Witam.
Szukam monitora do grindu, doszedłem już do tego że optymalny dla mnie będzie monitor 24' - nie gram i nie planuję grać więcej niż 9-10 stołów ale lubię kiedy są one duże i czytelne.
Właściwie skłaniam się ku jednej z dwóch opcji:
lub
I teraz sprawa do użytkowników którzy lepiej ogarniają temat ode mnie, który z monitorów byście wybrali? Używać go będę głównie do poksa( z tego powodu sprawdzałem tylko monitory 16:10 które ponoć lepiej się do tego nadają?), znacznie rzadziej do filmów/gier.
Z różnic które sam wyłapałem to Samsung jest tańszy ♠_p: , ma trochę niższą klasę złączy co jednak prawdopodobnie będzie bez znaczenia bo nowy laptop ma i tak tylko tą najbardziej podstawową opcję. Oprócz tego Dell ma lepszy kąt widzenia ( nie wiem na ile jest to przydatne, większość jeśli nie całość czasu przy kompie spędzam w pozycji siedzącej) i są pewne różnice w czasie reakcji i kontraście o których nie mam pojęcia do czego służą.
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi modelami lub może cokolwiek powiedzieć o klasie producenta lub wie cokolwiek (cynki o porządnych monitorach z podobnymi parametrami i w tej klasie cenowej również mile widziane), będę wdzięczny za pomoc.