Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [wyjścia USB] - problem z myszą - razem używam 2- 3 urządzenia pod USB

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
1,224 Wyświetlenia
napalm77
PokerStrategist

kilka dni po reinstalacji systemu mam taki problem (przed reinstalacją nigdy sie to nie zdarzyło): mam podłaczone do wyjść USB mysz bezprzewodową prawie nowa Logitech (4 m-ce) czasami komputer po włączeniu ją "widzi" czasami nie, gdy ją widzi a podłącze dysk zew do innego USB mój laptop zaczyna widzieć dysk przestaje widzieć myszkę. na dysku zew. mam Holdem Manager więc sami rozumiecie, że grając sesyjkę na paru stołach gdy chodzi HM a nie chodzi mysz to gra staje się uciążliwa lub bezcelowa, czasami gdy te urządzenia chodzą razem, mysz sama "znika". Przekładałem baterie w myszce, sprawdziłem kompa programem anty wirusowym- czysty, sprawdziłem w menadżerze urządzeń wyjscia USB też żadnych błędów tam nie pokazuje.

teraz mam podłączony dysk z jednej strony laptopa i chodzi, mysz z drugiej strony po prawej jak używam na codzień (razem 4 wyjscia USB po dwóch stronach kompa) i mysz nie chodzi, gdy zamieniłem miejscami chodzi i mysz i dysk zew., z powrotem podłączam i dalej to samo wiec na pewno to nie awaria myszy

gdy podłączam modem iplusa obok dysku zew. wejscia po lewej stronie to działa, gdy podłączam po tej stronie co mysz to działa ale podłaczony dysk jakby na chwile rozłaczało i za chwile jest komunikat że podłączyło go na nowo, przełożenie myszy miedzy portami po prawej stronie też nic nie daje

może ktoś pomóc komputerowemu laikowi?

5 odpowiedzi
napalm77 Autor wątku
napalm77
PokerStrategist

EDIT po reinstalacji sterowników z orginalnej płyty co była w zestawie z lapikiem mysz chodzi, ale jeśli ją przekładam miedzy wejsciami usb to zdarza się sprzęt już podłączony i działający ponownie jakby podłączał się/ restartował somoczynnie czyli dysk zew. i modem iplus. tak ma być? bo przed instalacją systemu nie przekładałem myszy bo nie było takiej potrzeby a teraz jak robię z nią próby to tak sie dzieje po paru przekładaniach myszy znów przestała chodzić

Urbi23
Oldschool Grinder

Masz ściągnięte i zainstalowane najnowsze sterowniki USB do swojej płyty?

napalm77 Autor wątku
napalm77
PokerStrategist

wyskoczyły mi błędy w menadżerze urządzeń ale do innych urządzeń, te drugie zaznaczone "urządzenie" jest jakoś powiązane z usb? więc wgrałem ponownie sterowniki do tych zaznaczonych z płyty dostarczonej z laptopem ponownie

a jak zrobic aktualizację usb? w sieci szukać? bo znajduje same starocie i pokazuje mi że mam nowszą wersję?

dane sterownika:

avril1991
Oldschool Grinder

Witam!

A próbowałeś aktualizować sterowniki z stronki producenta Twojej płyty ?

Pozdrawiam

napalm77 Autor wątku
napalm77
PokerStrategist

komp po reinstalacji na razie wszystko ok bo od tego rozłączania się USB -> HM mi się rozsypał bo miałem go zainstalowanego na dysku zew. teraz mam go na dysku D