1. W jaki sposób dokładnie przyznawane są bouty w turniejach KO? Np. wchodzą allin shortstack(S), midstack(M) i bigstack(B). M wygrywa rozdanie, B ma drugą rękę, S ma najsłabszą rękę. Kto dostaje bounty? (ten kto ma największy stack, czy ten kto wygrał rękę?
2. W jaki sposób znaleźć w HM2 ROI z samych turnieji KO(oczywiscie wraz z wliczoną nagrodą za KO) - czy jest w ogóle taka opcja?
1. Ten kto wygrał rękę (chyba, że miał mniej żetonów niż wyeliminowany gracz i reszte zabrał B, to wtedy on dostaje bounty
2. Nie wiem :).
Napisane przez Guras1
3. Jak M i B splitną a S przegra, to jest podział bounty?
Tak.
Co do bounty to, kto wygrywa obrazuje mój przykład z bounty:
Stacki:
Mam drugi stack z AA.
Gracz Cristina ma najmniejszy stack
Gracz Jesus ma największty stack.
Te rozdanie wygrałem ja ale Jesus nie wygrał ze mną ale wygrał z Cristina. W tej sytuacji ja nie dostałem bounty a gracz Jesus. Gdyby gracz Jesus przegrał z Cristina np na stole była by karta 5 to wtedy ja wygrałbym bounty. Najlepiej przeanalizować poniższego screena i dokładnie widać te zależności. W tej sutuacji mimo wygranej bounty nie otrzymałem.
Spoiler

Napisane przez leeloo80
Co do bounty to, kto wygrywa obrazuje mój przykład z bounty:
Stacki:
Mam drugi stack z AA.
Gracz Cristina ma najmniejszy stack
Gracz Jesus ma największty stack.
Te rozdanie wygrałem ja ale Jesus nie wygrał ze mną ale wygrał z Cristina. W tej sytuacji ja nie dostałem bounty a gracz Jesus. Gdyby gracz Jesus przegrał z Cristina np na stole była by karta 5 to wtedy ja wygrałbym bounty. Najlepiej przeanalizować poniższego screena i dokładnie widać te zależności. W tej sutuacji mimo wygranej bounty nie otrzymałem.Spoiler
Przecież obaj cię kryją stackiem
dokładnie tj Kurald pisze nie kryjesz Cristina wyobraź sobie gdybyś był w HU z Cristina a Jesusa nie byłoby w rozdaniu nie wygrałbyś bounty ponieważ Cristinie zostałyby żetony po waszych AI, zostałby dalej w grze a co za tym idzie bounty za niego też