Witam.
Od kilku dni próbuje stworzyć hud pod Sit&Go 180 os 2,20 USD na PokerStars.
Statystyki które wybrałem;
VPIP- nie trzeba tłumaczyć
PFR- również
3BetPreflop - wg mnie ważna statystyka. Na na semifinal table czy w fazie bubble nie ma praktycznie gry post flop a gracze pushuja z każdej pozycji. Kiedy na przykład na bubblu podbijam z jakaś ręką z którą nie chciałbym się stackwoać z kimś pokrywającym mnie stackiem (Ajof) i dostanę trzy bet od takiego gracza mogę skorzystać z tej statystyki. Jeśli jest wysoka to takie zagranie ma szerszy zakres niż gdyby nie robił tak nigdy i ewentualne sprawdzę jego re-rise.
CBetFlop- kiedy jeszcze jest gra post flop, wczesna faza albo gdy na FT zostanie 2-3 graczy pomaga określić czy przeciwnik złapał kontakt z flopem
CBetFlopFold- mówi na kim blefować gdy nie trafiliśmy flopa
Att To Steal - nie trzeba tłumaczyć
Att to Steal & Fold - również
RFI(Rise Firt In) - wg mnie im wyższy tym większy zakres pushowanych rak no i jak często robią to z FI
WTSD When Bet or Rise Preflop - kolejna przydatna statystyka do poznania kogos kto odpuści gdy nie trafi flopa
WTSD When Bet or Rise Flop- wg mnie pomaga zdecydować czy ktoś blefuje na flop albo kompletuje drowa
WWoSD% WHEN BET OR RAISE FLOP - kolejna rzecz oceniająca kontakt z flopem przeciwnika
Wiem że jest tego sporo, że nie będę patrzył na wszystkie na początku i ze pewnie się w tym pogubię na moim poziomie. Dlatego proszę o jakieś rady od kogoś kto siedzi w tego typu turniejach. Co dodać co wyrzucić a gdzie moja interpretacja danej statystyki jest błędna?
Z góry dzięki.
Pozdrawiam!
Mihalenko