Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] jaki net wybrac?

13 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,259 Wyświetlenia

Pewnie juz takich tematow juz bylo kilka, ale nie chce mi sie szukac ;x

Chodzi mi o przenosnego neta, obecnie mam iplusa i moge przedluzyc umowe:
3 giga transferu za 33zł/miesiac.

Orientuje sie ktos czy znajde cos lepszego?

Wypowiedzialem juz umowe ale gosciu bedzie jutro dzwonil i mam mu dac ostateczna odpowiedz. <help>

12 odpowiedzi

Koniecznie potrzebujesz bezprzewodowego? Sam taki mam Play 10GB transferu danych 1mb/s za 45zł po przedluzonej umowie i niestety przedluzenie umowy był ogromnym błędem. Jednak internet bezprzewodowy z limitem transferu danych jest bardzo problematyczny. ja czekam do luteg, kiedy konczy mi się umowa i uderzam na dialog 9mb/s za te same pieniądze, BEZ limitu danych. W Polsce nie ma za dużego wyboru internetu bezprzewodowego:Plus, Play, Orange i to chyba wsio.

Pozdrawiam.

jezeli internet bezprzewodowy to tylko play, zdecydowanie najlepsza oferta. Sam pykam na Playonline w pokerka i jest ok :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Wolvek
jezeli internet bezprzewodowy to tylko play, zdecydowanie najlepsza oferta. Sam pykam na Playonline w pokerka i jest ok :D

a ile płacisz i jaki transfer?

ja prepaid 2gb-30 zł ale wersja abonamentowa jest zdecydowanie lepsza z tego co pamietam 39 zł 7gb.

MrBaikal

3 giga transferu za 33zł/miesiac.??

Ja mam tel w orange, i jak doładowywuję za 100zł mam do dyspozycji 7GB + 100 na rozmowy / sms

http://www.orange.pl/portal/map/map/internet_free_pre_discover

kaarols

internet z playa działa tylko na sygnale z nadajników play, a oni mają tylko nadajniki 3G czyli on działa praktycznie tylko w miastach

giuseppePK

przeciez na stronach operatora macie mapki zasiegu
u mnie w malym miasteczku kazdy net
mobilny to krzak
teraz jest oferta cyfrowego p0lsatu
internet LTS sprawdz i to bo mnie zaintrygowal

ja play 3g mam w " krzakach" u siebie, zalezy gdzie sie mieszka

giuseppePK

no wlasnie wiec przed wyborem nalezy sprawdzic mapy zasiegu
bo co Ci po tym ze ktos z wawy napisze ze play mega 10mb ma jak u niego w miescie zlapie edge i sie wkopie na neta 512kb/s
cenowo juz jest podobnie

ikarPL

Jesli chodzi o mnie to tak - uzywalem prywatnie PLAY, mam firmowego Plusa i Orange - i jesli mieszkasz w duzym miescie jest ok (chociaz opoznienia sa tak duze ze ciezko sie chocby uzywa skype) jesli chodzi o wioski to jest katastrofa - internet taki musi dzialac przynajmniej w UMTS zeby dalo sie z niego korzystac. Jesli masz mozliwosc to decyduj sie na stale lacze. Nie wiem dokladnie skad jestes ale nawet w miescinach typu Cybinka mozna sobie wziac w miare dobre lacze za niewielka kase)

tygrytron18

A jaki polecacie net który sie nie rozłacza bo mam radiówke i mam czasami tak że nie mam internetu przez pół godziny a to jest tragedia jak sie gra sity.

gladius01

Napisane przez ikarPL
jesli chodzi o wioski to jest katastrofa - internet taki musi dzialac przynajmniej w UMTS zeby dalo sie z niego korzystac. Jesli masz mozliwosc to decyduj sie na stale lacze. Nie wiem dokladnie skad jestes ale nawet w miescinach typu Cybinka mozna sobie wziac w miare dobre lacze za niewielka kase)

Ja mieszkam na wsi,7 km od najbliższego miasta.
Kiedyś miałem neostrade i z łączem była tragedia(ciągle jakieś awarie,problemy).
Teraz mam orange free dom proo(czy jakoś tak) z limitem transferu 3gb i jeżeli chodzi o stałość łącza to jest zajebi.... ale ten limit transferu to już -
Jedyny plus to że mam 2 kompy podłączone(stary na kablu i laptop na wifi).
Ale jak skończy sie umowa to przejde na free z większym limitem transferu i darmowymi nocami.