Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Samochód do 20tys PLN

94 Posty
41 Użytkownicy
0 Reakcje
14.3 K Wyświetlenia

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11625350

Polecam od siebie. Jezdze tym autkiem juz prawie 2 lata i nie narzekam na nic. Jedyna wada to dosyc wysokie spalanie

jebac golfa dresie :D kupuj A3 w 1.9 tdi i spali ci tyle co ten smieszny golf i gitara.

jackopla

babel poszukaj ludzi sprowadzających auta
niektórzy jeżdzą np busami i proponują transport na zagraniczne giełdy prywatnym osobom itd oraz słuzą radą oczywiscie za jakieś tam banknoty

jedziesz z ludzmi ktorzy sie znają, nie kupujesz kota w worku, pomagają w załatwianiu formalnosci, przeprowadzeniu auta przez granice itd itd

jabbac

a może avensiskę w 2.0 D4-D

ewentualnie 2.0 beznyna i gaz ;) chociaż tych jest mniej i nie wiadomo, czy dobrze zrobiona instalacja

generalnie 200k km w toyocie = nic

w vw, jeszcze z dieslem = znak zapytania ;)

niestety, ale vw z dieslem im nowsze, tym gorsze

1,9 TDI 130km - jebał się filtr jakiś tam (bodajże powietrza) i samochody stawały przy większym deszczu (odsyłam do starych numerów Motomagazynu w jakiejś bibliotece, tam redaktorzy mieli taką przygodę, testując nowe autko)
2,0 TDI 140km te nowe są podobno mega awaryjne, poza tym miałem okazję poprowadzić Tourana z tym silnikiem, skrzynia biegów jest delikatna jak nie wiem co, przy starcie jak przekroczysz na jedynce 800 (sic!) obrotów, zazwyczaj Ci szarpie/gaśnie, trzeba mieć porcelanową nóżkę ;(

edit do tego co napisał jackopla: Bąbel, jak już jesteś pewien, że kupujesz autko we wrześniu, nie żałuj kasy, bierz za kilka stów rzeczoznawcę profesjonalnego, jedź do niemiec (albo po PL) i coś na pewno znajdziesz, nie rozkładaj kupna na kilka etapów, że dziś to autko oglądasz, jutro tamto ;)

babel92 Autor wątku
babel92

Właśnie co do silniku to jest największy atut Golfa - 10cio letni motor 1.9TDI jest niezniszczalny _smile:

IceWhoo

Wyjeżdżając za granicę rzeczywiście można wrócić z niczym. Więc pozostaje Ci pytać znajomych rodzinę czy jakiś znajomy nie chcę sprzedać pewnego autka.

babel92 Autor wątku
babel92

Tylko kto Ci sprzeda takie auto? ;)

dla mnie jest bezsensowny wyjazd za granice po takie autko, gdzie w polsce jak dobrze poszukasz masz tego multum.

Thorek

Napisane przez goDrut
dla mnie jest bezsensowny wyjazd za granice po takie autko, gdzie w polsce jak dobrze poszukasz masz tego multum.

Tylko różnica jest taka, że w Niemczech kupisz auto minimalnie drożej przy kwocie 20k to będzie jakiś 1000 może 2 różnicy, a samochód ma lepszą wersję wyposażenia to raz, a po drugie podwozie nie jest styrane. Nie oszukujmy się. Polskie drogi jakie są każdy wie i nawet jeżdżąc ostrożnie nie uniknie się skakania po dziurach i nierównościach. W Niemczech nawet jakieś boczne drogi są gładziutkie, a co za tym idzie samochody są mimo wszystko w lepszym stanie. Jeszcze jak się trafi po jakimś dziadku samochód to prawie jak nowy :P. Jechanie w ciemno to jednak jest kiepski pomysł. Dobrze jest mieć znajomego, który handluje sprowadzanymi samochodami, bo wtedy idzie się dogadać, a i będzie szukał samochodu jak dla siebie, a nie pierwszego lepszego.

babel92 Autor wątku
babel92

A ma ktoś takiego znajomego? :D

Thorek

Popytaj po ludziach. Dwóch moich znajomych miało dobry kontakt bezpośredni z takimi osobami, więc nie jest to daleka ścieżka, że kolega kolegi kolegi jego matki :D.

IceWhoo

Babel masz linka do firmy importującej auta http://www.lubmax.pl/. (tą firmę kiedyś poleciła mi koleżanka nie wiem czy warto ja polecać bo jej nie sprawdzałem ale zawsze masz jakąś alternatywę i warto wiedzieć o takiej możliwości)
PS Przejażdżka autobahnem bezcenne.

donZUPA

Jeśli interesuje Cie coupe w dieslu to będę swoja sprzedawał =)

2003r. - Y22DTR
97.000 km (mam ja 3 lata i nigdy nie jeździła po polskich drogach).

http://yfrog.com/0y68225873j

jadac za granice tam gdzie mowilem -niemcy przy francuskiej granicy to nie jest zaden problem zeby tam auto wyszukac bo tam jest cos w rodzaju zaglebia , w kazdej wiosce jest po kilka wielkich skladow aut,lacznie w obrebie 50km jest chyba ze 30 wielkich skladow wiec aut jest naprawde opor kazdej marki,golfow 4 pewnie bedzie z kilkadziesiat ,bylem tam tylko raz ale kazdy handlarz napewno to miejsce zna (gronau albo jakos tak)

problem tylko w tym zeby na miejscu ocenic jak auto jest uszkodzone,ile wyniesie naprawa itd bo to juz wypada sie na tym znac,transport do plu mozna trafic juz za 300euro

babel92 Autor wątku
babel92

@ IceWhoo trochę sobie życzą za te wszystkie opłaty :(

@ donZUPA jestem nastawiony na samochód z mniejszym silnikiem ;)

@ SUPERSYS to jest jakaś opcja... będę się "martwił" jak jutro zdam prawko :D

babel92 Autor wątku
babel92

No i zdałem _smile: Teraz pora na znalezienie samochodu :f_thumbsup:

IceWhoo

Gratulacje teraz trudniejsze zadanie.

babel92 Autor wątku
babel92

Taa... :rolleyes: To taki progres jest: teoria > praktyka > znalezienie samochodu ;)

gratz babel , za pierwszym razem sie udalo ??? ja cisne dalej na A3 w 1.9 tdi

babel92 Autor wątku
babel92

Za pierwszym razem testy i za pierwszym razem praktyka :) Żadnego błędu, żadnych uwag do stylu jazdy _cool:
EDIT: Fajna bryka :f_thumbsup: Też o niej myślałem (w sumie nadal biorę pod uwagę). Nie chcesz sprzedać? :D