Cześć. Jak na złość, nikt ze znajomych, którzy znają się na komputerach nie jest teraz dostępny w sieci
Ściągnęłam dziś z jakiejś strony wygaszacz ekranu i niefortunnie ściągnęło mi się jeszcze coś i ogólnie na pulpicie przybyło jakiś 5 nowych ikon. Wywaliłam ten syf z komputera i poszłam przewracać kotlety. Zrestartowałam komputer i odpalając mozillę w pasku na górze i na dole pojawił się jakiś mały niebieski obrazek z jakiegoś programu, którego nazwy nie pamiętam.. Jakieś "click..coś tam".. i jakiś komunikat o włączeniu lub wyłączeniu koniczynek
plus jakiś toolbar. Usunęłam to od razu i w tej samej chwili straciłam z mozilli wszystkie możliwe zakładki i opcje. Zostały tylko: Aktualności, Często odwiedzane i Pierwsze kroki oraz odnośnik do ostatnio odwiedzonej strony. Zniknęło mi wszystko, włącznie z ulubionymi i w ogóle taką opcją, z paskiem przeglądarki, w który mogę wpisać adres strony, opcje typu "wstecz" itp. , strzałki i te wszystkie inne standardowe opcje. Na ps musiałam wchodzić przez link, który znalazłam wśród maili w outlooku.
Miałam już masę historii z komputerem, z włamaniami włącznie i usuwaniem przeróżnych trojanów i wirusów, ale czegoś takiego jeszcze nie miałam. Próbowałam odinstalować mozillę i zainstalować na nowo, ale w dalszym ciągu nie ma tych wszystkich opcji. Może gdzieś się ukryły i w prosty sposób mogę je włączyć, ale jestem dobę na nogach bez snu i może ze zmęczenia czegoś nie ogarniam, więc proszę o wyrozumiałość.
Najlepiej gdyby ktoś posiadał Team Viewer i mógł zdalnie mi pomóc.