Przejdź do forum
Hu turbo 30$/60$ / ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Hu turbo 30$/60$ / Pokerstars

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
759 Wyświetlenia
SiwyJazZ
Oldschool Grinder

Witam.

Miałbym parę pytań do graczy w/w turniejów sit and go w formacie turbo, będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi.

1. Jaki % roi jest w stanie osiągnąć dobry gracz w dłuższej perspektywie na owych stawkach ?

2. Czy na w/w stawkach na platformie pokerstars, znajdziemy również spory odsetek słabych graczy czy już raczej rzadko ?

3. Czy na hu jest duża wariancja, czy graczom 1v1 również zdarzają się miesiąca na - mimo dobrej gry i utrzymania standardowego miesięcznego volume dla danej osoby ?

4. Adekwatnie do pytania trzeciego, ile bi wystarczy by zacząć grać na danej stawce w takim razie ?

Trzecie pytania może wydawać wam się dziwne, ale gram aktualnie 180-tki i 45-tki i jednak siłą rzeczy wydaję mi się iż ta wariancja na hu jest sporo mniejsza, jako że gramy przeciwko jednemu oponentowi i głównie post-flop, chociaż nie zawsze wiadomo.

Ps: Nie próbowałem nawet szukać podobnych tematów, bo nie znalazłbym pewnie wszystkich odpowiedzi, także wybaczcie jeśli powieliłem topic, ale miałem trzy różne pytania.

Dziękuję za pomoc i Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

Sam sie troche interesuje hu hyper/turbo ostatnio. Na wiekszosc pytan masz odpowiedz, w ktoryms z podstawowych filmikow zapolka.Dobrze jakbys looknal, nie wiem od jakiego statusu to bylo, ale chyba jakis niski.
Na pierwsze pytanie odpowiedzi udzieli Ci sharkscope.
2- wszedzie znajdziesz slabych graczy, kwestia tego, ze tam full regow czatuje na fishy. Nie wiem czy juz na tych limitach, bo sprawdzalem wyzej.
3 tak zdarzaja sie miesiace na minus, jak wszedzie.
4 nie wiem,nie gram tych turkow, ale chyba cos kolo 100bi. Wyzej jeszcze wiecej. Kwestia subiektywna, jak zawsze. Ktos Ci powie 50,ktos 200.

Dobrze jakby jakis grinder sie wypowiedzial i rozwinal jak to wyglada "od srodka".
Choc na 90% taki temat byl juz poruszany gdzies, kiedys ;)

Ja sie bardziej zastanawiam nad hyperami :P

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

Nie gram tego ale mam pewne obserwacje

1. lider w HU turbo 30-100$ ma niecałe 6% ROI i ok 100k$ profitu - loveplus
2. powiedziałbym że raczej rzadko le na pewno zdarzają się
3. wariancja na pewno jest ale w przypadku poprawnej gry niewielka, myślę, ze do kilkudziesięciu BI. Termin poprawna gra jest dosyć szeroki i docieranie się z niektórymi regami może sporo kosztować i stąd możliwa spora wariancja, a zatem można w danym miesiacy wyjść na minus
4. Ciężkie pytanie, na początku nauczyłbym się tej odmiany na niskich limitach, ze słabymi, nieprzewidywalnymi przeciwnikami. Jak już to przejdziesz sam najlepiej będziesz wiedział jak wygląda strefa Twojego komfortu i ew. wariancja.

Odpowiedz
Cytat
SiwyJazZ Autor wątku
SiwyJazZ
Oldschool Grinder

Dzięki za odpowiedzi.

Odpowiedz
Cytat