Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Komputer stacjonarny do pokera.

11 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,698 Wyświetlenia
darosz5

Szukam jakiegoś kompa do gry w pokera. Chcę wydać ok. 2.5k PLN. Szukałem trochę w necie i znalazłem parę zestawów.

1. Zestaw 1 +dysk SSD 128GB (na bazę i system)

2. Zestaw 2 +dysk SSD 128GB (na bazę i system)

3. Zestaw 3 (zamienić dysk SSD 64GB na 128GB)

Jak oceniacie te zestawy? Coś byście pozamieniali, poprzekładali, pododawali itp?? Jakie jeszcze rzeczy trzeba by dokupić (oprócz obudowy)?

Be gentle guys, bo moja wiedza na temat sprzętu komputerowego skończyla się kiedy procesory zaczęły mieć "rdzenie :P

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
insanepro

To chyba nie do konca do Poksa bo w kazdym dobierasz względnie mocna karte graficzna kosztem biednych procesorow. Szczerze zaden mi sie nie podoba ;d

Odpowiedz
Cytat
darosz5 Autor wątku
darosz5

Tak naprawdę to wziąłem kilka częściej pojawiających się zestawów. Dlatego pytam o jakieś zamiany czy poprawki lub też jakiś zupełnie inne propozycje.

Odpowiedz
Cytat
Gratek

Tak na dobrą sprawę to do pokera wystarczy integra HD4000 :-)

Odpowiedz
Cytat
insanepro

Do Poksa SSD obowiązkowo + lepszy procek, nie połączysz sensownie to z kartą graficzną w tych pieniądzach. Jeżeli poświęciłbyś 3.4-3.5k zł to wtedy sprawisz sobie zestaw do najnowszych gier + Poker.

Odpowiedz
Cytat
darosz5 Autor wątku
darosz5

Ja generalnie nie potrzebuje kompa do najnowszych gier, zeby mi smigaly w max detalach. Raczej, zeby mi smigaly na srednich:P. Jaki procesor jest w takim razie warty obejrzenia? Jaka karta graficzna (rozumiem, ze tu trzeba zejsc w jakości)?

Odpowiedz
Cytat
sz3sz

jak Cie interesuje uzywka to moge wypisac parametry, bo spadam za niedlugo z kraju i zostawie stacjonarke (skladana pod poksa i okazjonalnie gierki)

Odpowiedz
Cytat
insanepro

Napisane przez darosz5
Ja generalnie nie potrzebuje kompa do najnowszych gier, zeby mi smigaly w max detalach. Raczej, zeby mi smigaly na srednich:P. Jaki procesor jest w takim razie warty obejrzenia? Jaka karta graficzna (rozumiem, ze tu trzeba zejsc w jakości)?

To nadal za dużo jak na tą cene imo z uwagi na SSD, który jest drogi.
Ja wstawiłbym i5, żeby to chociaż miało jakieś ręce i nogi ;p

Benchmark CPU

Zerknij sobie na to zestawienie procesorów, zobacz co oni Ci proponują w tych zestawach ;p

Odpowiedz
Cytat
Gratek

Składanie stacjonarki za over 2k, bez conajmniej i5 to jakaś patologia :-)
Nie po to się składa blaszaka, żeby mieć w nim bebechy jak w biurowym laptopie do office'a i internetu.

Odpowiedz
Cytat

pod pokera:

1. Jeśli zamierzasz grać na 1 monitorze to dodatkowa grafika na pokładzie mija się zupełnie z celem. Wrzuć jak najwięcej ramu (jest stosunkowo tani więc proponuje 8-16GB 1600MHz). Procek i3 na płycie z zintegrowanym układem graficznym. Przy SSD warto wydać więcej grosza na dysk o wyższych parametrach odczyt/zapis.

2. 2 monitory = dodatkowa grafika. 200-250zł, która będzie miała możliwość wyświetlania obrazu na 2 monitorach

poker + gierki:

1. jeśli nie jesteś fanatykiem to grafika 256bitowa to niepotrzebny wydatek. Można kupić coś w okolicach 300-350zł i też będzie śmigać, a zaoszczędzone pieniądze wrzucić koniecznie na procka i5

Odpowiedz
Cytat
Paavv

Tak jak reszta pisze i5 i RAM 1600mhz, tylko nie wiem czy za 2,5k nie złożyłbyś już czegoś z i7, warto poszukać.

Co do samego stwierdzenia, "komp do pokera". To mój stary PC cały czas u mnie stoi, bo czasem mi się przydaje i sprawdziłem. Pentium 4 3.0ghz, zintegrowana grafika, 2GB RAMu. 20 stołów +HM2 z 0,5mln bazą + jakaś muzyczka + poker stove ciągnie bez problemów, nic się nie tnie, tylko komputer jest czysty. Windows i tylko te programy co wyżej wgrane. Więc jak "komp do pokera" to pewnie i za pół tysiaka by się znalazł taki :P

Odpowiedz
Cytat