Witam, mam dla was pewno rozdanie z meczu, który dzisiaj rozegrałem,
jest to bodajże 5 rozdanie, Villain to Amerykanin, jest to jego pierwsze otwarcie na preflopie, pozostałe 2 razy, będąc na sb spasował. Raz sprawdził mój minbet preflop i spasował do cbeta. Skoro na 3 ręce na butonie otworzył tylko jedną, jego ręka zapewne posiada jakieś value, ja oczywiście nie odpuściłem żadnego butona.
Na preflopie na tych blindach call z piątkami dla mnie standardowy.
flop: gram check/call z planem check/fold turn jeśli spadnie jakaś ugly karta, jeśli by dalej betował, prawdopodobnie na turnie 2,3,10 gram check/call, jeśli betuje dalej. Jeśli on gra check back na flopie biorąc pod uwagę, że było to jego pierwsze otwarcie na 3, powinien tu cbetować zawsze, skoro tego nie robi to jego range zawężam do overcards, a high itp, nie wiem jak gra parki 44-99, ale z nimi też powinien tu cbetować. Często to będzie po prostu A high.
turn: spada 3, która jest jak dla mnie jedną z lepszych kart, postanawiam przejąc pulę, dodatkowo broniąc się przed fd i overcards. Bez większego info zawsze tu leaduje, bo uważam, że mam najlepszą rękę. Przeciwnik sprawdza no i tutaj pojawia się pytanie jaki plan na river. check/call or check/fold. Myślę,
że jeśli wejdzie fd albo jakieś overcards mamy tu w większości przypadków check/fold, ponadto uważam, że ten oponent nie będzie blefował na river zbyt często, rysuje mi się na typowego cs'a. Skoro to cs gram tu czasem na river jakiś śmieszny bet za 20-40, żeby dostać call od a high, rąk takich jak K2, czasem nawet Khigh.
river: karta marzenie... Jak wyciągnąć najwięcej od cs'a? zdecydowałem się na bet 400 do puli 280. Do ilu tutaj gracie, ja przeważnie betuje 160-180 na dobrych graczy, na aggro betuje 90-120. Jednak tym razem pomyślałem sobie jak wszedł mu oesd na A4, albo trzyma a3 to sprawdzi. Shoove wygląda mega mocno a nie chciałbym go spłoszyć.
Co sądzicie o tej łapce.
PokerStars No-Limit Hold'em, 11.5 Tournament, 10/20 Blinds (2 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
SB (t1450)
Hero (BB) (t1550)
Hero's M: 51.67
Preflop: Hero is BB with 5
, 5
SB bets t60, Hero calls t40
Flop: (t120) 2
, 3
, 10
(2 players)
Hero checks, SB checks
Turn: (t120) 3