Witam
Szukam rady na temat zakupu Kindla, zastanawiam się nad tym za 69$ lub 119$, co sądzicie??
http://www.amazon.com/gp/product/B0051QVESA/ref=fs_tq
Jakie są opłaty celne z tym związne?
Czy lepiej kupić Kindla gdzieś w Polsce, na allegro??
Witam
Szukam rady na temat zakupu Kindla, zastanawiam się nad tym za 69$ lub 119$, co sądzicie??
http://www.amazon.com/gp/product/B0051QVESA/ref=fs_tq
Jakie są opłaty celne z tym związne?
Czy lepiej kupić Kindla gdzieś w Polsce, na allegro??
Yo,
posiadam kindle touch i ogólnie kindle bardzo polecam. Rewelacyjnie się czyta, lepiej niż klasyczne książki. Do tego poprzerabiałem sobie dużo książek pokerowych i teraz chętniej mi się z tych książek uczy.
Jeżeli masz zamiar czytać w nocy to bierz kindle paperwhite, ponieważ tylko paperwhite ma wbudowane podświetlenie. W reszcie czytników tego nie ma i jest to wielka wada dla kogoś lubiącego czytać nocami.
Ale jeżeli chcesz zaoszczędzić to kindle classic też będzie spoko wyborem,
będziesz zadowolony
Napisane przez Zizou05
Witam
Niedawno zakupiłem Kindle classic na stronie Amazon za 89$ (ten za 69$ jest przeznaczony na rynek USA (w menu wyświetlają się reklamy) i nie możńa go oficjalnie kupić na stronie z wysyłką do PL -chociaż na allegro sprzedają takie czytniki). Płaciłem normalną kartą debetową a cała procedura jest opisana na http://swiatczytnikow.pl/.
Całkowity koszt to 127$ (89$ Kindle, 14$ przesyłka (czekałem 2 dni) 24$ cło)
Ogólnie jestem mile zaskoczony funkcjonalnością urządzania. Jedyny minus to obsługa plików pdf.
Napisane przez sergii1984
Jedyny minus to obsługa plików pdf.
Niestety PDFy trzeba przerabiać na .mobi żeby przyjemnie poczytać.
Ja mam tego klasycznego kindla (chyba kindle 3), czarno-biały, bez dotykowego ekranu itp. Jestem bardzo zadowolony. PDFy czytam bez problemu, ale mam na tyle dobry wzrok, że nie muszę stosować żadnego powiększenia literek. Jeżeli wzrok gorszy to koniecznie trzeba przerobić na mobi.
Pzdr
Napisane przez thomaPL
moze pomoze Ci
http://swiatczytnikow.pl/to nie kryptoreklama
ale moj znajomy jest "fanatykiem"
Też polecam, rzeczowa stronka.
@sergii1984: Do konwertowania plików pdf całkiem niezły jest Calibre ( http://calibre-ebook.com/ ). Używam od dłuższego czasu i poza konwertowaniem tabelek nie było większych problemów.
Również polecam Calibre. Bardzo rozbudowany, jeśli chodzi o obróbkę .mobi generalnie i wygodny.
Przy zamówieniu na stronie jest opcja dodatkowej gwarancji na 2 lata za 30$ oraz zasilacza za 10$. Czy opłaca się którąś z tych rzeczy wziąć?
Gwarancja na Kindla dobra rzecz. Ludzie dostawali nowe kindle nawet jak sami uszkodzili wyświetlacze. Jednak za dwa lata za $30 pewnie bedzie mozna kupic sobie nowego czytnika ebookow wiec imo nie oplaca sie brac tego.
Ładowarka też niepotrzebna, kindle ładuje się szybko przez kabel do PC, a bateria trzyma baaaardzo długo.
Nie trzeba czekać 2ch lat. Od roku reklamowali, że wprowadzą czytnik za 15$. Specyfikacja mizerna, ale w pełni wystarczająca za tę cenę. Niedawno dostałem od nich maila, iż będą wprowadzać na początku 2013 do sprzedaży.
Txtr Beagle
A gwarancja na Kindla dobra rzecz, ja używam już trzeciej sztuki, a zapłaciłem tylko za pierwszego (pierwszy padł po ~1,5 roku 0,5roku przed końcem gwarancji, dali nowy i rok gwarancji. drugi padł ~2 tygodnie przed końcem gwarancji
Ktoś im się w departamencie minimalnie walnął w liczeniu wytrzymałości urządzeń :D)
Napisane przez kajot205
Nie trzeba czekać 2ch lat. Od roku reklamowali, że wprowadzą czytnik za 15$. Specyfikacja mizerna, ale w pełni wystarczająca za tę cenę. Niedawno dostałem od nich maila, iż będą wprowadzać na początku 2013 do sprzedaży.
Txtr BeagleA gwarancja na Kindla dobra rzecz, ja używam już trzeciej sztuki, a zapłaciłem tylko za pierwszego (pierwszy padł po ~1,5 roku 0,5roku przed końcem gwarancji, dali nowy i rok gwarancji. drugi padł ~2 tygodnie przed końcem gwarancji
Ktoś im się w departamencie minimalnie walnął w liczeniu wytrzymałości urządzeń :D)
to Cie troche oszukali z tym rokiem gwarancji na drugiego i nowego, bo skoro na pierwszy miales dwa lata to na drugi powinienes miec tyle samo dostajac nowy sprzet
ale to taki offtop
No nie wiem, zapłaciłem za jednego kindla i dwa lata gwaracji, dostałem 3xKindle i w sumie 4lata gwarancji. Dla mnie dobry deal.
To podam swoj przyklad. Wygralem nawigacje dostalem 2 lata gwarancji, po 1.5 roku sie popsula odeslalem i dostalem nowa, i znow 2 lata gwarancji, pozniej popsula sie nastepna i dostalem nowa, 3x drozsza niz poprednia i znow 2 lata gwarancji ;). Kiedys szukalem informacji dokladnych odnosnie tego i gadalem z jakas baba z urzedu do ochrony praw konsumenta czy jak sie to zwie. Stwierdzila ze wedlug prawa jak wymieniaja jakas czesc/caly przedmiot na nowy, to gwarancja leci od nowa, tyle ile bylo na poprzedni.Czyli przyklad znowu: kupiles cos, popsulo sie po 1.5 roku, idziesz wymieniac, dostajesz gwarancje od wlasciciela sklepu czy kogo tam, na pozostale pol roku, albo rok, to ten ktos poprostu wali w chuja. Jednak jezeli naprawiaja Ci to, a nie wymieniaja, to caly czas gwarancja jest od daty zakupu przez czas ktory firma wyznaczyla, wiec w wiekszosci dwa lata. To tyle offtopu.
Napisane przez kamil90
Stwierdzila ze wedlug prawa jak wymieniaja jakas czesc/caly przedmiot na nowy, to gwarancja leci od nowa, tyle ile bylo na poprzedni.
No tak, ale to prawo polskie czy europejskie? bo amazon nie korzysta z polskiego prawa wysyłając ci kindle z uk/niemiec.
erykzholdy możesz napisać coś więcej - dlaczego akurat ten nook jest dobry?
Napisane przez qwpxd
Napisane przez kamil90
Stwierdzila ze wedlug prawa jak wymieniaja jakas czesc/caly przedmiot na nowy, to gwarancja leci od nowa, tyle ile bylo na poprzedni.No tak, ale to prawo polskie czy europejskie? bo amazon nie korzysta z polskiego prawa wysyłając ci kindle z uk/niemiec.
erykzholdy możesz napisać coś więcej - dlaczego akurat ten nook jest dobry?
jest przyjemniejszy w obsłudze i ma więcej fukcji i ponoć lepiej sie pdfy czyta,
chociaz do pdf-ów 6 cali to za mało po prostu.
Poczytaj na forum czytników.
Zdecydowałem się wstępnie na kindle paper white, ale planuje też zakup ipada.
Pytanie czy ktoś z Was czyta ebooki na ipadzie? Kupić obie rzeczy czy może sam ipad wystarczy?
Znam ludzi którym wystarczy ipad, ale jak chcesz dać kilka tys za ipada,
to nie żałuj 100$ dla swojego zdrowia.
Różnica jest taka że epapier w ogole nie męczy wzroku (wiem, bo mam kindla) bo nie jest lampą, a ipad niestety wali światłem i męczy wzrok tak samo jak każdy inny rodzaj monitora.
Do kolorowych gazet napewno ipad bedzie lepszy, ale na ebookach sie super czyta.