiocha... :facepalm: :facepalm: :facepalm:

traktorek
PokerStrategist

No i warto dodać jeszcze, że w kasie main event znalazło się 4 Polaków:
piachu 18th
ja 15th
kolega w czerwonym chyba 14th
no i supreme wylądował na ft i skończył 7th

W side event było trzech Polaków na ft i zajęli miejsca 6, 5, 3

A co do występu Suprema to ogólnie było zabawnie... większość się szarpie na stackach ok 70-90k, a tu nagle kilku Czechów między sobą, że jakiś Polak szaleje i jest chipleaderem. Aż się po sali przeszedłem, a tam Supreme siedzi na ponad 300k i prawie go zza tego stosu nie widać :D

Jeszcze raz gratulacje i do zobaczenia na nastepnym turnieju... tym razem jednak już od razu na ft, żebyś mnie nie tiltował i nie oszukiwał tripsami waletów ;)

Supreme10 Autor wątku
Supreme10
Elite Grinder

Koles w czerwonym z glassami był 14...

Też to odczułem, bo nagle pełno ludzi się oglądało z innych stolików i przy innych 0 gapiów a dookoła mojego stolika z 10 osób... już mnie to wkurzać zaczęło...

salyk
Oldschool Grinder

I tak gratulacje !

Sukces w turnieju life cieszy dużo bardziej , przynajmniej mnie :D ale jakbyś był pierwszy to w grę wchodzi nawet mała sława :D

Supreme10 Autor wątku
Supreme10
Elite Grinder

mógłby mi ktoś jeszcze odpowiedzieć w tej kwestii... ?

"I jest taka akcja... Mam kumpla, który jest dziennikarzem sportowym w lokalnej gazecie i chce zrobić ze mną wywiad... co o tym sadzicie pod względem prawnym i popularyzacji pokera jako gry logicznej nie hazardu? Bo imo to wiocha... :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Kaeresen
Oldschool Grinder

Taki z podawaniem personaliów? Po [Treść edytowana] taki wywiad, można miec tylko problemy, a szpan nie jest jakis ogromny. Co innego jakbys pomógł mu w napisaniu artykułu o pokerze z twoimi wypowiedziami jako Johna D., anonimowego młodego pokerzysty.

Urbi23
Oldschool Grinder

Pod względem prawnym nie ma problemu, pod względem "wiochy" już musisz sam sobie odpowiedzieć ;)

Supreme10 Autor wątku
Supreme10
Elite Grinder

Napisane przez Kiersno
Taki z podawaniem personaliów? Po [Treść edytowana] taki wywiad, można miec tylko problemy, a szpan nie jest jakis ogromny. Co innego jakbys pomógł mu w napisaniu artykułu o pokerze z twoimi wypowiedziami jako Johna D., anonimowego młodego pokerzysty.

No właśnie tak samo myślałem...

i już znam odpowiedź na moje pytanie...

piachu01
BlackMember

gg
Ja 18th.
Pierwszy dzien z 5stackiem skonczyłem. W drugim przegralem 2spore pule preflop, 3 postflop(jedna zjebałem) i potem card dead na szorcie.

traktorek
PokerStrategist

Supreme moim zdaniem w tym przypadku nic cie nie ogranicza.
Wygrane w kasynach na terenie całej UE są zwolnione z podatku w Polsce. Więc pod kątem prawnym.
A dodatkowo jeśli poker jest w Czechach legalny, to jako obywatel UE masz jednocześnie do grania tam prawo... (tak samo jak do ćpania w Holandii choc to u nas zabronione).
Więc luz...

Prawo podatkowe --> dział o zapobieganiu podwójnemu opodatkowaniu (w ordynacji podatkowej bodajże są odnośnie tego zapisy)

No szkoda Piachu że nie pociągnąłeś zwłaszcza, że przez większość drugiego dnia ładnie stacka budowałeś. Pockety ci zdecydowanie nie służyły jednak

Teges
BlackMember

Wow, mam nadzieje, ze kiedyś wezme udział w podobnym do tego live i marzeniem było by dotrzec do FT :) Gratz ;]