planuje kupic monitor, przymierzam sie do tego http://www.alsen.pl/komputery,k1/monitory-lcd,l48/samsung-27-lcd-p2770hd-50000-1-hdmi-tv-mpeg4,p18553.html ale sprawdzalem w sklepie z moim laptopem (asus) i nie moge ustawic dobrej rozdzielczosc. tzn chodzi mi zeby na monitorze byla 19xx na 12xx a na laptopie 12xx na 10xx albo 13xx. problem jest taki ze przy najwyzszej roz na monitorze wszystko rozciaga i dziala normalnie tylko na 12xx. czy mial ktos podobny problem? szukalem w google ale nic konkretnego nie znalazlem a w sklepie nie mialem tez duzo czasu zeby wszystko ogranac.
rzuć print screen z ustawieniami rozdzielczości. z drugiej strony, można się pobawić w sofcie od ati. pamiętam że grzebałem przy podobnym problemie na nvidii i jakoś się dało to ustawić
jak ma być 19xx to będzie to 1920x1080, a nie 1920 x 12xx. Do tego na lapie masz pewnie też matryce z proporcjami 16:9, więc 12xx x 10xx na pewno nie będzie wyglądać za ładnie.
1366 x 768 na lapie i 1920x1080 na monitorze powinno być git
Napisane przez whiler
jak ma być 19xx to będzie to 1920x1080, a nie 1920 x 12xx. Do tego na lapie masz pewnie też matryce z proporcjami 16:9, więc 12xx x 10xx na pewno nie będzie wyglądać za ładnie.1366 x 768 na lapie i 1920x1080 na monitorze powinno być git
zgadza sie. juz ustawilem monitor w domu
Planuje kupić monitor do gry. Myślę o 24 calowym full hd. Tylko czy nie będzie problemu z uruchomieniem go na moim lapku ze zintegrowaną kartą grafiki Intel GMA X3100??
Mam dwa pytania. Planuję kupić monitor 24 cale FULL HD. Czy moja karta graficzna NVIDIA GeForce GT 330M da radę obsłużyć ten monitor w całej jego okazałości bez ograniczania się z ustawieniami?
Drugie pytanie. Jak wygląda połączenie monitora do laptopa. Rozumiem, że istnieje sposób, aby były aktywne naraz 2 monitory, ten dokupiony i matryca laptopa. Jak wtedy wygląda przejście kursorem myszki z jednego monitora na drugi?
albo ustawiasz klonowanie (to samo na obu ekranach) albo po prostu po dojechaniu do prawej krawędzi monitora nr 1 kursor pojawia się przy lewej krawędzi monitora nr2
karta obsłuży spokojnie
dzisiejsze sterowniki do kart graficznych są na tyle intuicyjne że po podłączeniu i chwili zabawy nie będziesz miał problemu z konfiguracją