http://www.bankier.pl/wiadomosc/Kapica-Ustawa-nie-zakazuje-gry-w-pokera-2345752.html
Napisane przez A1varo
i co wtym nowego?
Nic, po prostu jest to długo oczekiwany wywiad z Kapicą, z którego nic nowego się nie dowiadujemy
brakowalo w pytaniach porownania poker do innych gier losowych jak pilka nozna, czy karcianych jak brydz. Zastanawiam sie czy w koncu ktos tego czlowieka nie moze uswiadomic jak wyglada sprawa, bo argumenty sa jednoznaczne.
ostatnie pytanie i odpowiedź na nie mnie rozśmieszyły. dostaję w japę pytanie czemu poker=hazard a totolotek=spoko ziomeczku dawaj hajsy. a ten retard odpowiada, tak jakby właśnie odpowiadał na otwarte pytanie na maturze z wosu, na końcu wyjaśnie w końcu nam wszystko, czyli mówi to co słychać od nie wiem jak dawna.
Naprawdę polecam wywiad, mógłby świadczyć usługę 'rozwinę jedno zdanie do czterystu'.
jak zawsze ze strony Kapicy- jeden wielki pseudoideowy bełkot, a jego interpretacja demokracji jest żenująca. Nie wiem jak, tak ograniczony człowiek może sprawować tak wysokie stanowisko.
Już to widzę, jak PS ab FT wysyła do Polski listę graczy z naszego kraju wraz z danymi na temat ich $ na koncie ^^
PS: skoro bukmacherka jest legalna, a ktoś gra np. na WH to jak mu udowodnią, że $ pochodzą właśnie z pokera ?
Napisane przez MeetYourDurr
PS: skoro bukmacherka jest legalna, a ktoś gra np. na WH to jak mu udowodnią, że $ pochodzą właśnie z pokera ?
Nie udowodnią
Wątpie też żeby jakiekolwiek firmy typu WH, unibet itp starały się uzyskać licencję bo po co?!
Przed obawą, że Kapica wytoczy im jakis tam proces ♠_ugly:
Nie jest. Musi być bukmacher w formie spółki akcyjnej z siedzibą w RP.
Jeden wniosek z tego co Kapica mówił- trzeba wypieprzyć tych debili z sejmu.
JK
...określić przy tym trzeba, że ustawa nie zabrania gry w pokera, a jedynie wprowadza zasady, na jakich dopuszcza się grę w pokera, w tym organizowanie turniejów pokera.
...
Dlatego też zaakceptowano jedynie uczestnictwo w turniejach rozgrywanych w kasynach gry, do których wejście jest rejestrowane, przebieg gry monitorowany, a w przypadku wygranej może być wydawane zaświadczenie o legalności pochodzenia pieniędzy. .
Wcześniej
Gra w pokera jest grą hazardową opartą na elemencie losowym (rozdaniu kart)
(
podoba mi się zdanie tłumacząc na polski "W pokerze nie są najważniejsze karty, ale sposób w jaki je rozgrywasz" może dlatego zagranicą świadomość pokerowa jest inna właśnie dzięki takim reklamom? u nas niestety przeciętna wiedza ludzi, a nawet sędziów podsekretarzy stanu jest niewielka na temat TH )
Jaki sens mają turnieje w grach losowych ?
Polska, zgodnie z Konstytucją jest demokratycznym państwem prawnym. To znaczy, że prawo kształtują demokratycznie wybrane organy, władza działa na podstawie i w granicach prawa, a ograniczenia praw i wolności obywatelskich pochodzą wprost z ustaw.
Tzn, że parlament wszystko może ?! Czyli parlament może ograniczyć wolności obywatelskie jakie chce, kiedy chce i komu chce.
Jeżeli ktoś z Was zostanie w przyszłości Ministrem Finansów albo Prezesem Rady Ministrów to wiecie co trzeba zrobić, ten facet jest totalniakiem jego argumentacja jest skandaliczna. Niech on chroni swoje dzieci, ale nie mnie przed hazardem czy pokerem.
Napisane przez MeetYourDurr
tak, ze bedzie legalna, jak podmiot bedzie polska firma i bedzie placil gigantycznie wysokie podatki
A nie sadze,zeby WH bylo tym zainteresowane. Ani jakas inna firma tego typu.
Zresztą, sam ostatnio obstawilem Final ligi mistrzow, i na dzień dobry z mojej obstawionej dyszki zrobili mi 8,8 i dopiero potem dostalem od tego wygraną (po kursie gorszym niż nawet na wspomnianym WH) to z czym do ludzi?
A sam bohater wywiadu bredzi od rzeczy, pieprząc o demokracji i wyroku sądu, jakby to mialo w polskim prawie znaczenie jakiekolwiek (nie ma precedensu, jak w USA).
Ale to typowa gra pod publike, bo przeciez poker to zlo i hazard, a pieprzenie o demokracji ladnie sie sprzedaje przed wyborami. Znacie zreszta opinie jak wyglada pokerzysta wg wiekszosci ludzi..
Napisane przez frrrantic007
Nie wiem jak, tak ograniczony człowiek może sprawować tak wysokie stanowisko.
To jest warunek konieczny żeby się na takim stanowisku znalazł
To mi się podoba:
Co z osobami, które hobbystycznie grają na pieniądze ze znajomymi, we własnych domach? Czy one również podlegają ustawie?
Zgodnie z ustawą, każdy kto organizuje gry hazardowe podlega jej regulacjom. Jednocześnie trzeba mieć świadomość, że organy państwa nie ingerują w mir domowy, chyba że uzyskają informację, że prawo jest łamane, a i wtedy muszą wystąpić istotne powody np. zorganizowana przestępczość, duża skala przestępstwa lub popełnienie przy tej okazji innego przestępstwa.
Tłumaczenie na polski:
Nooo tak łamiecie prawo, ale nie będziemy Was za to gonić.
Zgodnie z ustawą, każdy kto organizuje gry hazardowe podlega jej regulacjom. Jednocześnie trzeba mieć świadomość, że organy państwa nie ingerują w mir domowy, chyba że uzyskają informację, że prawo jest łamane, a i wtedy muszą wystąpić istotne powody np. zorganizowana przestępczość, duża skala przestępstwa lub popełnienie przy tej okazji innego przestępstwa.
W takim razie wara od mojego domu i komputera
Śmieszny jest tekst, że dzięki temu unikną sytuacji kiedy kilku graczy się zmówi w internecie w celu uniknięcia płacenia podatków
Najgorsze jest to, że taki półinteligent ma wpływ na proces legislacyjny w Polsce.
Wiem że może ten temat był już poruszany, ale nie znalazłem. Czy poker sportowy podlega tej ustawie ? Tzn poker bez kasy itp... tylko na tzw żetony i punkty ?