Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Telefon komorkowy

40 Posty
24 Użytkownicy
0 Reakcje
4,657 Wyświetlenia
Rossonero99

Nokia e71 lub e72
Klawa qwerty, dobry wyswietlacz, solidne metalowe wykonanie.

zendera

Jak niedotykowa to polecam Nokię N95. Sam mam podstawową wersję, a nie 8GB i wprawdzie mimo dołączonej zewnętrznej karty pamięci 8GB to najbardziej przeszkadza mi brak większej pamięci RAM (nie mogę pograć w Quake 3: Arena :P).

Thorek

Nie bierz żadnych badziewi typu Samsung czy inne wynalazki. Sony Ericsson i Nokia to są firmy, które zajmują się robienie telefonów i robią to dobrze.

Napisane przez artaveld

O podobnej stylistyce polecam SE W995, telefon walkman niezly wyswietlacz, tylko ten system operacyjny sony ericssonowski jest ch...owy.

No to super polecasz... Ładnie wygląda ale system ma do bani :P To dla ładnego wyglądu lepiej chyba kupić jakieś dotykowe gó..o albo HTC HD2 :f_thumbsup:

Wszystko zależy do czego potrzebujesz ten telefon - jak tylko do dzwonienia to możesz kupić LG KP100 za 80 zł :)

Przynajmniej nim rzucić możesz o ścianę po badbeatcie :D

A jak potrzebujesz dodatkowych funkcji to wiadomo że w dzisiejszych czasach jedynie sky is the limit... no i zasobność portfela. Więc może napisz w jakim przedziale cenowym poszukujesz telefoniku.

krzychoo89

"Nie bierz żadnych badziewi typu Samsung czy inne wynalazki. Sony Ericsson i Nokia to są firmy, które zajmują się robienie telefonów i robią to dobrze. "

Sorry, ale glupoty piszesz. To, ze miales 2 nokie i 3 SE i sie nie rozlecialy to nie znaczy ze to sa jedyne sluszne telefony. Siedze w temacie kilka lat, mialem kilkanascie telefonow, zajmowalem sie serwisowaniem jakis czas wiec wiem co mowie.

1. Samsung robi NAJLEPSZE mechanizmy slider! Pamietam nokie 6280 gdzie wszyscy plakali ze im sie robia luzy na sliderze, w n95 tez u niektorych wystepowal ten problem. W Samsungu nigdy nie spotkalem sie z czyms takim, a slider w moim d900 przetrwal wiele piasku i innych 'testow'.

2. Samsung robi najlepsze wyswietlacze! Nigdzie nie widzialem tak zywych kolorow jak w nowych samsungach, nokie wypadaja blado. Poza tym nie widziałem wyświetlacza ktory moglby sie rownac jakością z sams Omnia 2 (nawet najnowsze modele HTC).

3. Motorola juz upada, choc mieli kilka znakomitych, starszych modeli (ostatnio mi sie jakis super-wypasiony obil o oczy, ale nie pamietam co to bylo).

4. Blackberry - jesli ci odpowiada to bardzo soliodny sprzet, dlugo bateria trzyma i ma bardzo wygodna obsluge.

5. LG i HTC...ale oni produkuja glownie dotykowce, ktorych autor nie chce wiec pomine.

Sorry, ale musialem to napisac, bo mnie strasznie raza takie opinie pseudo-ekspertow. Nie mowie ze Nokia i SE robia zle telefony, robią chyba najlepsze, ale trzeba pokazac ze jest tez alternatywa. Nie mozna miec klapek na oczach.

coldfus1on

niestety ale ja znam dwie osoby ktore oddawaly samsungowe slidery do serwisu po 2 razy za 3 razem domagali sie nowego telefonu.

adramalech

Pomysl nad ktoryms z HTC (co prawda dotykowce, ale z pelna klawiatura qwerty). Po zmianie fona z symbianem na WM z pewnoscia nie wroce do zadnej "nokii" ;)

krzychoo89

@coldfus1on A ja robilem 6 Nokii i 2-3 SE z wywalonym sliderem, ale co to zmienia ? Telefony ocenia sie calosciowo a nie ze jesli 2 znajomym sie zepsulo to znaczy ze sa do du&*. A co jak co ale slidery Sams maja bardzo dobra opinie.

@up: jak ci zacznie ciazyc w kieszeni to zmienisz na nokie ;)

Napisane przez adramalech
Pomysl nad ktoryms z HTC (co prawda dotykowce, ale z pelna klawiatura qwerty). Po zmianie fona z symbianem na WM z pewnoscia nie wroce do zadnej "nokii" ;)

+1 :)
HTC Touch Pro jest naprawdę niezły (jeśli chodzi o klawiaturkę qwerty)

Napisane przez krzychoo89
@up: jak ci zacznie ciazyc w kieszeni to zmienisz na nokie ;)

nie są znów takie ciężkie te HTC :)

krzychoo89

Ale sa wieksze i ciezsze niz przecietny telefon. Mialem kilka starszych modeli i zawsze po nich kupowalem jak najmniejszy/najlzejszy telefon ;) Jesli chodzi o wzglednie nowe to faktycznie juz zmniejszyli je, waga jest jednak troche wieksza niz przecietnego telefonu.

no ja mówię o tych nowych właśnie (Touch Diamond/Touch Pro/HD/etc.), bo ze starszymi modelami nie miałem wiele do czynienia

ja mam nokie E52 i jest rewalacyjna. Chociaż następny telefon wezmę raczej dotykowy, prawdopodobnie jakiegoś htc, żadne samsungi,lg,sonyeriksony nie wchodzą w grę

Nokia n900 jak chcesz mieć komputer w kieszeni ;)

Ja osobiście posiadam Nokie 5800 Red i jeżeli chodzi o jakość/cena, to jest rewelacyjny.

Sterwor Autor wątku
Sterwor

dzieki za pomoc :)

artaveld

I co kupiłeś?

ssspeeder

i co wybrales sterwor? :f_confused:
lol wyprzedziles mnie :D

Sterwor Autor wątku
Sterwor

nokie n95 8gb :)

mazaq

Napisane przez Sterwor
nokie n95 8gb :)

_thumbsup:

i jak sie sprawuje? :D

Sterwor Autor wątku
Sterwor

poki co niezle :D Wszystko ma co chcialem i nie musze macac jej po ekranie zeby cos zrobic :) Szczegolnie opcja wifi bardzo mi sie przydaje :)