Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
65 Posty
32 Użytkownicy
0 Reakcje
8,637 Wyświetlenia
piecykowy

woow, naprawde ? :)
MTT grasz sporadycznie, a wystawiasz duzo wiekszy MU niż ludzie, którzy biją Cię na głowę w tej odmianie :) no offence

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

Jeszcze mam ostatnia uwage do napisania w tym watku , potem juz nie bede sie bronil, gdyz naprawde nie musze tego robic. Tak wiec ktos kto gra on-line 10-15 stolow same time - rzeczywiscie moze mnie pobic. Jednak jesli chodzi o 1 stolik live i maxymalna koncentracje na nim- to zupelnie inna sprawa.

Dziekuje dla GregaZorby, ktory na "dzien dobry" zarezerwowal 2%- , ktory mial przyjemnosc grac ze mna przy jednym stole w Barcelonie.

Nie jestem tez typem osoby, ktory poprosi pare osob o znanych nickach, zeby "zarezerwowaly" akcje dla sztucznego tlumu i wiekszego popytu. Wystawilem taka oferte jaka uwazam za EV+ zarowno dla Was jak i dla mnie. Czekam na odp do ~10-15 stycznia jak sie nie sprzeda i tak bede gral te turki :). Moze i na dobre mi to wyjdzie.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat

Wtrące swoje 2 grosze w tym temacie. Według mnie mu na turnieje live powinien pokrywac koszty przelotu zakwaterowanie itp . W tego typu eventach nie można mówic o long runie więc naliczanie tak wysokiego mu jest po prostu okradaniem inwestorów. Czym innym jest mu w grach mtt online gdzie inwestor może mniej więcej oszacować ROI jaki osiągnie zawodnik w przeciągu X czasu.

Odpowiedz
Cytat

Jak znam magię tego naszego działu stacking to nawet i z wyższym MU by się sprzedało. Co do umiejętności szczególnie w turku HU nie ma o czym rozmawiać. Ale nie dziwię się że ludzie wystawiają oferty z takimi warunkami. Jeżeli schodzi paczka na kilka k$ trenera który po kilkunastu tysiącach turniei jest BE (zainteresowani wiedzą o kogo chodzi) to dlaczego nie miałaby zejść oferta kogoś kto na co dzień miażdży HU 1k$.

Odpowiedz
Cytat
thailandes

Szanowni,
czy nie widzicie, że Zapolek jest pewnym swego typem, który znajdzie argument i potwierdzenie swojej decyzji obojętne jakie byście kontrargumenty znajdowali? To świadczy jednoznacznie, że jego decyzja jest przemyślana.
Spędził już z Waszymi oskarżeniami jedną noc- nic w tej kwestii się nie zmieniło. Pozwólcie więc kontynuować wątek w tonie, którym on rzeczywiście służy, czyli omówieniu zainteresowanym udziałów.

Jeżeli idziecie do Kauflaka i nie pasuje Wam cena za cebulę, bo za dużą prowizje sobie nalicza, to nie stosujecie pisma do właściciela tylko kupujecie w lokalnym zieleniaku. To samo sugeruję, wstąpić na inne posty z ofertami stakingu i zająć się ich analizą + ew. obstawianiem.

Jestem zwolennikiem dyskusji, ale tylko w uzasadnionych kwestiach. Padło pytanie, padła odpowiedź. Teraz szykuje się jakiś zbiorowy bunt żeby trenera obalić. Wierzycie w materiały jakich on dostarcza i korzystacie, a teraz nagle zaprzeczacie ich wartości.

Odpowiedz
Cytat
Rysiobrutal

Napisane przez thailandes
Szanowni,
czy nie widzicie, że Zapolek jest pewnym swego typem, który znajdzie argument i potwierdzenie swojej decyzji obojętne jakie byście kontrargumenty znajdowali? To świadczy jednoznacznie, że jego decyzja jest przemyślana.
Spędził już z Waszymi oskarżeniami jedną noc- nic w tej kwestii się nie zmieniło. Pozwólcie więc kontynuować wątek w tonie, którym on rzeczywiście służy, czyli omówieniu zainteresowanym udziałów.

Jeżeli idziecie do Kauflaka i nie pasuje Wam cena za cebulę, bo za dużą prowizje sobie nalicza, to nie stosujecie pisma do właściciela tylko kupujecie w lokalnym zieleniaku. To samo sugeruję, wstąpić na inne posty z ofertami stakingu i zająć się ich analizą + ew. obstawianiem.

Jestem zwolennikiem dyskusji, ale tylko w uzasadnionych kwestiach. Padło pytanie, padła odpowiedź. Teraz szykuje się jakiś zbiorowy bunt żeby trenera obalić. Wierzycie w materiały jakich on dostarcza i korzystacie, a teraz nagle zaprzeczacie ich wartości.

szkoda komentarza ale wiekszosc sie nie wypowiada poniewaz ma do niego wielki szacunek

Odpowiedz
Cytat
uczniak

Post thailandes świetny, +1.

Jestem przekonany, że oferta MTT Zapolka jest ofertą zdecydowanie +EV. Mogę zaręczyć że ten gracz jest wymiotem, a jego doświadczenie w grze postflop na krótkich stackach na pewno zaowocuje świetną grą w turbosach. Dodatkowo cechuje go niezwykle profesjonalne podejście, nie urażając nikogo myślę że dużo bardziej profesjonalne niż większości "zwierzaków". A że wystawia większy markup? Cóż, ma prawo chcieć dla siebie więcej z tego tortu. Nadal jest to opłacalna oferta dla inwestorów, więc każdy kto ma wolne środki i bankroll na to dobrze zrobi inwestując w niego. Jeśli zaś musi wybierać między tą, a inną ofertą - niech wolny rynek weryfikuje.

Jeżeli chodzi o ofertę HU, chyba rozumiecie, że to miała być wisienka na torcie? Z pewnością Zapol nie musi sprzedawać udziałów na ten turniej. Żeby oferta była breakeven z tym markupem, musiałby mieć zapewne ok. 56-57% wygrywalność w pojedynczej rundzie. Czy to jest realne, to zależy od fieldu i struktury blindów w tym turnieju, kompletnie nie znam realiów więc ciężko mi się wypowiadać. W jednych warunkach będzie to niemożliwe, w innych spokojnie osiągalne...

Odpowiedz
Cytat
uczniak

Napisane przez wera1012
Wtrące swoje 2 grosze w tym temacie. Według mnie mu na turnieje live powinien pokrywac koszty przelotu zakwaterowanie itp . W tego typu eventach nie można mówic o long runie więc naliczanie tak wysokiego mu jest po prostu okradaniem inwestorów. Czym innym jest mu w grach mtt online gdzie inwestor może mniej więcej oszacować ROI jaki osiągnie zawodnik w przeciągu X czasu.

Bzdura. MU na turnieje live nie powinien pokrywać kosztów przelotu, bo to jest sprawa gracza. Tak samo jak zawsze, MU powinien stanowić prowizję gracza, adekwatną do jego oczekiwanego ROI. To że ROI jest oszacować trudniej z dużą precyzją, znaczy tylko że ciężej jest ocenić profitowość oferty live. Nie znaczy to natomiast że cały świat staje do góry nogami i nagle chodzi o co innego.

Odpowiedz
Cytat
SlaybackShark

1% i 1%

Odpowiedz
Cytat
sudokumistrz

wiem Zapolek, ze juz miales sie tu nie udzielac ale mam pytanie, czy zamierzasz w przyszlosci wystawiac kolejny oferty na turnieje live? Moze planujesz wypady na jakies pojedyncze turnieje hu albo tylko main eventy? Albo chociaz na jakies wcoopy, tcoopy czy scoopy?
Wiedzac, ze mam w perspektywie mozliwosc kolejnych inwestycji w Twoja gre pewnie bedzie latwiej podjac decyzje.

Odpowiedz
Cytat
uczniak

Napisane przez sudokumistrz
Wiedzac, ze mam w perspektywie mozliwosc kolejnych inwestycji w Twoja gre pewnie bedzie latwiej podjac decyzje.

To nie powinno mieć znaczenia. Ma jedynie psychologiczne, ale można by oczekiwać na forum wygrywajacych pokerzystów, że kierują się EV a nie dają zwodzić meandrom ludzkiej psychiki.

BTW zabawne, że gdyby rzecz dotyczyła własnego turnieju a nie inwestycji, byłoby dokładnie odwrotnie. Gdyby Sunday Million odbywał się nie co tydzień, a tylko jeden raz, łatwiej wyłożylibyście kasę licząc na przysłowiowego one time'a. A tutaj nagle w ocenie inwestycji powtarzalność ma znaczenie w drugą stronę.

Karty nie mają pamięci. Jeżeli teraz (odpukać) wtopisz na Zapolku, to wcale nie znaczy że w jego ewentualnych przyszłych ofertach będzie Ci się należało że "wariancja odda". Tak samo jak ktoś będzie Ci dawał oddsy 2:1 na Twoją korzyść za rzut uczciwą monetą, to powinieneś się zgodzić niezależnie od tego jak długo będzie on kontynuował tę grę.

Odpowiedz
Cytat
lukich1908

Uczniak - ile wziąłeś %?

Odpowiedz
Cytat

Zapolek, przyjmij inv to friends - mam pytanko.

Odpowiedz
Cytat
uczniak

Napisane przez lukich1908
Uczniak - ile wziąłeś %?

0%. Nie znam się na realiach turniejów HU, więc nie rozpatrywałem tej oferty. Co do oferty MTT, minimalna cegła jest zbyt duża jak na mój bankroll management, który stosuję do stakingu i który jest mocno ostrożny. Analiza moich wcześniejszych inwestycji (np. w pakiety na Pragę) pozwoli to potwierdzić.

Czy tylko udziałowcy mogą się wypowiadać? Napisałem swoje zdanie, i absolutnie nic z tego nie mam. To chyba świadczy o bezstronności tego zdania lepiej, niż gdybym jako inwestor racjonalizował sobie już podjęty zakup?

Odpowiedz
Cytat
dark1one

wszystkie posty uczniaka i thailandesa +1, za wyjątkiem tego MU na koszty podróży. Moim zdaniem będąc profesjonalnym pokerzystą nie jedziesz ot tak na wycieczkę, tylko wykonać pewną pracę. W tym wypadku aby wyjść na + z wyjazdu profit musi pokryć też koszta podróży. Tak więc zwłaszcza gracze, którzy wystawiają wszystkie turnieje, w których będą brali udział, mogą powiększyć MU o koszta podróży.
Generalnie mało mnie obchodzi czy MU jest zawyżone dlatego, że ktoś uważa, że ma edge, czy dlatego, że chce zwrotu kosztów podróży. Koszta to koszta, opłacalność spada.

Odpowiedz
Cytat
uczniak

Tak, ale inwestora nie powinno obchodzić co wchodzi w koszta, tylko jaka jest cena, i co za nią dostaję. Jak ja idę do sklepu i chcę sobie kupić Snickersa, to **** mnie obchodzi dlaczego kosztuje akurat dwa pińdziesiąt.

Naprawdę nie interesuje mnie czy tam jest wliczona 100% marża sklepikarza, czy może rzeczywisty koszt sprawiedliwej płacy robotnika który wiózł orzeszki rikszą na plantacji. Innymi słowy nie obchodzi mnie czy sprzedaż Snickersa jest opłacalna dla jego producenta albo dla sklepikarza.

Liczy się cena Snickersa (markup) i to na ile ja sobie cenię przyjemność z jego jedzenia (oczekiwane ROI + ewentualna frajda z railingu). Zresztą widzę że napisałeś w sumie to samo, tylko wyciągasz inny wniosek.

Jest jasne, że gracz musi w swojej kalkulacji kosztowej uwzględnić nocleg/przelot. Jest natomiast totalnie irracjonalne oczekiwanie, że inwestor będzie to uwzględniał w swojej kalkulacji, bo dla niego powinno się liczyć cena i zwrot. I ewentualnie czas zamrożenia środków.

Odpowiedz
Cytat
McBurak

bez zadnego hate czy wcinania sie (bardzo szanuje Zapolka jako gracza i trenera) chcialbym tylko zauwazyc, ze z tego co slyszalem w side'ach hu przy duzych turniejach jest male value, bo sa one strasznie zaregowane. Mozna byc jednym z topowych graczy na swiecie, ale i tak raczej nie ma opcji zeby miec oczekiwane roi >50% w zaregowanym turnieju turbo. Tbh nawet w zafishowanym turnieju wydaje sie to malo realne, zakladajac ze przeciwnicy ogarniaja jakies podstawy push/fold i beda intencjonalnie grali high variance spoty.

Odpowiedz
Cytat
sudokumistrz

Napisane przez uczniak

Napisane przez sudokumistrz

To nie powinno mieć znaczenia. Ma jedynie psychologiczne, ale można by oczekiwać na forum wygrywajacych pokerzystów, że kierują się EV a nie dają zwodzić meandrom ludzkiej psychiki.

BTW zabawne, że gdyby rzecz dotyczyła własnego turnieju a nie inwestycji, byłoby dokładnie odwrotnie. Gdyby Sunday Million odbywał się nie co tydzień, a tylko jeden raz, łatwiej wyłożylibyście kasę licząc na przysłowiowego one time'a. A tutaj nagle w ocenie inwestycji powtarzalność ma znaczenie w drugą stronę.

Karty nie mają pamięci. Jeżeli teraz (odpukać) wtopisz na Zapolku, to wcale nie znaczy że w jego ewentualnych przyszłych ofertach będzie Ci się należało że "wariancja odda". Tak samo jak ktoś będzie Ci dawał oddsy 2:1 na Twoją korzyść za rzut uczciwą monetą, to powinieneś się zgodzić niezależnie od tego jak długo będzie on kontynuował tę grę.

Pozwól, że się odniosę i przedstawie swój punkt widzenia.
Zgadzam się, że karty nie mają znaczenia. Zgadzam się, że na takie oddsy przy rzucie monetą powinienem się zgodzić, bez względu na długość, tyle ze tylko wtedy, gdy wiem o monecie wszystko, nie znam Zapolka więc ciężko mi jest inwestować w pare dni z jego kariery, różne rzeczy się zdarzają. Wiem, że jest profesjonalistą światowej klasy i dużo rzeczy kontroluje, ale nie wszystkie. To też wolałbym inwestować w niego w dłuższym okresie czasu.
Z tego co wiem o stakingu, oświeć mnie jeśli się mylę. To inwestorzy wolą kupować udziały w ofertach nastawionych na longterm, bo właśnie poker jest longtermem. Rozumiem, że sam masz jakiś bm, ale chyba nie chcesz mi powiedzieć, że nie patrzysz w ogóle na ilość turków?
Nie podoba mi się, że sugerujesz iż ktoś kogo nie znasz miałby się kierować "one time'm", bo dla mnie takim one time'm w pokerze jest shotowanie stolika, gdzie siedzi mega fish, ale siedzi sam. Powiedz wolałbyś z tym fishem samotnie pograć 10 czy 100 rozdań?
Wole zaplacić 1000$ za to, że gość zagra 100 turków z wpisowym 1000$ i mieć w tym 1%, niż mieć za 1000$, 10 % udziałow w 10 turkach za 1000$.
A to dlatego, że takie drogie oferty zdarzają się rzadziej i jest z tym podobnie jak z shotowaniem. Dobrze jest wiedzieć czy to shotowanie ma przyszłość czy nie.
Dla mnie lepiej, żeby Zapolek z moimi udziałami zagrał z fishami pare tysięcy rozdań więcej.
Podobnie jest z grą ze świetnymi regami (których na ept nie brakuje) jeśli chcesz sprawdzić czy masz coś "do pokazania" na wyższym limicie to chyba wolisz zagrać z nimi więcej rozdań, niż mniej, a może nie?
Jeśli pisałem wg, Ciebie głupoty to chętnie wysłucham jakie, ale może, żeby tu nie śmiecić(nie wiem jaki stosunek ma do tego autor oferty), to możesz mi odpisać w swojej ofercie stakingowej:)

Odpowiedz
Cytat
uczniak

Mam nadzieje że Zapolek się nie gniewa że tu piszemy, bo w sumię bronię jego oferty:)

To, że więcej powtórzeń opłacalnej oferty to większe EV, i mniejsza (względnie) wariancja, to oczywiście racja.

Natomiast to o co pytasz nie wpływa na opłacalność bądź nieopłacalność tej konkretnej oferty. Nie ma takiej możliwości żeby zainwestowanie w tę ofertę było -EV, zaś w 10 kolejnych identycznych +EV.

Jedynie co, to jeżeli faktycznie w zależności od tego jak wiele będzie tych ofert zastanawiasz się jaki % zainwestować, to wtedy ma to jakiś sens, bo wtedy to co piszesz o 1% z 100 turniejów vs 10% z 10 turniejów ma rację bytu.

Ale i tak, tylko w pewnym stopniu. I odnosząc się do Twojego przykładu, jasne że wolę zagrać 100 rozdań niż 10 z fishem. Ale jeśli fish powie mi że dziś gra 10 rozdań, to nie będę uzależniał decyzji o grze z nim od tego czy jutro wróci na kolejne 90...

Odpowiedz
Cytat
sudokumistrz

Trochę źle się zrozumieliśmy, bo nie napisałem ile chce %, chętnie coś wykupie, tylko właśnie zastanawiam się nad ilością. Myślę, że większość ofert na francuski rynek jest EV+:D

Jesteś pewny, że chcesz gracz z fishem tylko 10 rozdań (to może być więcej rozdań, chodzi mi po prostu o jakąś małą próbkę, pewnie i 100 to mało na niektórych fishy), który shotujesz? Wiesz, że jest fishem, ale nie wiesz o nim wszystkiego i tak mała próbka wiele Ci nie pomoże, moim zdaniem to zbyt mała próbka, żeby zawierzyć jej sporą część bankrolla.

W każdym bądź razie czekam na odpowiedź Zapolka i wtedy się określe, co do mojego wkładu, a inni niech sami decydują już bez moich opinii.

Odpowiedz
Cytat