Przejdź do forum
Skrill: Member Veri...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Skrill: Member Verification

52 Posty
21 Użytkownicy
32 Reakcje
9,912 Wyświetlenia
betlukpl Autor wątku
betlukpl
Legacy Member

No co mogłem zmajstrować a nic, też jestem zdziwiony ponieważ robię teraz sporą pauzę (6-mc) a tu maila bum ... Zawsze wypłacałem na jedno konto bankowe hmm nie no multi konto bez przesady i po cóż mi to na PS nawet się nie da tego utworzyć wnikliwa weryfikacja nie pozwala na to więc nie wiem ... może "uprzejmie donoszę?" jak im prześle wszystkie dane do instytucja X (X= skrill lub coś innego już sam zgłupiałem "US") mają czarno na białym wszystko! czyli potwierdzenie że grasz + potwierdzenie wypłat + adresy itp hmmm WTF ?

Odpowiedz
Cytat

tez dostalem takiego maila jak OP na poczatku, wyslalem im screen cashiera stars, w PDF dalem gambling i dodałem screen z sharkscope (chcieli ostatnie 20 betow czy cos), maila wysłałem 11 pazdziernika, nic nie odpisali, więc chyba spokoj ;p

Odpowiedz
Cytat
betlukpl Autor wątku
betlukpl
Legacy Member

Ja czekałem dość sporo na odpowiedź też myślałem że już spokój minęło hmm koło 2 tyg jak nadeszła odpowiedź

Odpowiedz
Cytat
MaverickPL
PokerStrategist

Napisane przez betlukpl
Ok przesłałem im dokumenty a oni jeszcze potrzebują więcej hmm śmierdzi mi to czymś poniżej mail od Skrill

po cóż im aż tyle info ?? miał ktoś już tak?

A wysłałeś to o co prosili w pierwszym mailu? Po treści drugiego maila wnioskuję, że nie. Przecież w tej deklaracji jest wyraźnie napisane, że powinieneś wysłać screen z poker roomu gdzie widać Twoje personalne informacje, takie jak adres + np. historię transakcji + wypełniony pdf. Skoro oni Cię o coś proszą a Ty wysyłasz nie to co trzeba bądź niekompletne dane to nic dziwnego, że uważają że coś kręcisz i pewnie na wszelki wypadek uruchomili procedurę pełnej wersyfikacji.
Dostałem takiego maila jak z pierwszego postu wczoraj wieczorem. Od razu odpisałem, wysłałem screena z adresem pokazanym w sofcie PokerStars i historią transakcji i dzisiaj rano dostałem maila:

Spoiler

Dear X,

Account ID : xxx,

This verification is now complete, thank you for your cooperation.

Please feel free to continue enjoying our services.

We are sorry for any inconvenience caused.

Best regards,

The Skrill Team

Nie masz się czego bać. Wyślij im po prostu wszystko o co proszą i będzie git. Przecież nie wysyłasz tego jakiejś firmie krzak. Ta cała weryfikacja to pewnie jakaś profilaktyczna procedura bo ja np. konta Skrillowego używam ostatnio bardzo sporadycznie, mam tam obecnie niewiele środków a, jak wspomniałem wcześniej, też mnie prosili o taką weryfikację. Wiele osób to ostatnio dostało z tego co zauważyłem więc tym bardziej nie ma się czego bać gdy nie jesteś odosobnionym przypadkiem i ewidentnie jest to jakaś grubsza akcja polegająca na weryfikacji wielu kont, wybranych wg bliżej nieokreślonych zasad albo całkowicie losowo.

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna
PokerStrategist

Sorry że się wtrącam ale kontaktowałeś się z supportem w tej sprawie ?

Ponieważ we wszystkich mailach od Skrill oni zwracając się po imieniu urzytkownika, a nie po ID. Maile zawsze są w języku polskim. A po trzecie raczej by nie wysyłali linka z wyślij-plik.pl tylko ze swojego serwera. Poza tym wszystkie dane i historie tranzakcji oni mają i to dokogo wysyłasz pieniądze.

Najlepiej zadzwoń do nich i się dowiesz, jak to prawda to rozwieją ci wszystkie niejasności.

Odpowiedz
Cytat

Z tego co wiem, jest to standardowa, wewnętrzna procedura Skrill, gdzie losowo proszą ludzi o takie dane.

MaverickPL, przez historie transakcji masz na myśli depozyty? Zastanawiałem się, czy tego im nie wysłać, ale niby chcą historię ostatnich 20 betów (gambling), więc wysłałem screena z Sharkscope z historią ostatnich 20 turniejów. Ciekawe czy to przejdzie ;p

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

W dodatku w emailu jest błąd bo jest napisane Poker Star, a nie PokerStars. To dość spora różnica :truestory:

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna
PokerStrategist

Nie mogę znaleźć ale na forum ktoś kiedyś w stawił maila od supportu, jak odróżnić fake od prawdziwego maila od Skrill.

Odpowiedz
Cytat
MaverickPL
PokerStrategist

Napisane przez sneyko
Z tego co wiem, jest to standardowa, wewnętrzna procedura Skrill, gdzie losowo proszą ludzi o takie dane.

MaverickPL, przez historie transakcji masz na myśli depozyty? Zastanawiałem się, czy tego im nie wysłać, ale niby chcą historię ostatnich 20 betów (gambling), więc wysłałem screena z Sharkscope z historią ostatnich 20 turniejów. Ciekawe czy to przejdzie ;p

Wysłałem im po prostu screena z historią transakcji z ostatnich 60 dni. Tam było może z 10-15 transakcji. Podejrzewam, że możesz im podesłać audyt z PokerStars. Jak wysyłasz screena z Sharkscope to imo dobrze by im było wysłać screena z PokerStars gdzie widać, że dany nick jest Twój. Generalnie imo trzeba spojrzeć samemu na tego maila i zadać sobie pytanie "czy jakbym był Skrillem to bym to zaakceptował?" :P Wtedy nie ma problemu i po kilku godzinach wysyłają maila, że weryfikacja zakończona sukcesem.

Napisane przez MWaler
W dodatku w emailu jest błąd bo jest napisane Poker Star, a nie PokerStars. To dość spora różnica :truestory:

Moim zdaniem ten fragment był napisany ręcznie przez pracownika supportu, który nie koniecznie musi wiedzieć jak poprawnie to napisać. Pierwszy e-mail owszem, można sprawdzić i porównać z innymi mailami w celu poszukiwania jakichś różnic. Ale jak chcecie sprawdzić maila, który jest odpowiedzią na maila i co za tym idzie w części jest napisany ręcznie przez człowieka a nie jest w całości jedną formułką "kopiuj wklej"?

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Moim zdaniem ten fragment był napisany ręcznie przez pracownika supportu, który nie koniecznie musi wiedzieć jak poprawnie to napisać. Pierwszy e-mail owszem, można sprawdzić i porównać z innymi mailami w celu poszukiwania jakichś różnic. Ale jak chcecie sprawdzić maila, który jest odpowiedzią na maila i co za tym idzie w części jest napisany ręcznie przez człowieka a nie jest w całości jedną formułką "kopiuj wklej"?

Korporacja mają ogromny nacisk na to aby pisano takie rzeczy poprawnie (naprawdę, mega ogromny) więc albo ktoś u nich jest tumanem albo fake. :coolface:

Odpowiedz
Cytat

tu macie przyklad fajnego fake'a, ktorego dostałem na starego maila, na którtym miałem moneybookers jeszcze :coolface: :coolface: :coolface:

#aconts #terns :coolface:

Odpowiedz
Cytat
betlukpl Autor wątku
betlukpl
Legacy Member

Pisałem do supportu czy to nie fake no i potwierdzili ze nie. Maile tylko w jezyku angielskim. Co do danych wysłałem im to co chcieli czyli dane z pokerroomu screny z wypłat z pokerroomu oraz screny skrilla + pdf :| WTF i muszę im jeszcze przesłać więcej papirów :|? Ok w takim układzie proszę o pomoc bo wg mnie teraz proszą mnie o:
- dowód osobisty 2 strony w kolorze
- weryfikacja adresu rachunkiem bankowym wyciag z 3 m-c
- a ten punkt? czy bede nadal pracowal tam gdzie pracuje ?
- jaki jest moj roczny dochod - po h** im to ?
- i znow wyciag z konta? 3 m-c ?

Odpowiedz
Cytat
SubSilver
Poker Player

Ja takie maile dostaję mniej więcej co 3 tygodnie od lipca chyba.
Też zauważyłem tam "terns", "tems" i "acounts"
Te fejkowe maile przychodziły z:
no_reply@skrill.com
support.pl@skrill.com
support@skrill.com

Prawdziwe maile od skrilla dostawałem do tej pory z:
(i w każdym mailu od nich na początku było moje imię albo imię i nazwisko)
no-reply@email.skrill.com
skrill@skrill.com
help@skrill.com
skrill@news.skrill.com

Natomiast zastanowiła mnie teraz jedna rzecz.
Dostałem jakiś czas temu maila o tym, że nowa czarna karta została do mnie wysłana.
Było tam również podane moje imię i nazwisko, ale mail był wysłany z no_reply@skrill.com - czyli identyczny jak jeden z tych fejkowych.

edit:
TU JEST TEMAT NA FORUM ODNOŚNIE FEJKOWYCH MAILI: https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=4202523
(dopiero teraz zobaczyłem)

Odpowiedz
Cytat
Rumcajs777
PokerStrategist

Jakim cudem takie fake maile przychodzą z domeny @skrill.com ?

Jak już Ktoś się podszywa pod daną firmę, to ma podobną domenę np. Skri11.com, albo coś łudząco podobnego na pierwszy rzut oka. A tutaj ta sama domena!!

Coś ten skrill kombinuje, albo jakiś ich pracownik..

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna
PokerStrategist

Napisane przez betlukpl
Pisałem do supportu czy to nie fake no i potwierdzili ze nie. Maile tylko w jezyku angielskim. Co do danych wysłałem im to co chcieli czyli dane z pokerroomu screny z wypłat z pokerroomu oraz screny skrilla + pdf :| WTF i muszę im jeszcze przesłać więcej papirów :|? Ok w takim układzie proszę o pomoc bo wg mnie teraz proszą mnie o:
- dowód osobisty 2 strony w kolorze

To na 100% fake.
Link jaki podałeś na początku od Skrill to

w wolnym tłumaczeniu "źródło bogactwa" :wtf: dodane przez anonim.

Odpowiedz
Cytat

OP wrzucił pdf na serwer, Skrill dodaje go do załącznika

Odpowiedz
Cytat
betlukpl Autor wątku
betlukpl
Legacy Member

fejk to nie jest bo pisałem na support tylko teraz dobrze zrozumiałem co oni chcą ?
dowód osobisty 2 strony w kolorze

Odpowiedz
Cytat
DanielWar
Legacy Member

Do mnie dzwonili i rozmawialem na ten temat z pania menager . Tez wypelnialem kwestionariusz.

To jest ich rutynowa kontrola , ma m.in na celu zapobiegac ''praniu brudnych pieniedzy"

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna
PokerStrategist

Napisane przez betlukpl
fejk to nie jest bo pisałem na support tylko teraz dobrze zrozumiałem co oni chcą ?
dowód osobisty 2 strony w kolorze

Twój dochód powinien ich gówno obchodzić chyba że chcą twoje pieniądze.

Odpowiedz
Cytat
betlukpl Autor wątku
betlukpl
Legacy Member

No to czegoś tu nie rozumiem

Odpowiedz
Cytat