US poprosił o bazę danych, dlatego konieczne jest uzupełnienie pewnych informacji.
Po napisaniu że nie dam im info o moich zarobkach odpisali:
Dear xxx,
Skrill, as an FCA (Financial Conduct Authority) regulated non-banking financial institution, is obligated to complete this verification and collect the information requested. This is part of standard verification procedure and is mandatory in order to continue to provide you with our payment services.
Your understanding and cooperation in this matter is highly appreciated.
Best regards,
The Skrill Team
Niestety chyba trzeba się pożegnać ze SKRILL i przenieść się do NETTELERA
Cuda na kiju
Po napisaniu im że nie dam im wyciągu z konta oraz guzik ich obchodzi jak długo będę pracował i ile zarabiam w obecnej pracy poprosili o dowód osobisty i zrzut ekranu z konta PS. Czyli wysłałem im to samo co w pierwszym mailu oprócz pliku pdf iii przeszło bez problemu
Witam
Takiego samego maila dostalem jakies 2 tygodnie temu. Od razu przeslano formularz i zestaw dodatkowych pytan. Proba kontaktu z polskim supportem Skrilla i uzyskanie odpowiedzi po co im miejsce zatrudnienia oraz roczny dochod, dostalem info ze maja trudnosci w odpowiedzi po polsku i standard formulke o weryfikacji. Wyslalem maila ponownie z tymi samymi pytaniamia tylko ze po angielsku, i ze moge potwierdzic moja tozsamosc, adres, cel wykorzystania konta skrill ( w moim przypadku to sloty a nie poker) ale niech mi powiedza po co im moje miejsce zatrudnienia i roczny dochod. Poki co czekam na odpowiedz.
PS. Pytanko - w formularzu jest na samej gorze prosze o podanie wykonywanego zawodu oraz miejsca pracy (occupation of)? Po co im to?
Nie ma zadnego uzasadnienia, aby im podawac wykonywany zawod, roczny dochod czy miejsce pracy.
Tak jak wyzej post, napisalbym im, ze guano ich to obchodzi.
Oczywiscie wszelkie wyciagi bankowe, dowody czy skriny jesli wymagaja trzeba wyslac.
Odpowiedz z supportu:
Regarding your query, in order to complete the ongoing verification, you will need to provide all the requested information regarding your income as well since this is information we need in order to meet our regulators' requirements.
...
In addition, we need the bank statement in order to verify the bank account in question, and the full transaction history of the account would not be necessary. Also please note that you need to make sure that no full credit/debit card numbers are visible on the document since we are not authorized to handle such documentation.
Z zawodem w sumie racja, napisze im "self employed software developer" i zalatwione. W sumie dochod wtedy moge spokojnie podac jako widelki.
Tylko ze - czy to wszystko jest bezpieczne patrzac na nasze glupie prawo. Moze lepiej przejsc na depozyty karta kredytowa? A moze Entropay?
Heja,
Panowie, przypomniało mi się coś, co być może trochę was uspokoi, przynajmniej niektórych
Już dawno, bo to w latach mogę liczyć, akurat przy większych obrotach, zablokowali mi konto w celach weryfikacji. Obv. pierwsze co panika etc, akurat wtedy droga telefoniczna działała świetnie - nie wiem jak jest teraz. Pytania były podobne, nie wiem czy identyczne (nawet nie pamiętam treści dokładnie), ale...
a) zatrudnienie? Sam się zatrudniam, freelancing. Co zabawne kilka lat temu w PL powiedzieć tak komuś, to robił wielkie oczy. MB zareagował bez najmniejszego problemu.
b) kwestie dochodu dało się ominąć grzeczną rozmową
c) poinformowano mnie, że to std. procedura i jeśli chce mieć mniej podobnych sytuacji w przyszłości, mogę samemu przejść kompletną weryfikację, zwiększającą limity, zabezpieczenia etc etc (polecam, swoją drogą)
d) jeszcze dostałem pytanie, w jakim celu używam konta MB, jak się pewnie domyślacie, można tu odpowiedzieć dosłownie _wszystko_
Ps. Nie ściemniajcie na siłę, bo a nóż, stwierdzą, że coś zweryfikują, jakiś adres, czy cokolwiek...
betlukpl jak sie sprawa potoczyla? wszystko jest OK? mam podobne problemy - bije sie supportem juz 2 tyg odnosnie tych zarobkow i nie chca odpuscic.