Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Turnieje HU

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
474 Wyświetlenia
poganiaczbydla
Oldschool Grinder

Heja.
Spodobało mi się ostatnio SNG HU. Obejrzałem kilka produkcji Zapolka i ogólnie początkujący jestem. Zauważyłem jednak, że są turnieje w formie Heads Up. Chciałem poprosić o opinie kogoś kto to gra.
Jak podchodzić do takiego turnieju? Każdego przeciwnika traktować jako osobną grę? Czy gra się zmienia wraz z kolejnymi etapami i zbliżaniem do miejsc płatnych?
Ile czasu należy przewidzieć na grę w zależności od liczby przeciwników (tak chociaż pi razy drzwi czyli w przybliżeniu)?
Czy w ogóle warto na ten temat poświęcać czas?
A w ogóle to jaki poziom na starsach jest w tych turniejach z microBI?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Danielw88
Oldschool Grinder

oczywiście musisz traktować każdą osobę jako kolejnego przeciwnika to chyba oczywiste :) Gra się zmienia przede wszystkim wraz z kolejnymi przeciwnikami a nie wraz z zbliżającą się kasą bo przecież nikt "nie wysiedzi" kolejnych miejsc płatnych w turnieju hu :) co do czasu na grę to zależy jakie turnieje chcesz grać. najlepiej wejdź sobie w lobby i odznacz żeby Ci wyświetlało zakończone turnieje to będziesz widział ile czasu trwają bo to zależy przede wszystkim od liczby graczy i formuły (turbo czy regular tudzież hyper :D )
w turniejach turbo za 11$ poziom jest ogólnie niezbyt wysoki jednak jest to turbo i wariancja robi swoje, turnieje z niższym wpisowym 2-5$ to winner take it all i tam poziom jest bardzo niski do tego regular więc skill>wariancja, ale niestety musisz wygrać cały turniej albo odchodzisz z niczym więc potrzeba cierpliwości :)

Odpowiedz
Cytat
WASU86
PokerStrategist

musisz mieć brylantowy mindset zeby wytrzymac wszystkie "magiczne rivery" na p*

Odpowiedz
Cytat
borello
PokerStrategist

Na FTP były całkiem ciekawe turniej za 20$, można było się easy zakwalifikować ze stepów także przy odrobinie wysiłku nie dawały mocno po kieszeni, niestety póki co nie znalazłem alternatywy.

Odpowiedz
Cytat