Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

P*->skrill w PLN

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
370 Wyświetlenia
GuZZZ85
PokerStrategist

Jak to wygląda z punktu opłacalności ? Lepiej mieć konto skrill w USD czy PLN wypłacając dolary z P* a potem dalej wypłacając je w bankomacie.

Wypłacając kwotę do 3000$ jest pobierane 2.9% fee plus tracę na przewalutowaniu na złotówki ?

Jest możliwość zmiany waluty jeżeli jest to nieopłacalne ?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
GuZZZ85 Autor wątku
GuZZZ85
PokerStrategist

Gdzie szukać przeliczników bo znalazłem PRZELICZNIKI i mają bardzo korzystne kursy , przy czym nie rozumiem co do przewalutowania mam doliczyć i w jaki sposób ?

Ze strony skrill "W przypadku transakcji wymagających przewalutowania, Skrill dolicza 1,99% do kursów walut zagranicznych."

Nie rozumiem tego czy skrill obciąża mnie kosztami wypłaty z P* na skrill (PLN) i czy jeszcze dodatkowo dolicza to 1.99% ?

edit: wygląda na to, że wypłacając z P* na skrill w PLN pobiera 2.9% prowizji i nic więcej za przewalutowanie. Wypłaciłem 200$ z czego 2.9% to 5,8 a 194.2$ po ich kursie to 634 czyli tyle ile mi wpłyneło :O

edit2: nie wiem czy ktokolwiek dojdzie o co mi chodziło :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

Hej GuZZZ85,

opłata za przewalutowanie zawsze wynosi 2,49%, co możesz znaleźć na samym dole na stronie Skrill'a.

Również na tej samej stronie znajdziesz aktualne kursy przeliczeniowe walut. Jeśli konto na PokerStars masz w USD i konto na Skrill'u również w USD, to nie jest pobierana żadna opłata.

Jeśli natomiast chodzi o pytanie, w jakiej walucie bardziej opłaca się mieć konto na Skrill'u, to zależy w jakiej walucie częściej dokonujesz operacji. Jeśli częściej operujesz USD, to lepiej mieć konto w tej walucie.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat