Siemka.
Mam monitor Della i Asus VW192s.
Zawsze siedziałem przy jednym i było wszystko spoko, przy tym dellu.
Teraz podłączyłem drugi, tego Asusa, 5 min i jak patrzę z jednego na drugi to mnie tak oczy zaczynają boleć, że nie da rady, nie mogę korzystać z tego Asusa.
W czym może tkwić problem ? Na pierwszy rzut oka widać, że Asus ma inne kolory + widać takie specyficzne fale na szkle ( nie wiem jak to wytłumaczyć ).
Ma ktoś jakieś propozycję jak to ogarnąć ?
Pozdro
siemka, sprawdz sobie odswiezanie moze sie zmienilo na np 59 czy 60 hz. jak nie wiesz gdzie to znalesc, to napisz jaki windows pokieruje
Napisane przez bushmen
siemka, sprawdz sobie odswiezanie moze sie zmienilo na np 59 czy 60 hz. jak nie wiesz gdzie to znalesc, to napisz jaki windows pokieruje![]()
A mógłbyś "na forum pokierować" - chociaż pobieżnie.. inni też by mogli skorzystać:)
Bolom oka, bolom
Tak jak kolega wyżej napisał - coś nie halo jest. Na jednym monitorze tego tak szybko sie nie wychwytuje a na dwoch/kilku lekkie odchylenie i ciągłe co sekundowe zerkanie i zmiany dla oka są zabójcze. Do tego po kilku h i łeb zacznie boleć.
mam 60hz
znalazłem na internecie, żeby wejść w tryb serwisowy i zrobić reseta, zrobiłem i jest delikatnie lepiej
a 60hz to dobrze czy źle ?
pytanie troche z innej beczki, jak sobie radzicie z prawie codziennymi dlugimi sesjami przed monitorem ? macie moze jakies okulary do pracy przy komputerze, lub cos w tym stylu? Bo nie chce za jakis czas byc slepy
Napisane przez guciu87
Napisane przez bushmen
siemka, sprawdz sobie odswiezanie moze sie zmienilo na np 59 czy 60 hz. jak nie wiesz gdzie to znalesc, to napisz jaki windows pokieruje![]()
A mógłbyś "na forum pokierować" - chociaż pobieżnie.. inni też by mogli skorzystać:)
windows 7:
Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Ekran\Rozdzielczość ekranu
prawy klik na ekran\własciwosci i tam monitor
Napisane przez rootpl
mam 60hz
znalazłem na internecie, żeby wejść w tryb serwisowy i zrobić reseta, zrobiłem i jest delikatnie lepieja 60hz to dobrze czy źle ?
ciezko powiedziec, u mnie jeden nowy dell u2412m chodzi na 59hz, a stary BENQ na 60 hz