Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Duże słuchawki

65 Posty
26 Użytkownicy
0 Reakcje
7,241 Wyświetlenia
ArchitektZysku

Jeśli zależy Ci na najlepszej proporcji ceny do jakości to polecam wybór słuchawek Sennheiser HD448 za 250zl teraz chodzą. Wszystko brzmi czysto i wyraźnie. Lepszą jakość dźwięku za tą kasę ciężko będzie znaleźć. Odradzam je natomiast jak lubisz mocny i przesadzony bas. W tych jest zrównoważony, ale też daje kopa. W dodatku są bardzo komfortowe i można je nosić długo. Półotwarte.

Wiem też, że wyżej wymienione CALe dają radę.

koval1990

Polecam Icematy

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=85014

super wygodne i super jakosc. Swojego czasu gralem w cs i na tych sluchawkach z bardzo daleka slyszalem bardzo dokladnie z kad nadchodzi przeciwnik wiec jakosciowo sa naprawde EV+

Napisane przez koval1990
Polecam Icematy

W żadnym wypadku nie kupuj sprzętu dla graczy - z reguły kiepska jakość w stosunku do ceny.

isioveb

Ja nie dawno kupowałem słuchawki i miałem podobny dylemat, wybór padł na Sennheiser HD 555. Zakupu nie żałuje, bardzo wygodne, dźwięk bardzo dobry.

Jeśli szukasz czegoś do 200zł to wg. mnie tylko AKG K-514 - na prawdę super sluchawki, też bardzo wygodne, mi tylko ich wygląd nie do końca się podoba.

zyziu

Też mam Sennheiser HD 555. Również polecam:)

Sennheiser HD 555 są bardzo wygodne i mają świetne brzmienie, polecam.

A tak w temacie słuchawek - nie wiem czy słyszeliście o Ultimate Ears, odłamie firmy Logitech, robiącej "pchełki" do uszu.

Przed zakupem trzeba zrobić sobie odlew wnętrza ucha i wysłać do nich, następnie wybrać sobie design zewnętrznej strony słuchawek (całkowicie dowolny).

Dostajemy słuchaweczki idealnie dopasowane do ucha, z niesamowitym dźwiękiem oraz niesamowitą ceną, którą trzeba za nie zapłacić.

Podobno korzystają z nich największe gwiazdy muzyki - sprawdźcie jak wyglądają ich modele.

Ultimate Ears

Dreadee

też używam tych sennków i jestem bardzo zadowolony, również polecam :)

Jakub : Ultimate Ears robi tez (w wiekszosci) zwykle dokanalowki.
Mowiac zwykle mam oczywiscie na mysli, ze wcale nie sa odlewane. Cena z pewnoscia zwykla nie jest.

Sluchawki robione na podstawie odlewu ucha robi wiele firm. Ceny sa faktycznie bardzo wysokie, ale jakosc dzwieku jest swietna, a izolacja najlepsza mozliwa i wlasnie dlatego korzystaja z nich artysci, ktorzy uzywaja ich jako monitorow.

Tak w ogole to watpie, zeby slabi artysci popowi faktycznie dostrzegali genialnosc takiego sprzetu. Uzywaja go raczej, bo moga.

Napisane przez mistrzbara

Jakub : Ultimate Ears robi tez (w wiekszosci) zwykle dokanalowki.

Mowiac zwykle mam oczywiscie na mysli, ze wcale nie sa odlewane. Cena z pewnoscia zwykla nie jest.

Sluchawki robione na podstawie odlewu ucha robi wiele firm. Ceny sa faktycznie bardzo wysokie, ale jakosc dzwieku jest swietna, a izolacja najlepsza mozliwa i wlasnie dlatego korzystaja z nich artysci, ktorzy uzywaja ich jako monitorow.

Tak w ogole to watpie, zeby slabi artysci popowi faktycznie dostrzegali genialnosc takiego sprzetu. Uzywaja go raczej, bo moga.

Bardzo ciekawe, nie wiedziałem że coś takiego jest popularne i myślałem że Ultimate Ears to pionier w tej dziedzinie.

I tak bardzo mi się podobają, od razu zamówiłbym czarne z czachami :)

Wszystko zależy od tego, jakiej muzyki słuchasz. Jaki masz odtwarzacz ciepły, zimny, neutralny, analityczny (niestety większość dobrych słuchawek nausznych nie zasili odpowiednio odtwarzacz, będzie potrzebny wzmacniacz) albo kartę dźwiękową. Jaki lubisz dźwięk? Kiedy słuchawki dodają coś od siebie, trochę ciepła, chłodu, czy wolisz słyszeć każdy szczegół, każdy błąd? W drugim przypadku potrzeba dobrego źródła. Znając te rzeczy, można polecić słuchawki ;)

Drus92

posiadam hd 555. Do domu polecam jaknajbardziej, co do wygody to gwarantuje ci 100% satysfakcje. No ale musisz pamietac ze do tych sluchawek jezeli uzywasz "normalnej" karty dzwiekowej to bedziesz niemile zaskoczony, poniewaz to juz wyzsza polka wiec i zeby czysty dzwiek byl potzeba karty z wyzszej polki. Ja na ten przyklad mam katre zewnetrza emu + sluchawy = wysmienite zjawisko :)

Rantrave Autor wątku
Rantrave

Napisane przez ThomasTheKing
Wszystko zależy od tego, jakiej muzyki słuchasz. Jaki masz odtwarzacz ciepły, zimny, neutralny, analityczny (niestety większość dobrych słuchawek nausznych nie zasili odpowiednio odtwarzacz, będzie potrzebny wzmacniacz) albo kartę dźwiękową. Jaki lubisz dźwięk? Kiedy słuchawki dodają coś od siebie, trochę ciepła, chłodu, czy wolisz słyszeć każdy szczegół, każdy błąd? W drugim przypadku potrzeba dobrego źródła. Znając te rzeczy, można polecić słuchawki ;)

:rage: :rage: :rage: :rage: :rage:

muszę się zastanowić

Niektóre sklepy dają możliwość posłuchania swojej muzyki przez słuchawki w sklepie. Nie da się polecić słuchawek, znając zakres finansowy kupującego ;) Jeżeli chcesz zainwestować powyżej 100 zł to myślę, że warto to przemyśleć.

To i ja się podepnę do wątku. Potrzebuję słuchawek do biegania.

Bezprzewodowe, najlepiej małe i lekkie.

Standardowe pchełki jakimś dziwnym sposobem nie mieszczą mi się do uszu ;)

mbary92

Napisane przez KolBro
To i ja się podepnę do wątku. Potrzebuję słuchawek do biegania.

Bezprzewodowe, najlepiej małe i lekkie.

Standardowe pchełki jakimś dziwnym sposobem nie mieszczą mi się do uszu ;)

Chyba brak takich na rynku. Bezprzewodowe musisz podłączyć do prądu, tzn stacje.

mouse91

a jeżeli chodzi o słuchawki bezprzewodowe to co polecacie? Jak to jest w ogóle z bezprzewodowymi, one są na baterie? czy trzeba je ładować co jakiś czas? ogólnie bezprzewodowe lepiej się sprawdzają? (Oglądając niektóre trenningi na poker strategy zauważyłem że większość trenerów ma słuchaweczki bezprzewodowe - więc chyba coś w tym musi być:D)

mbary92

Napisane przez mouse91
a jeżeli chodzi o słuchawki bezprzewodowe to co polecacie? Jak to jest w ogóle z bezprzewodowymi, one są na baterie? czy trzeba je ładować co jakiś czas? ogólnie bezprzewodowe lepiej się sprawdzają? (Oglądając niektóre trenningi na poker strategy zauważyłem że większość trenerów ma słuchaweczki bezprzewodowe - więc chyba coś w tym musi być:D)

W słuchawki wkładasz baterie. Stacje dokującą podłaczasz do prądu i do telewizora/dvd/mp3 czy co tam masz co ma wejscie na dżeka.

Ja posiadam takie

ale i tak przewodowe>bezprzewodowe pod kontekstem jakości dźwięku

mouse91

a jakie to baterie zwykłe paluszki? są modele z akumulatorem w środku? (zamiast baterii ładowanie?)

mbary92

Napisane przez mouse91
a jakie to baterie zwykłe paluszki? są modele z akumulatorem w środku? (zamiast baterii ładowanie?)

Zwykłem paluszki-akumulatory

Ja posiadam bezprzewodowe słuchawki, które trzeba ładować co jakieś 6h.

Są leciutkie i jestem bardzo zadowolony.

Swobody ruchu nie da się przecenić.