Przejdź do forum
Trudna decyzja na F...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Trudna decyzja na FT. Pomocy!

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
482 Wyświetlenia

Witam. Na wstępie chcę zaznaczyć, że o porady proszę bardziej doświadczonych graczy i nie coś w stylu: ez fold albo ez call, tylko z opisem dlaczego itp. No więc: turniej 45 osobowy na ps za 7$ sng turbo.

http://www.pokerhandreplays.com/view.php/id/3763092

I teraz moje pytanie, bo sng wizard pokazuje mi tu, że to był zły call i powinienem sprawdzać z JJ+, ale czy nie powinienem w to wkalkulować "implied oddsy" i przewagę nad innymi jaką mogę mieć gry wygram to rozdanie? Jakie są Wasze opinie? Z góry dzięki i pozdro =)

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
muuuka
PokerStrategist

"Reguła kciuka" wygląda tak, że im wyższy masz edge nad fieldem tym węższymi zakresami operujesz czyli starasz się unikać marginalnych +cEV spotów szczególnie vs 2nd chip leader lub inne, duże stacki. Teoretycznie nie warto po prostu tracić equity w turnieju dla cev w postaci, nie wiem, 150 żetonów.

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2
Oldschool Grinder

Po pierwsze od tego masz dział oceny rąk i tam wstawiaj ręce, a po drugie to jest dla mnie call. On ma 8bb, jest na CO. 99 powinny być dobre. Kryjesz pozostałe stacki, więc będą grać bardzo tight po takiej akcji. Wg mnie right move.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Thx Muka

Odpowiedz
Cytat
Szuwarek
PokerStrategist

dokładnie. rozdanie do oceny, ale przy Twoim stacku ilości graczy to 99 to prawie monster ;) oczywiście jest jeszcze kwestia statystyk które mogą pomóc w podjęciu decyzji. ja pewnie bym zagrał jak Ty

Odpowiedz
Cytat
muuuka
PokerStrategist

Ja tu tylko chcę sprostować, że post pisałem "na kolanie", nie patrząc na pozycję i na to że to 6 handed. Chodziło mi o ogólną strategię. Tutaj w tym konkretnym spocie bez info ciężko powiedzieć ale w grze tego bym raczej nie zrzucił, chyba, że bym wiedział, że to flip vs range otwierającego. Tak czy inaczej niewielki +cEV spot poddaję, jeśli zakładam, że mam tu edge, tj mam weak tightów po lewej itp

Odpowiedz
Cytat