hej,
mam pytanie odnośnie Chip equity mode, o ile jasne jest dla mnie EqFC to nie mogę sobie poradzić z EqPC (ilość chipów wygranych po wykonaniu push AI)
czy mógłby ktoś mi pomóc skąd się bierze ta ilość chipów? jak sobie to policzyć?
dzięks
To dosyć skomplikowane obliczenia i nie da się ich przeprowadzić w pamięci. Generalnie liczy się to tak, że trzeba dodać do siebie prawdopodobieństwa wszystkich możliwych zdarzeń (kto Ciebie callnie), pomnożone przez teoretyczną liczbę żetonów które będziesz miał po (policzoną na podstawie equity przeciwko danemu zakresowi) W tym wypadku liczy się to tak (Mniej więcej, bo tutaj zakładam że może tylko 1 osoba wejść z Tobą AI. W rzeczywistości teoretycznie mogą wszyscy, a SNG WIZ liczy max do 3 graczy AI).
P(mp3) - prawdopodobieństwo, że MP3 callnie - tutaj jest to trochę mniej niż 7%. Prawdopodobieństwo jest mniejsze bo sngwiz wyciąga z jego zakresu Ah i Qs , ktore Ty trzymasz)
Eq(MP3) - jakie masz przeciwko MP3 equity.
Ch(W)/Ch(L) - ile żetonów zostanie Tobie jeżeli wygrasz/przegrasz
//MP3 callnie//
P(MP3)*[Eq(MP3)*Ch(W)+(1-Eq(MP3))*Ch(L)]
+
//MP3 spasuje i BU callnie//
[1 - P(MP3)]*
P(CO)*[Eq(CO)*Ch(W)+(1-Eq(CO))*Ch(L)]
+
//MP3 i CO spasują i BU callnie//
[1 - P(MP3)]*[1 - P(CO)]*
P(BU)*[Eq(BU)*Ch(W)+(1-Eq(BU))*Ch(L)]
Itd. aż do policzenia jakie jest prawdopodobieństwo, że wszyscy spasują i pomnożenia przez liczbę żetonów, które będziesz wtedy miał