Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Laptop po raz enty do potegi drugiej

32 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
5,083 Wyświetlenia
KarolM
Poker Player
31 odpowiedzi
Yrly
PokerStrategist

jak nie potrzebujesz kompa do grania w gry to bym lepiej pomyslal nad uzywanym macbookiem pro

KarolM Autor wątku
KarolM
Poker Player

Powiem szczerze ze lubie soboie czasem zagrac wiec pod tym kontem wybieram kompa. Prosil bym tylko o opinie na temat akurat tego kompa bo jak dla mnie wszystko wyglada pieknie fajnie ale boje sie ze jest jakis haczyk;/

przemek20011
PokerStrategist

Widze same lenie mało to tematów z lapkami jest?? :facepalm:

MightySparow
Elite Grinder

Też chce kupić laptopa i wybrałem tego Asusa:
http://allegro.pl/laptop-asus-k52ju-p6200-3gb-hd6370-hdmi-windows-7-i1528522960.html

Ale twój wybór chyba jest lepszy, choć słyszałem od znajomego który pracuje w komputerach że 80% laptopów które dostaje do naprawy to Acery i Hp, a najlepsze to Lenevo i Asusy właśnie.

KarolM Autor wątku
KarolM
Poker Player

Właśnie takich odpowiedzi oczekuje dzieki za rade;D
Twoj komp tez dobry ale szkoda ze ma 15.6 wolalbym wiekszy zawsze to wiecej stolów sie zmieści

Mogłby mi ktoś jeszcze powiedzieć dodatkowo na co powinienem patrzeć??
Chodzi mi o takie rzeczy typowe dla laptopów (np; podświetlenie itp)

MightySparow
Elite Grinder

Właśnie też mnie to trochę bolało, że taki mały ale ja i tak wole mieć stoły w stacku niż obok siebie także mi to nie przeszkadza.

Napisane przez przemek20011
Widze same lenie mało to tematów z lapkami jest?? :facepalm:

Też czytałem na forum na temat laptopów, ale zwykle to są stare tematy, a sprzęt elektroniczny szybko się rozwija więc nie widzę nic złego w odświeżaniu takich tematów.

Pawellipa
PokerStrategist

Ja ci takie coś polecam http://allegro.pl/asus-x52jc-k52jc-i3-370m-8gb-500g-gf310m-1gb-hdmi-i1548527483.html 17 też znajdziesz gdzieś . Taniej wychodzi jak się kupi bez windowsa , chyba ,że nie chcesz crackować .

mirash84
BlackMember

ja kupiłem tego (i u tego sprzedawcy) jakies 2 miesiace temu i jestem bardzo zadowolony: http://allegro.pl/mocarz-acer-7551-7551g-p340-4-320-hd5650-1g-ddr3-i1526089350.html
Ma najlepszą możliwą kartę graficzną do lapków w cenie nawet do 3k zł.
Lapek jest bez systemu.

maesky87
Oldschool Grinder

Jakieś dwa miesiące temu przesiedziałem 2 tygodnie w internecie czytając o laptopach, ponieważ chciałem sobie zakupić maszynkę do wszystkiego w dobrej cenie. Dlatego mogę Ci coś poradzić.

Jeżeli chcesz pograć trochę w bardziej wymagające graficznie gry, to karta graficzna, w tym laptopie z linku, jest bardzo słaba i nie pociągnie za bardzo nowych gierek. Ona ma 512 MB, a teraz 1GB to jest standard. Co więcej karta z 1GB nierówna innej karcie 1GB.

Ja zakupiłem sobie tego lapka: http://www.ceneo.pl/8331649 i powiem Ci, że jestem mega zadowolony. Mafia II, Call of Duty Black Ops, chodza na najwyższych detalach. Dobry dzwięk z subwooferem. Ma wszystko czego chciałem. Co prawda tylko 16" i 1366x768, ale zamierzam dokupić monitor lcd 21-23" do pokera. Lapka kupiłem za 2700zł, teraz widze, że nie ma go w tej cenie.
Ale powiem Ci, że jeżeli nie będziesz często grał w gry, to niepotrzebny Ci taki laptop jak mój. Kup sobie w okolicach 2000zł, tylko nie oczekuj wówczas ładnej, płynnej grafiki w grach, reszta da radę.

Pozdrawiam.

maesky87
Oldschool Grinder

Napisane przez mirash84
ja kupiłem tego (i u tego sprzedawcy) jakies 2 miesiace temu i jestem bardzo zadowolony: http://allegro.pl/mocarz-acer-7551-7551g-p340-4-320-hd5650-1g-ddr3-i1526089350.html
Lapek jest bez systemu.

Ja kupiłem tego: http://www.ceneo.pl/8331649 i raczej on ma najlepszą możliwą kartę graficzną do 3k zł. Porównywałem obie karty w benchmarku.

KarolM Autor wątku
KarolM
Poker Player

Interesuja mnie dokladnie kompy do 2k wiec ten "mocarz" jak najbardziej tylko ze nie jestem przekonany co do procesora. Szczerze nie znam sie dobrze na tym ale slyszalem ze i3 core jest o niebo lepszy.
Prosił bym cie o kilka slow na temat tego kompa.

maesky87
Oldschool Grinder

Ja też się nie znałem, ale poczytałem trochę np. takie rzeczy: http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-procesory-rozpiska-osiagow.4344.0.html
i już wiedziałem, co z czym się je. Ogólnie taka zasada jeśli chodzi o procesory. Im większa liczba przy "i", tym lepszy: i3 -> i5 ->i7, ważny jest też cache - im więcej MB tym lepiej.

Tutaj masz mobilne karty graficzne: http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-graficzne-rozpiska-osiagow.1174.0.html

A tu graficzne karty, jeśli chodzi o wydajność w grach: http://www.notebookcheck.pl/Ranking-kart-graficznych-w-grach.31531.0.html

Pamięci RAM bierz 4GB, to jest standard, który wystarcza.

Porównaj sobie wszystko i będziesz wiedział co wybrać ;)

Przemo88
PokerStrategist

Napisane przez mirash84
Lapek jest bez systemu.

Dopiero zczaiłem że chodzi Ci o cenę lapków do 3k zł :D a nie kart graficznych :D w takim razie git, nawet sie zgodze :D ale Acer to Acer ;) Mimo że widzę ze starają się wciąż poprawiać swoją ofertę.

Co do tematu: Między bajki proszę wsadzić hasła typu "najczęściej się psują" bo nie ma reguły. Smutna prawda że lapek często się psuje na wskutek złego użytkowania. Generalnie Acery są tanie bo z jakością u nich nędznie. Osobiście wiele dobrego mogę powiedzieć o ASUSie i HP Pavilion (tylko Pavilion jesli chodzi o laptopy HPka). Generalnie zależy do czego potrzebujesz komputer i pod tym kątem go kupuj. I naprawde w 100% lepiej kupic za 2k stacjonarnego PC ktory bedzie mial mega moc niz lapka za 2k jesli nie potrzebujemy moblinego komputera.

przemek20011
PokerStrategist

Napisane przez Przemo88
Generalnie Acery są tanie bo z jakością u nich nędznie. .

Tak?? Ja mam 3 w domu (swojego używam prawie 5 lat :facepalm: wiem pasuje zmienić) i jakoś nigdy nie miałem ŻADNYCH problemów z nim.

Takie gadanie że Acery to szmlc to mnie po prostu rozbawiają........

Wszystko zależy od odpowiedniego używania, a nie od firmy laptopa, bo większość ma te same podzespoły, w tym samym miejscu produkcja itd, tylko że mając toshibe płacisz za markem, nic innego.

KarolM Autor wątku
KarolM
Poker Player

Powiem szczerze ciezko pfff.... kazdy ma inne zdanie a ja jestem zielony i nie wiem co robic z tego co ja widze to acer'y oczywiscie w stosunku do ceny ok. 2k sa najlepsze czy ktos z was obali moja teorie?? ze kupil sobie kompa i wszystko chodzi na najwyzszych detalach. Jeśli o mnie chodzi to ja nie szuakm kompa na ktorym kazda gra wyglada extra. Wazne zeby wogule poszla nawet na najnizszych wymaganiach i zeby nie przycinala tyle. Wiecej czasu i tak bede spedzal przy pokerku.

mirash84
BlackMember

Ja tego acera mam jakies 2 miesiace jak pisalem i jestem bardzo zadowolony. Moja szwagierka ma podobnego tylko, że juz jakiś rok i wszystko działa i tez jest bardzo zadowolona. Wiem, że kilka lat temu acery kiepsko z wytrzymałością miały, ale to się zmieniło jakiś czas temu i jest OK. Na pewno nie oczekuj, że będzie to wytrzymałość jak np. Toshiba. Jeśli często będziesz zabierał lapka w podróż, często machał klapką, przerzucał go i wogóle no to może nie wytrzymać. Ale jak będziesz używał go na tej zasadzie, że fajnie jest mieć mobilny komputer, żeby go czasem przetransportować czy coś to spoko (mówię o normalnym użytkowaniu). Jak chcesz iść w wytrzymałość (jako jeden z najważniejszych aspektów) to nie acer, a jak normalna wytrzymałość i parametry/cena to na pewno ACER :P

Przemo88
PokerStrategist

Napisane przez przemek20011

Napisane przez Przemo88
Generalnie Acery są tanie bo z jakością u nich nędznie. .

Tak?? Ja mam 3 w domu (swojego używam prawie 5 lat :facepalm: wiem pasuje zmienić) i jakoś nigdy nie miałem ŻADNYCH problemów z nim.

Takie gadanie że Acery to szmlc to mnie po prostu rozbawiają........

Wszystko zależy od odpowiedniego używania, a nie od firmy laptopa, bo większość ma te same podzespoły, w tym samym miejscu produkcja itd, tylko że mając toshibe płacisz za markem, nic innego.

Nie płacisz tylko za markę ;) Takie HP ma door to door service na całą Europę na przykład ;) Podzespoły czy te same... Tak jak pisze niżej Acer musi na czymś oszczedzać i zastanawiam sie czy oprócz materiałów (patrz niżej), nie bedzie to plyta główna o ktorej mowi sie najmniej (wiadomo proc i grafa uber alles ^^), ale jesli wszystko smiga no to git :)

Ja nigdzie nie mówie że Acer to szmelc ^^ Tylko że jakość materiałów z których są wykonane jest nędzna. I to jest fakt, mimo że się poprawiają. (No zastanówcie się, przecież na czymś muszą oszczędzać ^^). Jako sam sprzęt jeśli chodzi nam o to żeby wydać jak najmniej za jak najmocniejsze parametry to chyba rzeczywiście Acer jest najlepszym wyborem. Co nie zmienia faktu ze w mojej opinii odstają od reszty, choc tez znam osoby ktore maja Acery dluzszy czas i nie narzekaja. Przede wszystkim wazna jest eksploatacja. Polecam wszystkim Logitech Cooling Pad N1 bodajze ;P fajna sprawa, chlodzi i zapobiega dostawaniu sie roznych syfow do kompa. Pozdro all

przemek20011
PokerStrategist

Ja powiem tylko tak, swojego Acera używam 15h/dobę, transportuję go wszędzie gdzie jeżdżę, w pracy, w domu, dosłownie się z nim nie rozstaję, i jak do teraz mnie nie zawiódł więc kolejnym lapkiem na pewno będzie Acer.

isioveb
Oldschool Grinder

Ponad 2 lata temu kupiłem ACERA Aspire 5930 i do tej pory ani razu nie miałem z nim problemu. Kumpel ma ten sam model i też mu ładnie śmiga...