S&G 6-MAX HYPER TURBO NA POKERSTARS
Witam,
Wiem że pewnie większość osób na wstępie przerazi długość postu i ilość pytań jakie zadaje ale to nie do leni jest on adresowany. Szukam graczy którzy grają ten typ S&G i są zainteresowani ciągłym rozwojem a także pomocą innym członkom naszej społeczności. Zaczynam właśnię grać tą odmianę i jestem w stosunku do niej pełen optymizmu ale wiem jak mało jeszcze w nie potrafię. Grałem w sumie niemal wszystko (profitowo w long runie grałem cash full-ring, STT, sitki wielostołowe i MTT) ale w niczym nie czuje się jakiś specjalnie mocny i wszędzie raczej gram micro. Wiem że pytania raczej na poziomie podstawowym ale jak już pisalem uczę się dopiero tej odmiany.
CHCIAŁBYM ABY TEN TEMAT STAŁ SIĘ POCZĄTKIEJ CIEKAWEJ I BOGATEJ MERYTORYCZNIE DYSKUSJI
1.Jak ćwiczyć grę w tych turkach? Chętnie pobawił bym się Equilabem i posprawdzał zakresy pushy w różnych sytuacjach, ale nie potrafię ustawić za bardzo zakresów poszczególnych przeciwników. Jak określić w przybliżeniu ich range, wiem że pewnie było o tym w filmach szkoleniowych ale dotyczących innych turków, a hypery są dośc specyficzne. Jakieś porady jak szacować (na ile %) range przeciwników żebym mogł ćwiczyć z Equilabem?
2.Czy uważacie tą odmianę za zyskowną i przyszłościową?
3.Jakich swingów mogę sie spodziewać w tych turkach?
4.Obecnie gram sitki za 1,5$ ,a więc najniższe możliwe stawki dla tej formuły, ale w przyszłym miesiącu myślęże spróbuję już trochę pograć tych za 3,5$. Czy poziom na tych stawkach będzie się znacznie różnił? A jak jest z poziomem gry jeszcze wyżej? Wiadomo że będzie rosło ale z Waszego doświaczenia jak wynika, czy są to znaczne różnice?
5.Może posiadacie jakieś materiały szkoleniowe na temat tych sitów? Tutaj znalazłem tylko dwie cześci filmów szkoleniowych tmfingera dla sreberek i jeden dla złota. Może coś przegapilem. Wiem że jest jeszcze kilka w wersji angielskiej ale narazie podchodze do nich ostrożnie, mój angielski jest komunikatywny ale chyba nie zrozumiem wszystkich niuansów strategi w obcym języku.
6.Po ile gracie stołów naraz? Ja eksperymentuje grajać 4,6 lub 8. Wiadomo że największe ROI mam przy 4 ale sprawdzam jak mi to wyjdzie $/h. Gracie w setach czy dorzucacie? Ja gram tylko w setach, łatwiej mi wtedy nad tym zapanować. Sitki odpalają się momentalnie i łatwiej mi się nie pogubić jak mam na wszystkich podobny poziom blindów, a są one na tyle krótkie że sety wydają mi się rozsądniejszą opcją.
7.Gracie je pod winrate czy rakeback. Ja zdecydowanie pod winrate, nie mam na tyle wysokich statusów żeby mieć solidny rakeback.
8.Czy te sitki bardzo się różnią od słynnych satelitek do Storma za 235 fpp. Niby to też 6max hyper-turbo ale mają znacznie inną strukturę. Jak bardzo trzeba zmodyfikować strategię między tymi sitkami a satelitkami?
9.W jaki sposób gracie te sitki. Maksymalne skupienie na akcji i przeciwnikach i ich outplayowanie czy może klepanie schematów i gra na masę?
10.Sporo problemów sprawia mi tutaj gra HU. Czuje że wygrywam za mało Head-Upów, co mnie w sumie troche dziwi bo myślałem że jakos to ogarniam, w innych sitach raczej wygrywałem wiekszość HU do których dochodzilem. Wiem że rzedko występują sytuacje idealnie takie jak w prostych załorzeniach, ale przyjmijmi że przeciwnik to dla nas jakiś Unk, bez przegięcia w żadną stronę , ani jakiś zbyt agresywny ani zbyt pasywny i teraz:
a)mamy oboje stacki po 11-15bb
b)mamy oboje stacki po 8-10bb
c)my mamy stack 15bb a przeciwkik 7bb
d)przeciwnik ma stack 15bb a my 7bb
W takich przypadkach jaki mamy open range, jaki mamy range do pushowania po jego otwarciu, jaki mamy calling range na jego open push, jaki mamy calling range kiedy on pushuje po naszym otwarciu.
Wiem że nie uwględniach tu typu i statów przeciwnika a jest to mega istotne ale chciałbym mieć pewną podstawę którą będzie można później odpowiednio adjustować.
Wow doczytałeś aż tutaj? To super!! Nie musisz odpowiadać na każdy punkt ale jak chcesz się podzielić swoim doświadczeniem lub sugestiami na temat któregoś pytania pisz śmiało
Mam nadzieję że ten temat urośnię w podstawową skarbnicę danych na temat 6max HT i pomoże jeszcze wielu osobom którę zaczynają swoją przygodę z tymi sitami jak ja teraz.
Pozdro
Hunter