Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Internet

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
479 Wyświetlenia
rootpl

Witam.
Mam pewne pytanie, może ktoś będzie w temacie i udzieli mi kilka cennych informacji.
Interesuje mnie zakup internetu, bezprzewodowego ( ale taki, że wkładam tylko taki jakby pendrive do USB i działa, nie wiem jak to się nazywa ).
Cena do 50zł, fajnie gdyby transfer był duży, a gdyby np. w nocy nie zabierało transferu to byłoby idealnie.

A i najważniejsza rzecz, chcę coś takiego tylko jednorazowo, nie interesuje mnie abonament, da się coś takiego w ogóle zrobić ?

Z góry dzięki za pomoc.
Pozdro

4 odpowiedzi
chmielu004

Jesli chodzi o Intenet bezprzewodowy na karte to cieżko znaleść modem w takiej cenie. Najtaniej podajże startery wraz z modemem ma t-mobile (200 zł).
Ale musisz zerknąć na ich stronę. W plusie i innych sieciach modemy są bardzo drogie do kupienia na własność. Jeśli chodzi o modemy bez simlocka to zaczynają sie od ok. 350- 400 zł w zwyż. Zobacz oferte playa może mają internet na karte z modemem.

rootpl Autor wątku
rootpl

to co wchodzi do USB to jest modem ?
bo ja mam internet z PLAY ( PLAY ONLINE ) 10gb miesięcznie, mam modem wszystko, tylko, że w tym miesiącu mi te 10gb nie starczy prawdopodobnie.
bardzo dużo siedzę po nocach, gram w pokera i ciężko jest nie słuchać jakiejś muzyki na youtubie podczas gry, a taki youtub to mnóstwo transferu zjada.

TomaszPB

Z tym modemem to raczej przesadziłeś... Owszem 200 zł w t mobile ale taniej można kupić... Ja zapłaciłem 150zł bez simlocka a na allegro masz jeszcze taniej.

pumaolePL

Po pierwsze zastanow sie czy potrzebny jest Ci taki net (czeste wyjazdy ,laptop),jezeli tak to wez taki ktory ma najlepiej rozbudowana mape zasiegu.
Jak nie wyjezdzasz, to wg mnie lepszym i na pewno tanszym rozwiazaniem bedzie kupno anteny kierunkowej i podpiecie sie pod jakas siec wifi. Mozna znalezc sieci niezabezpieczone ew. podlaczyc sie do jakiejs osiedlowej z haslem (ale to sie juz musisz dogadac).Ja tak mam i place 10 zl /mies za 2MB bez limitu. Koszt dobrej anteny to ok 200 zl.