Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.
Ehhh to jest niestety problem stackingów, który mnie blokuje tutaj w paru kwestiach, bo jak by gość spasował, tak jak foldowali na moje 3bety, gdzie grałem nawet squeeze z 75s i 2 beczki na postflopie, zyskiwałem w tym spocie 1/2 stacka i wszyscy pisali "jeee, wp, co miales ? Aha, no well played na tych graczy"
spot z j6s, nie bede go szukał teraz, ale pamiętam go doskonale:
17 left
2k/4k Ante łacznie 2k
fold,fold,fold,fold, SB Raises 9000 HERO Raises 72 000 (AI) SB calls 63 000
Na prawdę proszę o wyrozumiałość w wielu kwestiach rozumiem, że chcecie by wasze pieniądze były bezpieczne i zarządzane zgodnie z waszymi zasadami, ale w momencie kiedy ja podejmując decyzje wiem, że w przypadku jej niepowodzenia (co następuje powiedzmy w 20% takiego AI (bo nie tylko mam na niego olbrzymie FEQ, ale też j6s nie gra aż tak źle na jego range)
Przeanalizowałem dokładnie tego spota i oto wyniki tych obliczeń:
Open 60%
55+, A2s+, K2s+, Q2s+, J6s+, T6s+, 96s+, 86s+, 75s+, 64s+, 53s+, 43s, A2o+, K2o+, Q6o+, J6o+, T6o+, 96o+, 86o+, 76o
zakładam, że z niskimi pocketami zrobi coś innego, np ship, który wydaje mi się u rozważniejszego gracza bardziej rozsądny.
call 20% (33% tego co on otwiera)
55+, A2s+, KTs+, A3o+, KQo (wyrzuciłem A3o dla poprawienia wyniku, jeśli przypadkiem otwiera wszystkie damy to wyrzucenie tego A2o poprawi wynik).
z J6s mamy przyzwoite equity:
35,57%~35%
przegrana: 0.65*68k = 44,2
wygrana: 0.35*78k = 27,3
27,3-44,2= -16,9k *0,33 = -5,58k
Fold 40% (66% tego co on otwiera)
15k*0.66= 9,9k
Wynik:9,9-5,58= 4,32k chipsow co daje 1,08bb na plusie
No musze przyznać, że nie jest to najbardziej profitowy spot, ale sporo tutaj edgu ukrytego. Po pierwsze, sporo Axow calluje, a nie wiem ile graczy będzie callowało tutaj wszystkie Axy, jego opening range tutaj to 50%, co jest imo dosyć tight mimo wszystko, jakby otwierał 100% to by to było dużo bardziej profitowe, bo calla byśmy dostali raz na 5 razy. Ten spot przestaje być profitowy przy około 40% jego opening rangu w tym spocie.
Jeszcze jest sprawa odnośnie edgu, o którym trochę rozmawiałem ostatnio z graczami mtt i powinienem go brać tutaj dużego, ale jest to turniej bardzo dynamiczny, więc spoty, gdzie angażuję 20bb stacka i wygrywam średnio 1bb+ na nich powinienem już brać. Tutaj mam 18bb, siedze na bb i otwiera mi bb, który faktycznie mnie zna, ja go nie, ale obstawiam, że to reg i taki sizeing 9k imo jest już jakimś tellem.
Zachęcam do dyskusji, skype do mnie macie jakby co, tylko proszę Panowie jeśli ja do was wychodzę z matmą i przykładam się do tego, by wytłumaczyć coś, z czego profitów nie mam, to bądźcie na tyle uprzejmi, by w swoich wypowiedziach opierać się jak najwięcej o to co policzalne, miarowne, konkretne, to na prawdę ułatwi nam komunikację i może z zwykłej ciekawości przerodzi się w coś z czego obie strony coś wyciągną.
Aha, dziękuje tym którzy dali mi thomb downy, z wyrazami zawsze z szacunkiem zawsze Panowie :sdrink