Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Q5s HU turbo

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
421 Wyświetlenia
Miloszpoker2
Oldschool Grinder

PokerStars No-Limit Hold'em, 2.5 Tournament, 3500/7000 Blinds 700 Ante (2 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB (t142656)
Hero (SB) (t127344)

Hero's M: 10.70

Preflop: Hero is SB with Q, 5
Hero bets t14000, BB raises to t28000, Hero raises to t126644 (All-In), BB calls t98644

Flop: (t254688) 3, 8, J (2 players, 1 all-in)

Turn: (t254688) 7 (2 players, 1 all-in)

River: (t254688) 4 (2 players, 1 all-in)

Total pot: t254688

elo, mam tu takie rozdanie do rozkminki może spece od HU mi pomogą. To jest HU 180tki za 2.5$.

Villian: 22/21/75h

To jest 13te rozdanie. Do tej pory V raz otworzył swojego buttona. Ja zagrał mi ship na mr. Ja kilka razy otwierałem mu z BU.

Generalnie chłop sprawiał wrażenie słabego i grającego dosyć prostymi środkami, czyli mam nakurwiam, nie mam pasuje. I dlatego ten 3b mi tu troche nie pasuje bo wydaje mi się że jednak dobre ręce by tu po prostu shipnął, a taki 3b to próba kradzieży. jak to widzicie?

Takie pytanie na przyszłość- jaką strategie przyjmujecie vs taki gracz?

Generalnie wydawało mi się że jest dosyć tight. kilka razy otworzył mi mi

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

Napisane przez Miloszpoker2
Takie pytanie na przyszłość- jaką strategie przyjmujecie vs taki gracz?

Generalnie wydawało mi się że jest dosyć tight. kilka razy otworzył mi mi

Jak bardzo deep byliscie w momencie gdy zaczal sie hu?

Jak jest tight to swietnie, staram sie zeby byl pod ciagla presja i patrze co z tym robi. Duzo otwieram, pewnie jakos z 80%, odpuszczam totalny junk. Duzo cbetuje, wszystkie boardy w ktore ciezko trafic, wszedzie tam gdzie nie mam szans na sd value a board nie jest tragicznie wet + wszystkie drawy i wlasciwie wszystko co trafie. OOP jesli otwiera jakies 60%+ to mysle ze mozna 3betowac light ale zawsze staram sie byc po stronie value - tzn nie 3betuje A3s a KJo. Dopiero gdy zobacze ile folduje to zmienie swoj range, przykladowo zaczne flatowac broadwaye a 3betowac K3s czy 65s jesli przeciwnik duzo folduje do 3betu itd.

Podstawa to nie levelowac sie i grac swoje. Szukac jak vilain rozgrywa slaby range i atakowac te linie.

Co do reki to jest oczywiscie fold readless.

Odpowiedz
Cytat
Bielanek
BlackMember

Fold?!

Według mnie nie ma opcji, żeby tutaj foldować. Mamy zbyt dobre oddsy. Tylko jeżeli jesteśmy pewni, że oprócz AA, KK tak NIC nie zagra, a teraz na pewno nie możemy być tego pewni. To jest call pre-flop i możesz grać spokojnie na pozycji postflop.

Fold Q5s vs taki 3b to duuuży błąd według mnie. Musieli byśmy wybitnie źle to grać postflop względem niego żeby nie opłacało się tego callować.

Odpowiedz
Cytat

hmm limp/call raise mysle ze jest spoko jak najbardziej, wlasnie dlatego ze nie mozemy stackowac tej reki i troche szkoda ja raise/foldowac.

szczerze to umknelo mi wczesniej ze vilain robi min3bet, pewnie faktycznie po oddsach mozna tu dokadac ale Q5s dupnie gra post flop, ciezko mi powiedziec czy nie wolalbym sobie zostawic te 2bb nie wiedzac co tak gra przeciwnik

Odpowiedz
Cytat