Napisane przez uczniak
Napisane przez sudokumistrz
Wiedzac, ze mam w perspektywie mozliwosc kolejnych inwestycji w Twoja gre pewnie bedzie latwiej podjac decyzje.
To nie powinno mieć znaczenia. Ma jedynie psychologiczne, ale można by oczekiwać na forum wygrywajacych pokerzystów, że kierują się EV a nie dają zwodzić meandrom ludzkiej psychiki.
BTW zabawne, że gdyby rzecz dotyczyła własnego turnieju a nie inwestycji, byłoby dokładnie odwrotnie. Gdyby Sunday Million odbywał się nie co tydzień, a tylko jeden raz, łatwiej wyłożylibyście kasę licząc na przysłowiowego one time'a. A tutaj nagle w ocenie inwestycji powtarzalność ma znaczenie w drugą stronę.
Karty nie mają pamięci. Jeżeli teraz (odpukać) wtopisz na Zapolku, to wcale nie znaczy że w jego ewentualnych przyszłych ofertach będzie Ci się należało że "wariancja odda". Tak samo jak ktoś będzie Ci dawał oddsy 2:1 na Twoją korzyść za rzut uczciwą monetą, to powinieneś się zgodzić niezależnie od tego jak długo będzie on kontynuował tę grę.
Pozwól, że się odniosę i przedstawie swój punkt widzenia.
Zgadzam się, że karty nie mają znaczenia. Zgadzam się, że na takie oddsy przy rzucie monetą powinienem się zgodzić, bez względu na długość, tyle ze tylko wtedy, gdy wiem o monecie wszystko, nie znam Zapolka więc ciężko mi jest inwestować w pare dni z jego kariery, różne rzeczy się zdarzają. Wiem, że jest profesjonalistą światowej klasy i dużo rzeczy kontroluje, ale nie wszystkie. To też wolałbym inwestować w niego w dłuższym okresie czasu.
Z tego co wiem o stakingu, oświeć mnie jeśli się mylę. To inwestorzy wolą kupować udziały w ofertach nastawionych na longterm, bo właśnie poker jest longtermem. Rozumiem, że sam masz jakiś bm, ale chyba nie chcesz mi powiedzieć, że nie patrzysz w ogóle na ilość turków?
Nie podoba mi się, że sugerujesz iż ktoś kogo nie znasz miałby się kierować "one time'm", bo dla mnie takim one time'm w pokerze jest shotowanie stolika, gdzie siedzi mega fish, ale siedzi sam. Powiedz wolałbyś z tym fishem samotnie pograć 10 czy 100 rozdań?
Wole zaplacić 1000$ za to, że gość zagra 100 turków z wpisowym 1000$ i mieć w tym 1%, niż mieć za 1000$, 10 % udziałow w 10 turkach za 1000$.
A to dlatego, że takie drogie oferty zdarzają się rzadziej i jest z tym podobnie jak z shotowaniem. Dobrze jest wiedzieć czy to shotowanie ma przyszłość czy nie.
Dla mnie lepiej, żeby Zapolek z moimi udziałami zagrał z fishami pare tysięcy rozdań więcej.
Podobnie jest z grą ze świetnymi regami (których na ept nie brakuje) jeśli chcesz sprawdzić czy masz coś "do pokazania" na wyższym limicie to chyba wolisz zagrać z nimi więcej rozdań, niż mniej, a może nie?
Jeśli pisałem wg, Ciebie głupoty to chętnie wysłucham jakie, ale może, żeby tu nie śmiecić(nie wiem jaki stosunek ma do tego autor oferty), to możesz mi odpisać w swojej ofercie stakingowej:)