Jakie jest Wasze zdanie odnośnie korzystania z programów typu HM/PT do turniejów SnG, 9-18 osobowych?
Czy przydają się wogóle, jeśli tak to jakie statysytki i jakie wnioski z nich wyciągacie?
Jakie jest Wasze zdanie odnośnie korzystania z programów typu HM/PT do turniejów SnG, 9-18 osobowych?
Czy przydają się wogóle, jeśli tak to jakie statysytki i jakie wnioski z nich wyciągacie?
Przydają się raczej te podstawowe: VP$IP, PFR, ATS, FoldToSteal, AF, czasem Cbet i FoldToCbet. Czasem przydadzą się jakieś inne typu AF na poszczególnych streetach, ale na nie trzeba mieć już większą próbkę.
Z VP$IP i PRF można wyciągnąć wniosek ogólny czy przeciwnik gra Tight-Agressive, Tight-Passive, Loose-Agressive czy Loose-Passive.
ATS pokazuje jak luźno dany gracz kradnie blindy, dzięki czemu wiemy kiedy możemy się luźniej odwinąć restealem, a kiedy lepiej odpuścić.
FoldToSteal pokazuje z jakim zakresem możemy kraść blindy. Np. jeśli mamy dużą próbkę na kolesia, który ma FoldToSteal powiedzmy 90% to warto kraść z Any2.
AF mówi jak agresywny jest gracz w grze postflop. Dzięki temu wiemy, że np. gracz który ma bardzo niski AF i stawia zakład to trzeba przyjąć, że coś trafił. Natomiast w przypadku bardzo wysokiego AF możemy go luźniej sprawdzać, bo często to będzie blef.
Generalnie program typu HM czy PT3 przydaje się, szczególnie przy multitablingu. Na wyższych stawkach hud jest raczej sprawą obowiązkową, więc lepiej się przyzwyczajać i uczyć korzystania z niego już od mikrostawek.
Ja mam takie pytanie bo cały czas się zastanawiam co to jest za wartość wykresu i co ona oznacza EV$ ADJUSTED VALUES
Ja kiedyś nie doceniałem statystyk w sng, a teraz praktycznie nie mogę bez nich grać.
Uzywam vpip/pfr/hands przy multitablingu i daje mi to świetny obraz gracza, an podstawie którego oznaczam sobie ich kolorkami.
@przemek
pokazuje Ci jak powinny wyglądać twoje rzeczywiste wygrane. Tj. czy farcisz, czy oni farcą.
tylko że jest troche sporów czy wgl mozna sie nią kierować. Podobno w stt działa, a w innych już nie
Ja się nią nie przejmuje bo całe życie jestem na niej under ev