Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ocena ręki HU Hyper 7$, ATo

4 Posty
5 Użytkownicy
1 Reakcje
1,106 Wyświetlenia

Poker Stars, $6.82 Buy-in (15/30 blinds) No Limit Hold'em Tournament, 2 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BB: 650 (21.7 bb)
Hero (SB): 350 (11.7 bb)

Preflop: Hero is SB with A T
Hero completes, BB checks

Flop: (60) 4 8 7 (2 players)
BB checks, Hero bets 30, BB calls 30

Turn: (120) T (2 players)
BB bets 75, Hero raises to 290 and is all-in, BB calls 215

River: (700) J (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

700 pot
Final Board: 4 8 7 T J
BB showed 5 6 and won 700 (350 net)
Hero showed A T and lost (-350 net)

Siema,
Gram z gościem drugi turniej w statach ma 80% raise limp i 0% 3bet więc zdecydowałem się limpować tę rękę, czy może lepiej open raise? Kompletnie nie wiem co mam zrobić z tym turnem? Oczywiście po raz setny nadziałem się dziś na strita w takiej sytuacji i nie co robić w takich sytuacjach?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
02bub02
PokerStrategist

Na niego limp jest bardzo spoko opcją. Mamy rękę, która miażdży jest ISO range i gra całkiem ok po flopie.
Natomiast na flopie upatrywałbym błędu. Ten board po prostu wbija się w check back range takiego przeciwnika. Na pewno nie grałbym tutaj beta. Najczęściej po prostu poddaję nie polepszoną rękę.

Odpowiedz
Cytat

As played na turnie max call. Trudno byłoby mi już w tym momencie zrzucić, ale vs taki sizing mogłoby być to dobre. Vs mnie miałbyś call, bo ja lubię blefować donkiem takie turny, ale większość graczy tego nie robi.

Na każdym riverze vs kolejny bet ez fold. Jak nie strit to zawsze dwie pary.

Odpowiedz
Cytat
Fura06
BlackMember

Witam,

"w statach ma 80% raise limp i 0% 3bet" - to po co limpowałeś 5 razy? :) Skoro typ nie 3betuje to otwieraj praktycznie 100%, tam czasem mozesz jakies gowna zrzucic....
Inna sprawa ze to czy limpowac czy nie to tez troche zalezy od tego jak przebiagalo kilka poprzednich rozdan... bo jesli sie dostosowales i przestales limpowac a potem nagle walisz limp to typ mogl ogarnac ze masz sile :)

pozdro

Odpowiedz
Cytat