Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zakresy w HUD

17 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,253 Wyświetlenia

Jak macie okreslone zakresy w Hudzie HM dotyczące oznaczeń gracza, tight, loose itd. ?
Jak ustawiacie to w zaleznosci od liczby graczy na stole czy liczby posiadanych BB ?

np:
VP
tight <10
10 < normal < 20
20 < loose

jak z pozostałymi statami typu AF, cbet steal itd...

podajcie swoje ustawienia :P

16 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

eloo.. :) nikt w sitkach Huda nie uzywa ?
nie chce mi sie wierzyc aby tak było _evil:

nie bać sie - podzielcie się wiedzą _thumbsup:

kisiellodz

Podbijam pytanie

Miloszpoker2

mój hud:

vpip/pfr/hands

vpip i pfr powyżej 30 zaznacza mi na zielono. Pomaga mi to kwalifikować fiszy i regów

hands- powyżej 80 zaznacza mi na fioletowo. jak ma tight staty to przypinam kolorową notkę, że reg.

najczęsciej gdy mam przerwę to przeczesuje stoły i oznaczam graczy

herekPL

tight to subiektywne pojęcie, bo na 4-5 handed jak kwalifikujesz tight gracza? 12/10 czy 25/20?

Miloszpoker2

tight gracza kwalifikuje jako kogoś kto ma mały gap między vpip a pfr, a jego staty przy małej próbce nie sięgają powyżej 30. Bo wiadomo, że mogę spotkać jakiegoś gracza na FT, gdzie jest czipliderem i naciska stackiem.

przy dużej próbce, czyli powyżej 200 rąk, staty dobrych wyglądają mniej wiecej 11/9, 12/10 itp

gregor81

11/9 12/10 VP/PR zgadza się?

jeśli tak to 11/9 12/10 to NITy :)

Miloszpoker2

Napisane przez gregor81
11/9 12/10 VP/PR zgadza się?

jeśli tak to 11/9 12/10 to NITy :)

Jeżeli mam na goscia ręce z wczesnej i późnej fazy to te staty są ok. Bo na początku będzie grał b.tight a na końcu dużo bardziej loose. Nie kieruj się statami z kesza. W sng staty nie są tak ważne. ja je stosuje tylko do sklasyfikowania przeciwnika

muuuka

Staty nitów w sng to coś w rodzaju 9/7, 10/8. 12/10 to już agresywni gracze.

herekPL

staty graczy ale mam nadzieję, że filtrujesz to jakoś. Bo 12/10 to na 7-9 os stole jest ok, przy węższym już nie za bardzo.

szok38

Napisane przez Miloszpoker2
mój hud:

vpip/pfr/hands

Ciężko to nazwać Hudem _smile: .

Interesują nas informacje : raise1 ( to akurat do sprawdzenia w popupie) , połączony z powyższym steal (chcemy wiedzieć ile kradnie oponent z Co , Bu i Sb), fold na steal , fold na Cb ,połączony z powyższymi call open , przyda się również Cb( również cb Turn i agresja na poszczególnych ulicach ulicach) gdy jesteśmy na etapie sprawdzania prf , chcemy wiedzieć ile oponent 3betuje( tutaj interesują Nas pozycyjne staty) i ile folduje na 3bet i ile folduje na steal.

Wszystko jednak jest tutaj nie łatwe ze względu na specyfikę Sng(wzrost bb, zmiana wielkości stacków - bardzo ważny czynnik dla podejmowania decyzji) . Hud powinien być filtrowany ( najlepiej ze względu na ilość bb w stacku ) , ale sprawy nie ułatwia potrzeba posiadania grubszej próbki.
Jasne ,że Hud nigdy nie zaszkodzi , ale notki często będą dużo bardziej istotne - zwłaszcza przy póżnych etapach.

Miloszpoker2

Szok:

Specyfika sng nie pozwala na komfortową grę post flop. Wobec czego nie są nam potrzebne wyrafinowane staty jak np. FtCbet czy CallOpen.

grając 20+ stołów więcej niż 3 statystyk nie potrzebuje. Odgapiłem tego huda od Rado

szok38

Nie pozostaje mi nic tylko się uśmiechnąć =) .Gra pod rakeback jest naturalnie w porządku ,ale myśl o samoograniczaniu z powodu braku czasu :facepalm: .

Branie w tym przypadku przykładu z Rado(jeśli to prawda...) jest prze kosmicznie zabawne. Nawet na superturbo nie powinno się strzelać takiego samobója :D .

Miloszpoker2

Szok granie sng jest nastawione na mase, bo nie można tam osiągnąć mega profitu z jednego turnieju.Obecnie gram micro/low i do grania pod RB mi daleko. Gdyby tak było najprawdopodobniej przerzucił bym się na coś innego.

szok38

Ależ wszystko jest w porządku Miłosz. Jednak taki Hud , to nawet nie jest Hud . A temat mamy dotyczący tego zagadnienia . Rado to ogólnie zdolny , błyskotliwy intelektualnie człowiek . Jemu taka marginalizacja Huda może wystarczać , ja na ten przykład nigdy na coś takiego sobie nie pozwolę .
Nie po to wydałem kilkadziesiąt $ na HM aby z niego nie korzystać .

muuuka

@szok38
Umówmy się, że jak ktoś potrafi efektywnie w locie, przy graniu 20+ stołów wykorzystać 3 linijki statystyk to nic nie stoi na przeszkodzie żeby z takiego HUDa korzystał. Ja na przykład z czasem zredukowałem staty do vpip/pfr/3bet tylko po to żeby odróżnić (ewentualnie sklasyfikować) regów od fishy. SNG turbo gra się po prostu "standardowo". Używam zatem tylko powyższych, nie gram pod rakeback, wyniki mam dobre i nie czuję potrzeby dodawania czegokolwiek ponad te 3 podstawowe. Być może na mid/high gdzie edge jest niewielki trzeba szukać jakiejkolwiek przewagi. Mimo to jednak uważam, że jak gra się w kółko z tymi samymi ludźmi to nie są potrzebne statystyki.

@TOMX
Używam jednego koloru czcionki dla wszystkich wartości wszystkich statystyk bo nie lubię jak mi się gryzą z tłem stolików. Nie pytaj ludzi jak mają to u siebie poustawiane bo to indywidualna kwestia, rób tak żeby było dla ciebie komfortowo i przejrzyście. Dodam tylko, że osobiście w czasie przerw koloruję regów według roi.

aldon7

zdaje sobie sprawe ze pewnie nikt tu nie zagaldal, ale napisac nie zaszkodzi.

wiecie moze jak powinny wygladac staty powiedzmy sobie solidnych graczy w sng 6. bo rozumiem ze milosz dal tu staty ok 12/10 dla 9 ewentualnie 10. a jak prezentowac powinny sie na 6?