Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

10$ Heads Up Review

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,629 Wyświetlenia

To był mój pierwszy mecz z tym przeciwnikiem, zagraliśmy tylko 14 rozdań więc nie ma większego sensu wrzucanie statystyk na niego. Ogólnie gram tutaj basic gameplay vs Unknown, mógłby mi ktoś to ocenić? :)

Chciałbym też zobaczyć jaka będzie reakcja społeczności i z jakimi opiniami się spotkam, jeśli jest ktoś chętny na w miarę systematyczną wspólną analizę rozdań proszę o kontakt, zacząłem powoli wchodzić na wyższe stawki i chce mocno popracować nad swoją grą. Mam dużo lepsze mecze do analizy :pokerface: tylko nie chce wrzucać tutaj wszystkiego naraz.

Aktualnie gram mecze za 10$ _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
02bub02
PokerStrategist

[sb] 32o grałbym preflop na nieznanego przeciwnika
[bb] 84o wygląda dosyć close preflop. Na flopie 996 też x/r jest close w zależności od przeciwnika. Aczkolwiek, dużo chętniej wolę to zrobić z T7, 85, albo chociaż 84s z backdoorem do flusha.
[bb] JTo na Qh8h3s 4d: to jest dla mnie ciekawa ręka, zwłaszcza jeśli chodzi o probe sizing. Ciekaw jestem czy ktoś się wypowie.
[bb] KQo preflop możesz grać 3b, możesz grać flat. Wydaje mi się, że lepszy będzie 3bet. Na flopie 2d3c7d jak nie masz reada na taki jego sizing to jest to raczej peel, przynajmniej 1 street. Mamy overkarty, backdoora do flusha i całkiem spoko sd value.
[sb] KJo na QT2r - jeśli na tym flopie masz jakiś checking range to wydaje mi się, że ta ręka powinna tam być na wysokim miejscu.
[bb] A3s na 7s2dAs chyba zagrałbym x/r. Ludzie lubią się levelować na A-high boardach, zwłaszcza na takim dry, gdzie naprawdę ciężko Ci cokolwiek reprezentować. Niestety nie mamy jakiejś aggro dynamiki, co by sprawiło, że ten x/r tutaj będzie jeszcze lepszy.
[sb] 74o na 3hJh4d 6s też ciekawa ręka do dyskusji. Zastanów się co byś zrobił jak dostajesz wysoki (powiedzmy 200+ do 240) probe na różnych riverach.
[sb] QJs poniżej 30bb przerzuciłbym się na mr z pozycji.
[bb] K4o na Q32r T też ciekawa ręka. Flat jest ok na ludzi, którzy często odpuszczają. Natomiast uważaj, żebyś za często nie grał x/c na flopie i x/f na turnie z rękoma typu bottom pair, A/K-high, itd.
[bb] ATo po prostu gram ship na 21bb.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za odpowiedź, dorzuciłbyś jeszcze jakie stawki grasz na co dzień i jakiś skype ew. ? ;)

[32o] grałbyś limp? Według mnie to jest easy fold i tutaj nie ma co dyskutować nawet, w większości przypadków na floop spadają overcards i jesteśmy w czarnej dupie :facepalm: a nie lubię bawić się w jakieś cbetowanie z any two bo to jest bez sensu, wole mieć parę outów w postaci jakieś overkarty jak już cbetuje bo przeciwnik mi często zrzuca i nie trafiłem nic.

[84o] mógłbym zagrać jakiegoś floata na turnie albo na riverze, ale po co się bawić w jakieś takie dziwne zagrania jak mogłem spokojnie poczekać sobie na lepszego spota :)

[KQo] powinienem zagrać 3bet raczej a po flacie chociaż 1 calla, przestaszyłem się sizingu bo zagrał 2/3 a normlanie grał zawsze 1/2 i wiedziałem, że przeciwnik jest dosyć kiepski patrząć na jego staty na sharkscoope i chciałem bardziej jeszcze bardziej tight i czekać na spota

[74o] w tym spocie zrzuciłbym to na pewno do dużego beta na riverze tym bardziej, że na turnie spadła karta do str8 na riverze do flusha, jakby na river spadł blank i bym dostał dużego beta to bym miał na pewno trudny orzech do zgryzienia ale wole foldować takie spoty raczej bo bety na river nic dobrego nie oznaczają a przy takiej puli to nie przeciwnikowi się nie opłaca bluffować nie trafionego flusha czy oesd

[A3s] moim zdaniem tam levelować się nie ma sensu i to jest palenie żetonów bo on będzie to robił zawsze z lepszymi układami tzn lepszym asem, setami, dwoma parami i flush drawem nad którym też nie mam dużo przewagi. Na moje x/r w tym spocie prawdopodobnie dostałbym fold a tak na turn mój przeciwnik zagrał jeszcze jakiś magiczny raise i wygrałem trochę żetonów, szczerze mówiąc jakbym dostał bardzo wysokiego beta na river to bym to zrzucił bo często byłby to lepszy as albo trafiona dama.
Na turnie widziałem często jak ludzie grają tak dziwnie z flash drawami i tego się najbardziej spodziewałem

[ATo] Co do tej ręki to nie jestem pewien czy dobrze zagrana i czy ship byłby dobry, może ktoś się wypowie?

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

Dzięki za odpowiedź, dorzuciłbyś jeszcze jakie stawki grasz na co dzień i jakiś skype ew. ?

czy jesli gra 5k turbo to jego review jest ok a jesli gra 3,5$ na starsach to juz mniej?

32 otwieram readless na kazdego all day

bb] JTo na Qh8h3s 4d: to jest dla mnie ciekawa ręka, zwłaszcza jeśli chodzi o probe sizing. Ciekaw jestem czy ktoś się wypowie.

Ja gram tam wiekszy sizing tego proba, ostatnio nawet over bet turn i ship prawie kazdy river,

Ale to trubo wiec gram wiekszy sizing proba i poprawiam na kazdym turnie ktory nie jest A oraz Kx. Jak pomyslisz o jego checkback rangu to bedzie to 8x, pewnie 3x i Ax i Kx, czasami jakies random ATC.

Odpowiedz
Cytat
szafokles
Oldschool Grinder

czy jesli gra 5k turbo to jego review jest ok a jesli gra 3,5$ na starsach to juz mniej?

A co? Zaprzeczysz, że ma to jakiś sens?
Nie mówię, że ktoś z 3,5$ nie może zrobić dobrego review ale chyba istnieje coś takiego jak autorytet.

Odpowiedz
Cytat
02bub02
PokerStrategist

Napisane przez UnnamedPokerPlayer
Dzięki za odpowiedź, dorzuciłbyś jeszcze jakie stawki grasz na co dzień i jakiś skype ew. ? ;)

Hej, no co dzień nie gram prawie wcale. Od jakiegoś czasu nie gram regularnie. Rekreacyjnie wszystko od $7 do €15 ostatnimi czasy.

[32o] grałbyś limp? Według mnie to jest easy fold i tutaj nie ma co dyskutować nawet, w większości przypadków na floop spadają overcards i jesteśmy w czarnej dupie :facepalm: a nie lubię bawić się w jakieś cbetowanie z any two bo to jest bez sensu, wole mieć parę outów w postaci jakieś overkarty jak już cbetuje bo przeciwnik mi często zrzuca i nie trafiłem nic.

Ale co jak przeciwnik zrzuca preflop >50% albo na flopie >33%? Wtedy foldując rękę tracimy value.

[84o] mógłbym zagrać jakiegoś floata na turnie albo na riverze, ale po co się bawić w jakieś takie dziwne zagrania jak mogłem spokojnie poczekać sobie na lepszego spota :)

Sure, nie mówię, że to było złe.

[74o] w tym spocie zrzuciłbym to na pewno do dużego beta na riverze tym bardziej, że na turnie spadła karta do str8 na riverze do flusha, jakby na river spadł blank i bym dostał dużego beta to bym miał na pewno trudny orzech do zgryzienia ale wole foldować takie spoty raczej bo bety na river nic dobrego nie oznaczają a przy takiej puli to nie przeciwnikowi się nie opłaca bluffować nie trafionego flusha czy oesd

No to teraz pomyśl jak wygląda Twój range cbet flop, check turn i czy nie jest czasem tak, że zrzucasz blisko 100% tego zasięgu na river. Niekoniecznie musi to być złe na jakiegoś konkretnego przeciwnika, ale w ogóle na pewno nie jest dobre.

[A3s] moim zdaniem tam levelować się nie ma sensu i to jest palenie żetonów bo on będzie to robił zawsze z lepszymi układami tzn lepszym asem, setami, dwoma parami i flush drawem nad którym też nie mam dużo przewagi. Na moje x/r w tym spocie prawdopodobnie dostałbym fold a tak na turn mój przeciwnik zagrał jeszcze jakiś magiczny raise i wygrałem trochę żetonów, szczerze mówiąc jakbym dostał bardzo wysokiego beta na river to bym to zrzucił bo często byłby to lepszy as albo trafiona dama.
Na turnie widziałem często jak ludzie grają tak dziwnie z flash drawami i tego się najbardziej spodziewałem

Lead turn też bardzo fajna linia, generalnie jakakolwiek agresja na flopie/turnie jest fajna, bo nie reprezentujemy na tym boardzie nic. Ale czy dostałbyś fold do x/r, zamiast 3b, patrząc na to co gość zrobił na turnie, to ciężko powiedzieć. Coś mi mignęło, że to jest limpowana pula, nie wiem czemu.

Odpowiedz
Cytat