Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.
Zapytałem, bo Twoje wyniki nie przekonały mnie, jakobyś z takiej oferty miał średnio w longrunie wyciągać znacznie więcej niż 25% profitu, a taki profit jest niezbędny do opłacalności tej oferty. Wszystkie Twoje wyniki są już dość przestarzałe - pochodzą z czasów FTP lub MTT od czasu Twoich shipów (niby tylko rok, ale jednak) poszło do przodu i nie mamy podstaw przypuszczać, że nadal jesteś wygrywającym z graczem, zwłaszcza że na próbce z ostatnich 12 miesięcy (od 1 września 2011) jesteś break even (dla tych którzy nie mają Sharka - 790 MTT, avg BI $9, profit -$3, ability 56/100).
Markup na poziomie 1.25 jest absurdalny, bierzesz ponad 4000 PLN 'robocizny' za zagranie pięciu sesji, co jest moim zdaniem nieadekwatne wobec prezentowanej oferty. Porównaj sobie swoją ofertę z innymi graczami na tym i innych forach i zobaczysz, że znacznie lepsi od Ciebie za podobne oferty albo nie biorą ani grosza (tylko procent od profitu), albo ze znacznie niższym markupem. Dam tu choćby przykłady trenera PS Wombata (240 MTT, bez mu) lub solidnego rega mtt Tifuxisa ze świeżymi i b.dobrymi wynikami na dużo większej niż Twoja próbce (150 MTT, mu 1.20). Nie będę już porównywał do ofert np. niemieckiej sekcji PS lub forum 2p2, bo wtedy akurat większość markupowych ofert z naszej sekcji wypada absurdalnie.
Argument o zwrocie 1/4 buy-inów nie ma znaczenia, bo przy tak dużej ofercie musiałbyś osiągać naprawdę fatalne wyniki, żeby nie osiągnąć 25% zwrotu.
Krytykę wyrażam jako aktywny inwestor, a nie jako gracz, dlatego porównania do mojej oferty nie mają sensu, bo tutaj stoję po drugiej stronie. Chociaż warto zauważyć, że za rozegranie turniejów ze swojej drogiej oferty nie biorę ani grosza markupu, podobnie jak ze zwykłych ofert niedzielnych.
Pozdrawiam.
PS: Dodam, że oferta faktycznie jest bardzo dobra, tj. układ schedule stargetowany na niską wariancyjność i w razie zamiany markupu na % od profitu chętnie w nią zainwestuję.