Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tendencje populacji.

2 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
787 Wyświetlenia
mq123
Oldschool Grinder

Siema, zacząłem grać micro HUSNG HT na Starsach. Obejrzałem filmy Zapolka, robię obliczenia i mam problem. Nie rozegrałem jeszcze wystarczająco wiele rąk, żeby móc przypisać villain'owi jakiś range w dwóch sytuacjach:

1. Min3bet (do 60) vs moj minraise na 20-25bb

Nie mam pojecia jaka jest idea tego zagrania i co chca nim osiagnac.

2. openraise do x2,5 lub x3 na 20-25bb

Tutaj obstawiałbym przeciwnika na rece z przywoitym eq, ale slabe do gry postflop jak Ax i Kx.
______

Co gracie w takiej sytuacji vs unk?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
mrkowsky
Oldschool Grinder

Hej,

oba zagrania są słabe i po nich wnioskować można, że przeciwnik nie jest asem hajperów i powinno się z nim profitowo grać :D

Ad1. Min3bet

Linia z min 3betem jest stosowana przez fiszy z różnymi rękami i ciężko tutaj w ogóle coś wymyślić z czym tak grają. Ważne jest, że dostając takie minimalne przebicie masz świetne oddsy do calla z każdą ręką i zawsze powinieneś przynajmniej sprawdzać.
Jeśli miałbym coś napisać o tym co może grać tak random, to rzadko spotykam się z takim przebiciem i potem widzę AA, czy jakieś AK na showdownie, więc generalnie przypadkowe ręce.

Ad2. 3x

Co do grania vs 3x, to na starcie powinno się zawężać calling range, bo często fisze grają lepsze ręce większym podbiciem, a słabsze minraisem. Na pewno warto sprawdzać więcej niskich jednokolorowych rąk typu 76, 86, 87, bo dobrze trafiają na taki randomowy 3x zakres postflop. Tak jak pisałeś ten range to często Axy i Kxy, więc powinno się wyrzucać słabe, niskie Króle i Asy. Od jakiegoś A7 możesz wsuwać vs random 3x (nie liczyłem tego, posiłkuje się tabelą z paczki Crushing hyper turbos)

2,5x rzadko spotykam, ale można grać trochę luźniej niż vs 3x i ciaśniej niż kontra zwykły minraise.

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat