Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Comp Fix

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
525 Wyświetlenia

Witam

Spoiler

PC / Windows XP

Chciałem sobie usiąść do sesji , odpalam kompa , ide po śniadanko , przychodze i ...
pupa . Problem wygląda następująco :
Pojawia sie ten ekranik z trybami awaryjnymi itp. po wybraniu czegokolwiek nastepuje 'restart' i uruchamia sie z powrotem . I tak w kółko .
Niestety nie znam sie na wewnetrznych potrzebach komputerow .
Chcialem zaczerpnac rady najpierw tutaj , moze ktos mial podobny problem i go rozwiazal .

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
thomaPL

restartuje sie w trybie zwyklym i awaryjnym?
masz opcje wyboru "ostatnia dobra znana konfiguracja" ?

jezeli da sie uruchomic w awaryjnym
wejdz we wlasciwosci dysku i ustaw sprawdzanie bledow ( pelne ) wtedy po restarcie, uruchomi sie checkdisk

jezeli nie da rady go uruchomic, musisz pogooglowac i uruchomic checkdiska z plyty instalacyjnej - w googlu instrukcja

jezeli nie pomoze, raczej reinstall systemu ( czesto wychodzi szybciej niz grzebanie sie z naprawa ) ale na poczatek sprawdz dysk pod katem uszkodzonych sektorow - np plyta bootujaca z seatoolsem ( www.seagate.com )
pozdr.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_
Spoiler

Pisze z komy

Dzieki za odp

Tryb awaryjny
Tryb awaryjny z obsluga sieci
Tryb awaryjny z wierszem polecenia
Ostatnia znana dobra konfiguracja < ostatnie działające ustawienia >
Uruchom system Windows normalnie

Po kliknieciu w obojetnie ktora opcje nastepuje reset [ uruchamia sie od poczatku i dochodzi do tego samego okienka ]

W trakcie wlaczania mozna kliknac :
F2 [ to run Setup ]
F11 [ for Boot Menu ]

Odpowiedz
Cytat
thomaPL

no to pozostaje Ci opcja checkdisk z plyty bootujacej

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

:rage: :rage: :rage: :rage: :rage:

Chyba oddam do serwisu , bo jak zaczne cos robic z moimi dwoma lewymi rekoma to go zryje doszczetnie .

Odpowiedz
Cytat
thomaPL

powodzenia ;)

Odpowiedz
Cytat
tras

Miałem dokładnie to samo na laptopie w zeszłym tygodniu.

Chciałem zrobić reinstal systemu, ale straciłbym wszystko co mam na dysku bo mam tam tylko jedną partycję. Wyjąłem dysk i podłączyłem do drugiego lapka, żeby zgrać co potrzeba.

Po włożeniu dysku do pierwszego laptopa, odpalił się checkdisc, naprawił kilka błędów i wszystko teraz działa. Nic nie musiałem formatować.

Odpowiedz
Cytat