Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Slowplay

8 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
705 Wyświetlenia
Kwiatek1991

Witam zastanawia mnie taka kwestia na micro limitach zauważyłem, iż ludzie mają tendencje do blefowania jeżeli tylko im się na to pozwoli i praktycznie od razu po flopie wchodzą AI żeby tylko przejąć pule, czy podzielacie moją obserwacje i czy tak samo jest na wyższych limitach?

7 odpowiedzi

Ja na mikro zauważyłem taką rzecz, że strasznie często donki trapują AA. Np siedze na bb z 10bb powiedzmy z K7s gość z sb z vp 30+ dopełnia, ja push a on AA pokazuje. Już z 8 razy nadziałem się na trapowane rakiety (za dużo WSOP'ów oglądają chyba) , ale dzisiaj w końcu udalo się moim QQ je złamać setem. Ale trapowanie wg mnie jest plagą.

kustra

Taki trap to fajna sprawa. Sam tak czesto robie, widzac, ze gram z gosciem, ktory nie pozwala mi completowac :)

Co do tych pushow na flopie, to na 1$ i 2$ tez zauwazylem, ze gracze maja tendencje do takich zagran, ale nigdy nie wiadomo co oni tam trzymaja w lapach.
Czesto myslac, ze po prostu blefuja sprawdzalem ich z top para i nie najlepszym kickerem, po czym pokazywali nutsy, ew trash ^^
Wiec nigdy nic nie wiadomo :)

kaarols

No ogolnie to trzeba uwazac szczegolnie na limpy z utg kiedy przy stole sa szorty ;) Smieszne to jest ale fishe robia takie limp-trapy za 20% stacka, bo mysla ze to slabo wyglada :D
Co do blefow to niech tak graja, jak w koncu trafisz board to ich rozjedziesz.

a niedawno podgladalem jak chris moneymaker gral w jakims turnieju z kosmicznym wpisowym na P*, tam praktycznie kazdy robil allina na flopie za kilkadziesiat bb :D pamietam takie rozdanie, 3 gosci w rozdaniu, chris na freeplayu z J5o trafia top pare na jednokolorowym flopie Jxx, pot betuje po czym sprawdza allina za calego stacka :D jak na 1$ :P

Miloszpoker2

Gram na micro 0,1-2$ i nie zauważyłem jakichś częstych slołpleji, tylko kilka razy się na coś takiego wpiepszyłem. Slowpleja pf nie praktykuje, czasem tylko jak mam 10-9bb i AA lub KK to zamiast open pusha otwieram za 2,5bb by jakiś big stack się zawinął do gry, ale nie robię tego często.

Onix888

Slołplej ju pej