Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Notebook pod pokera

10 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,039 Wyświetlenia
magda25uk

Hej
Jestem dosc zielona w temacie komputerow, wiec moze ktos bardziej doswiadczony moglby mi pomoc.

Mam sporo wolnego czasu w pracy, wiec mogla bym go przeznaczyc na gre. Jednak noszenie ze soba duzego laptopa jest dosc uciazliwe, a pozostawienie go w pracy to ryzyko, wiec szukam jakiejs rozsadniejszej opcji.
Wpadlam na pomysl by kupic taniego notebooka (przynajmniej jak ukradna gdy zostawie go w pracy to nie bedzie az tak zal :D), ale nie jestem pewna, czy taki sprzet da rade "uciagnac" PT3+2-4 stoly rusha.

Chce go oczywiscie podlaczyc pod monitor w pracy, bo granie na 10" jest chyba niemozliwe.

Czy np cos takiego dalo by rade?
Dolaczam link do pelnej specyfikacji KLIK

Dzieki

9 odpowiedzi
6th
6th

Zmień nazwę tematu - konkretnie 1 literkę.

Gra na 10 calach, to totalna porażka. Dołóż 2 cale.

Jaki masz budżet? Celowałbym w Asusa.

maciasowy

ja mam lapka 15,4 cala i na Partypoker granie więcej niż 4 stołów( równocześnie na ekranie) to porażka- wcale nie widać statystyk HUD więc monitor musi być jak największy niestety

Hej magda25uk,

już wielokrotnie miewaliśmy tematy o zakupie komputera/noetbooka pod grę w pokera. Wszystkie te tematy znajdziesz w Pogawędkach (LINK1, LINK 2, LINK 3). Rozejrzyj się i poszukaj, a na pewno znajdziesz kilka ciekawych wskazówek. Decyzję musisz podjąć jednak sama, gdyż to Ty będziesz musieć korzystać ze swojego notebooka.

A tak na marginesie, to na 10'' nie da się grać i musisz wziąć coś, co będziesz mogła podłączyć do zewnętrznego monitora.

thomaPL

hej,

chlopaki przez Magda napisla ze bedzie podlaczala zewnetrzny monitor...
ten NETbook po zmianie pamieci na 2GB ( ma jeden slot wiec musisz wymienic kosc z 1 na 2 GB ) powinien dac rade z 2 stolami Rush + PT3.
Oczywiscie zakladajac ze wszystko inne bedziesz miala wylaczone. Warto tez zapytac jaki ma w srodku dysk - 7200obr ( jezeli tak to super ) czy 5400obr ( to juz gorzej i warto kupic nawet mniejszy ale jednak 7200obr )
Pozdrawiam.

poprawka - dysk jest 5400obr / mozesz sprobowac jak bedzie za wolno to zmienisz na szybszy - 7200obr lub od razu SSD

ktosik

Witam

Ja ostatnio sprawiłem sobie taką maszynkę specjalnie do grania w pokera

HP 8710w

Jeśli ktoś z Was myśli poważnie o sprzęcie do grania to polecam szukać czegoś z rozdzielczością właśnie 1920x1200 na 17" tylko trzeba trochę poszukać bo teraz większość laptopów z wysokimi rozdzielczościami ma 1920x1080 albo jakieś dziwne 1600x900 czyli proporcje 16:9. Odpowiednik dla proporcji 16:10 to 1680x1050 który też można spotkać w laptopach z matrycami 15,4" jeśli ktoś ma awersję do 17".

Są też dostępne matryce 1920x1200 - 15,4" ale to już zabójstwo dla oczu może być.

Reasumując ja polecam dla:
- 17" szukać takich z matrycą 1920x1200
- 15,4" szukać matrycy 1680x1050

Osobną sprawą jest dysk jest to druga rzecz najważniejsza jeśli chodzi o laptopa do pokera po matrycy.

Biorąc pod uwagę że każdy z nas korzysta z HM bądź PT3 które bazy mają na Postgresie to zwracajcie uwagę przy wyborze dysku żeby to był 7200 rpm nawet kosztem wielkości, lepiej wziąć trochę mniejszy a szybszy.
Nie warto brać specjalnie 500GB 5400 rpm żeby mieć gdzie trzymać filmy itp. Do filmów lepiej kupić sobie zewnętrzny duży dysk 5400 rpm a w laptopie bezwzględnie 7200 rpm.
Dla osób posiadających trochę więcej gotówki polecam dyski SSD.

Przykładowo 2M rąk zaimportowane do HM to jakieś 12 GB u mnie więc nie musicie się obawiać o miejsce.

Jeśli chodzi o procesor i pamięć to tutaj nie ma jakichś wielkich wymagań i coś z 2 rdzeniami i 4GB RAM spokojnie wystarcza.

Natomiast co się tyczy grania na netbooku 10" to na swoim w celach testowych odpaliłem 2 stoliki na starsach i HM i spokojnie działało wszystko bez opóźnień ale komfort gry był niewielki.

Jakbyście mieli jeszcze jakieś pytania to zapraszam do dyskusji.

Madziu ten laptop ma w pakiecie Windows 7 i tylko 1 GB ramu.

To za mało na ten system, wiem z doświadczenia.

Dołóż stówkę i kup jakiegoś fajniaka :)

bart87

only Asus

olczykandre

nigdy asus!
dell + lenovo, ewentualnie toshiba
jak masz wiecej kasy to dell jak mniej to lenovo :)

Mi na moim netbooku ciągnął HUD i 4-5 stołów ale to max. Nieprzyjemnie się raczej gra, może na 1 stole byłoby ok. Ale to nie był rush.