Przejdź do forum
SNG turbo przejscie...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SNG turbo przejscie z 1-2$ na 3.4$ p*

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
723 Wyświetlenia
nubson
PokerStrategist

Witam

Mój mały problem polega na przejściu na wyższy limit. Zaczynałem na pokerstars grać sng 18 osobowe turbo za 1.75$ z bankrollem 50$. Teraz mając jakieś 150$ należałoby przeskoczyć trochę wyżej. Chciałem robić to stopniowo tzn. gram setami po 4 stoły i od paru dni co jakiś czas odpalam sobie jeden stolik z wyższego limitu. Niestety jestem przez to na minus, nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu na tych stołach 3.4$, jednak przegrane na nich muszę odrabiać na tych 1.75$ no i tak dzienne wygrane topnieją zamiast rosnąć. Stoje teraz przed dylematem:

- Czy zacisnąć pośladki i normalnie zacząć grać tylko turki za 3.4$
- Czy może ukierunkować się może na większy multitabling (sety 6-8 stołów) turków po 1.75$

PS
Dotychczasowy ROI po około 400 turkach wyszedł około 25-30% więc rewelacji niema

Będę wdzięczny za jakieś osobiste refleksje, porady, opinie.
Pozdrawiam

6 odpowiedzi
Swist87
Elite Grinder

1. Poziom na 3.4 jest pewnie taki sam jak na tych 1.75 czyli jezioro pełne fiszy.
2. Co do ROI, to jest on bardzo duży i powinieneś się tylko cieszyć.

kaarols
PokerStrategist

wg mnie trzeba miec min 75BI na te turnieje, bo swingi bywaja dotkliwe

Jak masz takie ROI, to śmiało możesz z 50BI wchodzić na $3.40 - nie ma specjalnej różnicy w poziomie.

Roi kot !

malarz1990
PokerStrategist

siema

powiem tak: na 1,75$ poziom jest mega słaby na 3,4$ jest jednak trochę lepszy już . NArazie zwiększ ilość stołów i graj na 1,75$

Dlatego na 1,75$ mimo że jest aż 0,25$ opłaty czyli aż 16,66% to jest tu dużo niższy poziom i tu da się więcej o dziwo wyciągać z 1 gry więcej aniżeli na 3,4$ .Tak było przynajmniej w moim wypadku, a kiedy sie nauczyłem agresywniejszego icm który na 18 os jest wskazany grałem 6,5$ ( 8,5% rake) i szło mi dużo lepiej niż na 3,4$ ale może miałem za małą próbkę ( ok. 500 gier) Ogólnie gier na 18 os rozegrałem w sumie ok. 1700

nubson Autor wątku
nubson
PokerStrategist

Napisane przez Swist87
1. Poziom na 3.4 jest pewnie taki sam jak na tych 1.75 czyli jezioro pełne fiszy.
2. Co do ROI, to jest on bardzo duży i powinieneś się tylko cieszyć.

biorąc pod uwagę to ,że próbka bardzo mała a do tego grałem 4 stoły max więc dlatego nie jestem do końca zadowolony z mojego ROI no ale przecież mogło być gorzej i wcale nie byłoby to coś dziwnego

@malarz

Myślę ,że własnie tak zrobię. Zwiększę liczbę stołów o 2-3 i zobaczymy, nie chce szaleć bo zauważyłem ,że notatki bywają bardzo bardzo pomocne na tych limitach.