Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

15,6" Photoshop i Poker + Tracker

9 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
810 Wyświetlenia
kumiszcz

Hej,
Potrzebny sprzęt. Opis podam w punktach, tak będzie przejrzyściej :)

• Do czego głównie ma służyć? Photoshop -> praca z grafiką, Poker + tracker, Internet + Multimedia (czyt. normalne użytkowanie)
  • Zależy mi na dobrej kulturze pracy i jak najmniejszej awaryjności
  • Laptop w 70% będzie używany jak "stacjonarka" (z podpiętym monitorem i resztą brygady) jednak musi się równie dobrze sprawować w podróży
  • Z wiadomych mi minimów: 8GB RAM, procek i5/i7, dedykowana grafika najlepiej nVidia GeForce 1GB<
  • HDMI, kamera i mikrofon to must have
  • Panowie tu na forum polecają matryce full HD, więc pewnie byłoby dobrze taką mieć
  • Mile widziane: długi czas pracy, wydzielona klawiatura numeryczna, preinstalowany system operacyjny Win7
  • Gwarancja producenta i serwis door to door byłby mile widziany
  • Zakupu mogę dokonać stacjonarnie lub przez internet (ale tylko od sprawdzonego dilera)

Znalezione ciekawe egzemplarze:

1. Asus K53SK X53SK
  2. Asus X53SK K53SK
  3. ASUS K55VM
  4. Lenovo Z580A

Doradźcie proszę kobiałce :f_love:

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
espantheon

blondi nawet nie zauwazyla ze 1 i 2 to to samo tylko te kody się zamieniły miejscami :D :D :D

a jesli nie mam racji to z gory przeprszam bo nawet mi sie w linki nie chcialo klikac :D (chuckle)

edit: to samo raczej, tylko jedno bez systemu ha ha ha, mój informatyk ucki :*

Odpowiedz
Cytat
Ein89

AD 2. Jak do pracy z grafiką to spokojnie daje radę, sam używam podobnego i przy odpalonym photoshopie + dreamweaver + często afterze pracuje płynnie i nie wydaje z siebie żadnych dźwięków przegrzania ;) Jedynym zastrzeżeniem jest serwis, o tym pisałem w podobnym wątku, mianowicie działa tragicznie. Oddałem w sumie z błahostką lapka do serwisu i był trzymany okrągły miesiąc, znajomy miał podobną sytuację i też lapek był trzymany tyle samo. Także nie wiem co oni tam tworzą, że tyle czasu trzymają komputery, ale to jest mega przegięcie.

Pozdrawiam Ein

Odpowiedz
Cytat
kumiszcz Autor wątku
kumiszcz

espantheon plus jeden ma taktowanie 4 x 2.0 GHz drugi 4 x 2.2 GHz :P

Ein89Sama mam teraz Asusa ale nie korzystałam jeszcze z serwisu więc jest to dla mnie przykra niespodzianka. Chociaż Asusy raczej wydawało mi się mało awaryjne są.

Może coś innego polecicie?

Odpowiedz
Cytat
0rdon

Za taką kwotę to ja osobiście brałbym della z serii biznesowej.

Odpowiedz
Cytat
Asura2006

http://allegro.pl/e6520-2-8-i7-8-0-500-15-6-1920x-i2489148832.html

Po wpisaniu jego service taga: 5NRLCS1 na stronie della napisane jest że ma on jeszcze 3lata gwarancji NBD, a z tego co ja się dowiedziałem kupując podobny model 2 miesiące temu nie potrzeba faktury/paragonu by mieć gwarancje od della. Serwisant sprawdza jedynie service tag naszej maszyny i jeżeli jest gwarancja to ją uwzględnia nawet jeżeli jest z innego kraju niż Polska ale w europie (bo jeżeli laptop jest z dystrybucji "poza europejskiej" to trzeba ją przenosić). W tym wypadku jest ze Szwajcarii/Niemiec.

Pytanie dlaczego ten sprzedawca pisze tylko o 30 dniach... być może nie ogarnia tematu (tak jak ten od którego ja kupiłem :) ) ale warto zapytać się czy nie było nic od nowości w laptopie wymieniane (czy są plomby itd.) bo jeżeli było poza autoryzowanym serwisem to może być problem z dalszą gwarancją.

Generalnie mam podobnego laptopa i sobię chwalę.

Odpowiedz
Cytat
kumiszcz Autor wątku
kumiszcz

Dlaczego Dell?

Osobiście jakoś jestem do nich zrażona :(

Odpowiedz
Cytat
Asura2006

bo:
- jest to ceniony sprzęt
- ma gwarancję NBD - jak coś się psuje następnego dnia przychodzi pan serwisant i naprawia wszystko u ciebie w domu
- ma wytrzymałą konstrukcje metalową (trochę przez to ciężki)
- ma fajną klawiaturę, w tym modelu podświetlaną a także numeryczną
- jest dość cichy i chłodny
- dobra matryca FHD lepszym odwzorowaniem kolorów niż standardowe badziewie. Photoshop anyone ?
- modular bay (zamiast napędu cd można wsadzic dodatkową baterię lub dysk)
- jako, że laptopy della są dość popularne przez dłuższy okres czasu będzie dostęp do części jak się coś po gwarancji zepsuje/spali albo po prostu będziemy chcieli dołożyć np modem 3g
- jest to dell ?:)

Odpowiedz
Cytat
kumiszcz Autor wątku
kumiszcz

A taki: klik?

Odpowiedz
Cytat